Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

3 wiel scootmobielen

Scootmobiel met 3 wielen

Ben je minder mobiel of minder valide, dan kun je vast en zeker een scootmobiel gebruiken. Het vergroot je vrijheid en je bent een stuk minder afhankelijk van anderen. Zo kun je toch weer zelfstandig boodschappen gaan doen, vrienden bezoeken en in ieder geval naar buiten toe.

Wat zijn 3-wiel scootmobielen?

3-wiel scootmobielen zijn invalidenvoertuigen welke normaal gesproken 2 wielen achter hebben en 1 wiel voor, maar een enkeling heeft dit in de omgekeerde volgorde.Het kenmerk van een scootmobiel is dat je zonder rijbewijs en zonder helm elektrisch kunt rijden. Soms zijn de voertuigen aangepast aan een handicap of beperking zodat je er alsnog mee uit de voeten kunt.Doordat ze elektrisch rijden, kun je ze eenvoudig en goedkoop via het stopcontact opladen, en lekker mee rijden. Heb je zonnepanelen op het dak, dan rijdt je gratis.Je hebt geen kosten zoals wegenbelasting. De enige kosten waarmee je wel te maken krijgt is de verzekering, maar die vallen gelukkig reuze mee.Naast driewielers zijn er ook modellen met 4 of zelfs 5 wielen. De rijeigenschappen en mogelijkheden zijn van die modellen echter wel anders.Scootmobielen met 3 Wielen

Wat zijn 3-wiel scootmobielen?

3-wiel scootmobielen zijn invalidenvoertuigen welke normaal gesproken 2 wielen achter hebben en 1 wiel voor, maar een enkeling heeft dit in de omgekeerde volgorde.Het kenmerk van een scootmobiel is dat je zonder rijbewijs en zonder helm elektrisch kunt rijden. Soms zijn de voertuigen aangepast aan een handicap of beperking zodat je er alsnog mee uit de voeten kunt.Doordat ze elektrisch rijden, kun je ze eenvoudig en goedkoop via het stopcontact opladen, en lekker mee rijden. Heb je zonnepanelen op het dak, dan rijdt je gratis.Je hebt geen kosten zoals wegenbelasting. De enige kosten waarmee je wel te maken krijgt is de verzekering, maar die vallen gelukkig reuze mee.Naast driewielers zijn er ook modellen met 4 of zelfs 5 wielen. De rijeigenschappen en mogelijkheden zijn van die modellen echter wel anders.

Welke voordelen hebben 3 wiel mobielen

3 wiel scootmobielen hebben verschillende voordelen. Doordat ze maar 1 wiel aan de voorkant hebben zitten, is de draaicirkel lekker klein en dat maakt je heel wendbaar. In kleine ruimtes en smalle paden (denk aan kleine supermarkten), kun je toch uit de voeten komen.3 wiel scootmobielen zijn doorgaans ook goedkoper dan de 4 wiel modellen. Bovendien verbruiken ze net iets minder energie omdat de rolweerstand lager is. Een slimme keuze dus.

Welke 3 wiel scootmobiel modellen bestaan er?

Er zijn inklapbare en opvouwbare 3 wiel scootmobielen, maar ook vaste modellen en gesloten modellen.De inklapbare en opvouwbare modellen kun je meestal meenemen in de auto, maar die hebben zo hun beperkingen. Ze bieden relatief weinig comfort, hebben een lage topsnelheid, en een kleine actieradius. Het is meer een noodhulpmiddel.Vaste scootmobielen zijn daarentegen een stuk luxer, bieden veel comfort en mogelijkheden, en kunnen naast een hoge snelheid ook een zeer groot rijbereik halen.Je kunt ook een gesloten 3 wiel scootmobiel kopen. De gesloten modellen lijken op een kleine auto die ook wel microcar genoemd wordt en heeft veel weg van een canta.

Opvouwbare 3-wiel scootmobielen

  • Move Fold (reiskoffer formaat)
  • Kymco K-Lite

Traditionele 3-scootmobielen

3-wiel modellen in scooter uitvoering (met scooterzadel)

Gesloten 3-wiel scootmobielen

  • Move E3 (45 km/u)
  • Move Vigorous 1500 Inner City II (25 km/u of 45 km/u)

Hoe snel kan een drie wieler rijden?

De topsnelheid van een drie wieler hangt natuurlijk van het model en uitvoering af. Opvouwbare modellen gaan meestal niet harder dan 10 km per uur. Vaste scootmobielen met 3 wielen hebben een topsnelheid van 25 km per uur. Gesloten scootmobielen kunnen tot maar liefst 45 kilometer per uur rijden.In alle gevallen geldt dat er geen rijbewijs of helm nodig is bij al deze invalidenvoertuigen, ook niet bij 45 km/u.3 wiel scootmobiel kopen

Het rijbereik van scootmobielen met 3 wielen

Het rijbereik, wat ook wel actieradius genoemd wordt, is verschillend per type en model. Zo hebben kleine opvouwbare scootmobielen een kleiner bereik dan vaste modellen.Veel van onze vaste 3-wiel scootmobielen hebben meestal standaard een gel accu welke je een bereik geeft van 40 kilometer. Wanneer je de accu upgrade naar een lithium variant, dan kun je al snel rekenen op een bereik van 50 kilometer. Maar er zijn ook grotere lithium accupacks voor de meeste modellen beschikbaar. Zo kan de actieradius toenemen naar 100 km, 150 km, 200 km, en zelfs 300 km bij de For Motion.

Je invalidenvoertuig laten aanpassen aan handicap of beperking

Wanneer je een beperking hebt of een handicap dan is het wel zo prettig dat je 3-wiel scootmobiel aangepast wordt. Zodoende kun je hem optimaal gebruiken.Onze 3-wiel scootmobielen zijn aanpasbaar, met name de modellen van het merk For Motion. Ook zijn er een aantal modellen van Nipponia waarbij veel aan te passen is.Bij aanpassingen kun je denken aan een gaspedaal of duimgas in plaats van een gashendel waaraan je moet draaien, of een rempedaal in plaats van remgrepen. Ook kan er een stokhouder of rollatordrager gemonteerd worden, een draaibare stoel, comfortstoel, stoelverwarming welke pijn verlichtend kan werken, een windscherm, en nog een heleboel meer. Zelfs de accu kan uitneembaar gemaakt worden.Bij iedere 3 wiel scootmobiel vind je in de optielijst alle mogelijkheden terug wat de aanpassingen en uitbreidingen betreft.

3-wiel scootmobiel kopen

Wil je een 3-wiel scootmobiel kopen dan kan dat heel eenvoudig via onze webshop. Je kunt hem zelf samenstellen en aanpassen naar voorkeur of beperking. Afrekenen kan ook op verschillende manieren. Zo kun je een aanbetaling doen en het restant bedrag bij aflevering betalen, je kunt hem in 1x voldoen via een online betaling, maar ook in 3 termijnen zonder rente, of geheel per maand aflossen.

Driewieler leasen

Is de 3-wiel scootmobiel kopen je een te grote uitgave in één keer, dan kun je hem ook maandelijks betalen door de driewieler te leasen. De lease is een kopen op afbetaling waarbij je het aankoopbedrag maandelijks terugbetaalt. Je kunt het invalidenvoertuig met 3 wielen zelf aankleden met allerlei opties, uitbreidingen, en zelfs een onderhoudspakket. Het totaalbedrag betaal je dan per maand af. Hoeveel dat ongeveer gaat zijn kun je in de lease tabel aflezen bij het product. Via onze scootmobiel lease kun je ook boetevrij extra aflossen!

Scootmobiel met 3 wielen via IN3 betalen

IN3 is een betaalmethode die het mogelijk maakt een scootmobiel te kopen en te betalen in 3 termijnen. Naar een negatieve BKR registratie wordt niet gekeken, wel naar het totale aankoopbedrag. Deze mag namelijk niet hoger zijn dan 5000,- euro.De IN3 betaalmethode gaat van start zodra je de eerste termijn betaalt. Dit doe je tijdens het bestellen van jouw gehandicapten vervoermiddel. Vervolgens betaal je in de 30- en 60 dagen die daarop volgen, het tweede en derde termijnbedrag.

Onderhoud wat een driewiel scootmobiel nodig heeft

Een scootmobiel heeft minstens een keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Rijdt je veel kilometers jaarlijks, dan kan het zijn dat je invalidenvoertuig vaker een beurt nodig heeft.Bij een onderhoudsbeurt worden de remmen nagekeken en afgesteld, de remolie vervangen, de cardan gecontroleerd, speling op bewegende delen gecontroleerd en indien nodig afgesteld waaronder de stuurinrichting, en ga zo maar door. Hierdoor blijft de scooter niet alleen veilig maar kan de kwaliteit en betrouwbaarheid ook gewaarborgd blijven.Nu kun je per beurt afrekenen maar je kunt ook een pakket nemen waarmee je het onderhoud vooraf inkoopt. Deze pakketten noemen wij onderhoudspakketten. Met een pakket ben je voordeliger uit en tegelijkertijd kun je optioneel ook kiezen voor de ophaal- en terugbrengstervice.Mocht je een WMO of PGB subsidie voor een scootmobiel aanvragen, dan ziet de gemeente het liefst dat je kiest voor een onderhoudspakket. Zodoende is hun investering nog meer van waarde.

WMO of PGB aanvragen voor een 3-wiel scootmobiel

Met een scootmobiel kun je weer onafhankelijk worden, en om die reden kun je ook een scootmobiel bij de gemeente aanvragen. Hiervoor is de WMO en PGB subsidie bedoeld. Deze ondersteunen je in je onafhankelijkheid en mobiliteit.Wanneer je zelf een scootmobiel offerte indient bij de aanvraag samen met je aanvraag, dan kan de afwikkeling heel soepel gaan. Echter bepaalt de gemeente afhankelijk van jouw persoonlijke situatie waar je wel en niet recht op hebt.Een scootmobiel offerte kun je via onze shop eenvoudig aanvragen. Kies als eerst de scootmobiel met 3 wielen en pas hem aan naar jouw behoeften. Klik vervolgens op de offerte knop en binnen 1 minuut heb je de offerte in de mail zitten.Bekijk ook eens ook aanbod vier wielen scootmobielen van scootmobielcentrum als je een snellere scootmobiel zoekt.

Toont alle 13 resultaten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00