Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

25 meeste gestelde vragen en antwoorden over Invacare scootmobielen

In de wereld van mobiliteitsoplossingen biedt Invacare een uitgebreid assortiment aan scootmobielen die zijn ontworpen om vrijheid en onafhankelijkheid te vergroten. Met modellen zoals de Orion Metro, Comet Pro, en Leo, biedt Invacare voor iedereen een geschikte optie, ongeacht hun unieke behoeften en levensstijl.

Deze gids is samengesteld om de 25 meest gestelde vragen over Invacare scootmobielen te beantwoorden, van technische specificaties en veiligheidsfuncties tot onderhoudstips en financiële ondersteuningsopties. Ons doel is om u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken bij het selecteren van uw ideale scootmobiel.

Inhoudsopgave

1. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Invacare Orion Metro, Comet Pro, en Leo modellen?

Invacare heeft zich onderscheiden door het aanbieden van diverse scootmobielen die voldoen aan verschillende behoeften en voorkeuren. De Orion Metro staat bekend om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak, ideaal voor dagelijks gebruik in de stad. Het beschikt over een instelbare snelheid tot 10 km/u en een actieradius van maximaal 42 km. De Comet Pro blinkt uit in prestatie en comfort, met een maximale snelheid van 15 km/u en een indrukwekkende actieradius tot 55 km, perfect voor langere afstanden. De Leo, aan de andere kant, is ontworpen voor gebruiksgemak en stabiliteit, een ideale keuze voor nieuwe gebruikers, met een snelheidslimiet van 8 km/u en een actieradius tot 38 km.

2. Wat is de maximale snelheid en actieradius van de Invacare Orion Metro?

De Invacare Orion Metro is ontworpen voor optimale prestaties in een stedelijke omgeving. Deze scootmobiel haalt een maximale snelheid van 10 km/u en biedt een actieradius van maximaal 42 km op een volledig opgeladen accu. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare vervoersoptie voor dagelijkse behoeften.

3. Hoe lang gaat de accu van de Invacare Comet Pro mee en hoe laad ik deze op?

De accu van de Invacare Comet Pro is gebouwd voor duurzaamheid en lange afstanden. Bij volledige oplading biedt deze een actieradius tot 55 km. Het opladen is eenvoudig; sluit de scootmobiel aan met de meegeleverde oplader op een standaard stopcontact. Het volledig opladen duurt ongeveer 8 tot 10 uur, wat het beste ‘s nachts kan worden gedaan om de scootmobiel overdag optimaal te gebruiken.

4. Is de Invacare Leo geschikt voor gebruik op ongelijk terrein?

Ja, de Invacare Leo is ontworpen met stabiliteit en veiligheid in gedachten, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten terrein, inclusief licht ongelijk terrein. Dankzij zijn robuuste bouw en stabiliteitssysteem biedt de Leo een veilige rijervaring, zelfs op oppervlakken die minder vlak zijn. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor zowel stadsgebruik als lichte buitentochten.

5. Welke veiligheidsfuncties zijn standaard bij de Invacare scootmobielen?

Invacare scootmobielen zijn uitgerust met meerdere veiligheidsfuncties om de gebruiker een veilige en betrouwbare ervaring te bieden. Standaard veiligheidskenmerken omvatten anti-kiep wielen, verlichting en reflectoren voor betere zichtbaarheid, automatische snelheidsvermindering in bochten om kantelen te voorkomen, en elektromagnetische remmen die onmiddellijk activeren bij het loslaten van het gas. Deze functies zorgen samen voor een veilige rijervaring.

6. Hoe kan ik de snelheid van mijn Invacare scootmobiel aanpassen?

De snelheid van Invacare scootmobielen kan eenvoudig worden aangepast via het bedieningspaneel, dat zich bevindt op het stuur van de scootmobiel. Gebruikers kunnen de maximale snelheid instellen binnen de limieten van het model, wat helpt bij het navigeren door verschillende omgevingen veilig en efficiënt. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde rijervaring die aansluit bij de behoeften en voorkeuren van elke gebruiker.

7. Wat zijn de afmetingen en het gewicht van de Invacare Orion Metro?

De Invacare Orion Metro is ontworpen met een focus op compactheid en wendbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor gebruik in stedelijke omgevingen. De afmetingen van de Orion Metro zijn 127 cm in lengte, 62,5 cm in breedte en een hoogte van 114 cm. Het totale gewicht van de scootmobiel, inclusief accu’s, bedraagt 110 kg. Deze afmetingen en het gewicht maken het zowel eenvoudig te manoeuvreren in krappe ruimtes als comfortabel voor langere ritten.

8. Kan de stoel van de Comet Pro aangepast worden voor meer comfort?

Ja, de stoel van de Invacare Comet Pro is ontworpen met comfort en aanpasbaarheid in gedachten. De stoel is volledig verstelbaar; zowel de zithoogte als de rugleuninghoek kunnen worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Daarnaast is de stoel uitgerust met een draaifunctie, waardoor het in- en uitstappen vergemakkelijkt wordt. Dit zorgt voor een comfortabele rijervaring, zelfs tijdens langere tochten.

9. Zijn er accessoires beschikbaar voor de Invacare Leo om de bruikbaarheid te verhogen?

Voor de Invacare Leo zijn diverse accessoires beschikbaar om de functionaliteit en het comfort te verhogen. Populaire accessoires omvatten mandjes voor extra opbergruimte, een achteruitkijkspiegel voor beter zicht, een stokhouder voor wie wandelstokken of krukken gebruikt, en een beschermhoes om de scootmobiel tegen de elementen te beschermen. Deze accessoires zijn ontworpen om de gebruikservaring van de Leo scootmobiel te verrijken en aan te passen aan de individuele behoeften van de gebruiker.

10. Hoe onderhoud ik mijn Invacare scootmobiel om de levensduur te verlengen?

Regelmatig onderhoud is cruciaal om de optimale prestaties en levensduur van uw Invacare scootmobiel te waarborgen. Belangrijke onderhoudstips omvatten het regelmatig controleren van de bandenspanning, het schoonmaken van de scootmobiel om vuil en stof te verwijderen, het controleren van de accu en het oplaadsysteem, en het laten uitvoeren van periodieke controles door een gekwalificeerde technicus. Door deze eenvoudige onderhoudsroutines te volgen, kunt u de betrouwbaarheid en veiligheid van uw scootmobiel aanzienlijk verhogen.

11. Welke subsidies of financiële ondersteuning zijn beschikbaar voor de aankoop van een Invacare scootmobiel?

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden voor financiële ondersteuning of subsidies voor de aanschaf van een scootmobiel, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Mogelijkheden omvatten vergoedingen via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) van uw gemeente, PGB (Persoonsgebonden Budget), of zorgverzekeringen die in bepaalde gevallen een bijdrage kunnen leveren. Het is aan te raden om contact op te nemen met uw gemeente of zorgverzekeraar voor specifieke informatie over beschikbare regelingen en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.

12. Hoe verhouden de Invacare scootmobielen zich tot concurrenten op het gebied van prijs en kwaliteit?

Invacare scootmobielen staan bekend om hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, wat ze een uitstekende waarde voor hun prijs maakt. In vergelijking met concurrenten biedt Invacare een breed scala aan modellen die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen, van basis scootmobielen tot high-end modellen met geavanceerde functies. Door te investeren in een Invacare scootmobiel, kiest u voor een product dat is gebouwd met aandacht voor detail, veiligheid en gebruikerscomfort, waardoor het op lange termijn een verstandige keuze is.

scootmobiele van Invacare de Orion Metro Comet Pro en Leo

13. Wat is de garantieperiode op de Invacare Orion Metro, en wat dekt deze?

De Invacare Orion Metro wordt geleverd met een garantieperiode van 2 jaar op de scootmobiel en een garantie van 6 maanden op de accu’s. Deze garantie dekt fabricagefouten en defecten die zich voordoen bij normaal gebruik. Onderdelen zoals banden, bekleding, en slijtagegevoelige onderdelen zijn uitgesloten van de garantie. Invacare biedt ook een uitgebreide klantenservice en technische ondersteuning om ervoor te zorgen dat gebruikers maximale tevredenheid en gemoedsrust ervaren.

14. Hoe kan ik een testrit maken met een Invacare Comet Pro?

Een testrit maken met een Invacare Comet Pro is een uitstekende manier om de kwaliteit en het comfort van deze scootmobiel zelf te ervaren. U kunt contact opnemen met een geautoriseerde Invacare dealer bij u in de buurt om een afspraak te maken voor een testrit. Vele dealers bieden ook de mogelijkheid om een testrit aan huis te regelen, waardoor u de Comet Pro kunt uitproberen in uw eigen omgeving. Dit helpt u om een weloverwogen keuze te maken gebaseerd op uw persoonlijke ervaring.

15. Wat zijn de leveringsopties en installatieservice voor de Invacare Leo?

Bij de aanschaf van een Invacare Leo bieden veel dealers verschillende leveringsopties aan, variërend van standaard levering tot levering met volledige installatieservice. Volledige installatieservice omvat de levering aan huis, de montage en de afstelling van de scootmobiel, en een uitgebreide instructie over het gebruik en onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de scootmobiel klaar is voor gebruik en aangepast is aan uw specifieke behoeften en voorkeuren.

16. Kan ik de accu van mijn Invacare scootmobiel upgraden voor een grotere actieradius?

Ja, voor veel modellen van Invacare scootmobielen is het mogelijk om de accu te upgraden naar een model met een hogere capaciteit. Een accu-upgrade kan de actieradius van uw scootmobiel aanzienlijk vergroten, waardoor u langere afstanden kunt afleggen zonder tussentijds opladen. Neem contact op met uw Invacare dealer om de mogelijkheden voor uw specifieke model te bespreken en ervoor te zorgen dat de upgrade compatibel is met uw scootmobiel.

17. Welke tips zijn er voor het rijden met een scootmobiel in drukke gebieden?

Rijden met een scootmobiel in drukke gebieden vereist extra aandacht en voorzichtigheid. Enkele belangrijke tips zijn:

 • Blijf alert op uw omgeving en anticipeer op de acties van anderen.
 • Gebruik de verlichting en reflectoren van uw scootmobiel om goed zichtbaar te zijn.
 • Pas uw snelheid aan de drukte en het type gebied aan.
 • Volg de verkeersregels en maak gebruik van fietspaden waar mogelijk.
 • Wees geduldig en respectvol naar andere weggebruikers.

Deze tips helpen u om veilig en met vertrouwen te navigeren door drukke gebieden.

18. Hoe sla ik mijn Invacare scootmobiel correct op wanneer ik deze niet gebruik?

Correcte opslag van uw Invacare scootmobiel is essentieel voor het behouden van de levensduur en prestaties. Enkele aanbevelingen voor correcte opslag zijn:

 • Bewaar de scootmobiel op een droge, schone plaats om roest en corrosie te voorkomen.
 • Laad de accu regelmatig op, ook als de scootmobiel niet wordt gebruikt, om de levensduur van de accu te verlengen.
 • Dek de scootmobiel af met een beschermhoes om stof en vuil buiten te houden.
 • Controleer de bandenspanning en andere essentiële onderdelen voor langere opslagperioden.

Door deze richtlijnen te volgen, zorgt u ervoor dat uw scootmobiel altijd klaar is voor gebruik wanneer u het nodig heeft.

19. Zijn er speciale onderhoudspakketten of pechhulpdiensten beschikbaar voor Invacare scootmobielen?

Ja, voor Invacare scootmobielen zijn er speciale onderhoudspakketten en pechhulpdiensten beschikbaar. Deze diensten zijn ontworpen om gebruikers gemoedsrust te bieden en ervoor te zorgen dat hun scootmobiel altijd in optimale staat verkeert. Onderhoudspakketten kunnen periodieke controles, schoonmaakbeurten en de vervanging van slijtagegevoelige onderdelen omvatten. Pechhulpdiensten bieden snelle assistentie in het geval van een storing of lege accu, waarbij technici naar uw locatie komen om hulp te bieden. Neem contact op met uw lokale Invacare dealer voor meer informatie over de beschikbare pakketten en diensten.

20. Kan ik mijn Invacare scootmobiel personaliseren met extra opties of kleuren?

Ja, Invacare biedt de mogelijkheid om uw scootmobiel te personaliseren met een reeks extra opties en kleuren. Afhankelijk van het model, kunt u kiezen uit verschillende accessoires zoals windschermen, boodschappenmandjes, en stokhouders, evenals verschillende kleuropties om uw scootmobiel een persoonlijk tintje te geven. Deze personalisatieopties stellen gebruikers in staat hun scootmobiel aan te passen aan hun persoonlijke stijl en behoeften, waardoor de rijervaring nog plezieriger wordt.

21. Wat moet ik doen als mijn Invacare scootmobiel een technisch probleem heeft?

Indien uw Invacare scootmobiel een technisch probleem ondervindt, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Begin met het raadplegen van de gebruikershandleiding voor eventuele probleemoplossende tips. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de dealer waar u de scootmobiel hebt gekocht of met een geautoriseerde Invacare servicecentrum. Zij kunnen u adviseren over de volgende stappen, waaronder reparatie of vervanging van onderdelen. Het is belangrijk om technische problemen niet te negeren om verdere schade of veiligheidsrisico’s te voorkomen.

22. Hoe zit het met de verzekering en aansprakelijkheid voor het rijden op een Invacare scootmobiel?

In Nederland is het verplicht om uw scootmobiel te verzekeren met een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering). Deze verzekering dekt schade die u met uw scootmobiel aan anderen of aan hun bezittingen veroorzaakt. Het is raadzaam om naast de verplichte WA-verzekering ook een cascoverzekering te overwegen, die schade aan uw eigen scootmobiel dekt, veroorzaakt door bijvoorbeeld diefstal of een ongeval. Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij naar de mogelijkheden en zorg dat u goed verzekerd bent.

23. Zijn er cursussen of trainingen beschikbaar om veilig te leren rijden met een Invacare scootmobiel?

Ja, er zijn cursussen en trainingen beschikbaar voor nieuwe gebruikers van Invacare scootmobielen om veilig te leren rijden. Deze cursussen worden vaak georganiseerd door lokale gezondheidsorganisaties, gemeenten of door Invacare dealers zelf. Ze omvatten zowel theoretische als praktische lessen die gericht zijn op het veilig navigeren in verschillende omgevingen, het begrijpen van verkeersregels, en het efficiënt gebruiken van uw scootmobiel. Deze trainingen zijn een uitstekende manier om zelfverzekerd en veilig de weg op te gaan.

24. Hoe kan ik de accucapaciteit van mijn Invacare scootmobiel controleren?

De accucapaciteit van uw Invacare scootmobiel kan gecontroleerd worden via het displaypaneel op de scootmobiel, waar de huidige accustatus en het geschatte bereik worden weergegeven. Voor een nauwkeuriger beeld van de accucapaciteit is het aan te raden regelmatig een volledige oplaadcyclus uit te voeren en te letten op eventuele veranderingen in het bereik. Als u merkt dat de capaciteit afneemt, kan dit een teken zijn dat de accu aan vervanging toe is. Raadpleeg uw gebruikershandleiding of neem contact op met een Invacare servicecentrum voor specifieke instructies over het controleren en onderhouden van uw accu.

25. Welke factoren moet ik overwegen bij het kiezen tussen de Orion Metro, Comet Pro, en Leo?

Bij het kiezen tussen de Invacare Orion Metro, Comet Pro, en Leo, zijn er verschillende factoren om te overwegen die uw beslissing kunnen beïnvloeden. Belangrijke overwegingen omvatten:

 • Gebruiksomgeving: Denk na over waar u de scootmobiel voornamelijk zult gebruiken. Orion Metro en Leo zijn uitstekend voor stedelijke omgevingen, terwijl de Comet Pro ideaal is voor zowel stad als langere afstanden.
 • Comfort en aanpasbaarheid: Overweeg uw comfortbehoeften. De Comet Pro biedt geavanceerde aanpassingsopties voor de stoel en is geschikt voor langere ritten.
 • Actieradius: Als u lange afstanden wilt afleggen zonder op te laden, is de Comet Pro met zijn grotere actieradius een betere keuze.
 • Snelheid: Voor gebruikers die snelheid belangrijk vinden, biedt de Comet Pro hogere snelheden dan de Orion Metro en Leo.
 • Persoonlijke voorkeuren: Overweeg persoonlijke voorkeuren zoals het design, de kleur, en extra accessoires die uw gebruikservaring kunnen verbeteren.

Door zorgvuldig uw behoeften en wensen af te wegen, kunt u het model kiezen dat het beste aansluit bij uw levensstijl en mobiliteitsbehoeften.

Invacare scootmobielen vragen beantwoord

Invacare scootmobielen staan synoniem voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Of u nu kiest voor de Orion Metro, Comet Pro, of Leo, elk model biedt een unieke combinatie van comfort, veiligheid, en prestatie om uw mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. We hopen dat deze gids antwoord heeft gegeven op uw vragen en dat u nu beter uitgerust bent om een keuze te maken die het beste bij u past. Onthoud dat het kiezen van een scootmobiel een persoonlijke reis is; neem de tijd om de verschillende opties te overwegen en aarzel niet om advies in te winnen of een testrit te maken. Uw mobiliteit en onafhankelijkheid zijn het waard.

5/5 - (1 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00