Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Scootmobiel leasen – Uitleg over per maand betalen van je scootmobiel

Het leasen van een scootmobiel is een uitstekende oplossing voor mensen die de vrijheid en onafhankelijkheid van een scootmobiel willen, maar niet het volledige aankoopbedrag willen of kunnen betalen. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over een scootmobiel leasen voor een vast maandbedrag zodat je geen grote investering in een keer hoeft te doen en niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat is een scootmobiel lease?

Een scootmobiel leasecontract is een overeenkomst waarbij je per maand gaat betalen om gebruik te kunnen maken van een scootmobiel die je koopt op afbetaling. Aan het einde van de leaseperiode kan je ervoor kiezen om de scootmobiel te verkopen om nieuwe te kopen.

Waarom een scootmobiel leasen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een scootmobiel te leasen in plaats van te kopen:

 1. Betaalbaarheid: Het leasen van een scootmobiel is vaak goedkoper dan het kopen van een scootmobiel. Je betaalt een vast maandelijks bedrag over een afgesproken termijn, wat vaak goedkoper is dan de volledige aankoopprijs van een nieuwe scootmobiel.
 2. Flexibiliteit: Met een lease heb je de flexibiliteit om de scootmobiel te vervangen of te upgraden aan het einde van de leaseperiode. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste soorten scootmobielen modellen en technologieën.
 3. Onderhoud en reparaties: Bij de meeste leaseovereenkomsten zijn onderhoud en reparaties inbegrepen mist je bij aankoop een onderhoudscontract kiest. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten als er iets misgaat met de scootmobiel. Met een onderhoudspakket betaald je een vast bedrag per maandbedrag en voorkom je bijkomende kosten van eventuele reparaties.

scootmobiel leasen voor 2 personen

Hoe werkt het leasen van een scootmobiel?

Het proces van het leasen van een scootmobiel is vrij eenvoudig:

 1. Kies een scootmobiel: Het eerste wat je moet doen is het kiezen van de juiste scootmobiel. Overweeg je behoeften en voorkeuren, zoals de grootte, het gewicht, de snelheid, en de batterijduur van de scootmobiel en wat je per maand gaat betalen kunnen.
 2. Vraag een lease aan: Zodra je een scootmobiel hebt gekozen, kan je een lease aanvragen. Je zal waarschijnlijk enkele financiële informatie moeten verstrekken, zoals je inkomen en kredietwaardigheid.
 3. Maak maandelijkse betalingen: Na goedkeuring van je lease, zal je beginnen met het maken van maandelijkse betalingen. Deze betalingen zijn meestal lager dan wat je zou betalen als je de scootmobiel volledig zou kopen.
 4. Einde van de lease: Aan het einde van de lease heb je meestal de optie om de scootmobiel te kopen, de lease te verlengen.

Wat kost het leasen van een scootmobiel?

De kosten van het leasen van een scootmobiel variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aanschafprijs van de scootmobiel, de lengte van de leaseovereenkomst, en je kredietwaardigheid. Over het algemeen kan je verwachten om een maandelijks bedrag te betalen dat aanzienlijk lager is dan de aankoopprijs van de scootmobiel.

Wat kost het leasen van een scootmobiel

Het is belangrijk om te onthouden dat er mogelijk extra kosten verbonden zijn aan het leasen van een scootmobiel, zoals kosten voor onderhoud en reparaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van het leasen van een scootmobiel?

Zoals bij elke financiële beslissing, zijn er voor- en nadelen verbonden aan het leasen van een scootmobiel.

Voordelen:

 1. Betaalbaarheid: Een scootmobiel leasen is vaak goedkoper dan het kopen van een scootmobiel. Dit maakt het een meer betaalbare optie voor veel mensen.
 2. Flexibiliteit: Met een lease heb je de flexibiliteit om de scootmobiel te vervangen of te upgraden aan het einde van de leaseperiode.
 3. Onderhoud en reparaties: Bij de meeste leaseovereenkomsten zijn onderhoud en reparaties NIET inbegrepen. Regelen eventuele reparaties via ons onderhoudspakket.

Nadelen:

 1. Eigendom: Wanneer je een scootmobiel least, ben je niet de eigenaar van de scootmobiel. Dit betekent dat je de scootmobiel moet teruggeven aan het einde van de lease, tenzij je ervoor kiest om hem te kopen.
 2. Kosten: Hoewel het leasen van een scootmobiel vaak goedkoper is dan het kopen van een scootmobiel, kan je uiteindelijk meer betalen over de gehele leaseperiode dan je zou doen als je de scootmobiel direct zou kopen en dat voor een vast maandbedrag.

Hoe kies je de juiste scootmobiel om te leasen?

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een scootmobiel om te leasen:

 1. Grootte en gewicht: De grootte en het gewicht van de scootmobiel zijn belangrijke factoren. Je moet ervoor zorgen dat de scootmobiel past in je huis of auto, en dat je in staat bent om de scootmobiel te besturen en te manoeuvreren.
 2. Snelheid en bereik: De snelheid en het bereik van de scootmobiel zijn ook belangrijk. Als je van plan bent om lange afstanden af te leggen met je scootmobiel, wil je een model dat een hoge maximumsnelheid en een lang bereik heeft.
 3. Comfort en gebruiksgemak: Het comfort en gebruiksgemak van de scootmobiel zijn ook belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat de scootmobiel comfortabel is om in te zitten en gemakkelijk te bedienen is.

Hoe zit het met de verzekering voor een geleasede scootmobiel?

Het is belangrijk om te weten dat je nog steeds een verzekering nodig hebt voor een geleasede scootmobiel. De meeste leaseovereenkomsten vereisen dat je een uitgebreide en aanrijdingsverzekering hebt voor de scootmobiel.

Hoe kan ik een scootmobiel leasen bij Scootmobiel Centrum Nederland & België?

Bij Scootmobiel Centrum Nederland & België maken we het aanschaffen of leasen van een scootmobiel eenvoudig en betaalbaar. We bieden een breed scala aan hoogwaardige scootmobielen om aan al je behoeften te voldoen.

Om een scootmobiel bij ons te leasen, hoef je alleen maar het volgende te doen:

 1. Kies je scootmobiel.
 2. Vul onze gemakkelijke online leaseaanvraag in.
 3. Wacht op goedkeuring.
 4. Begin met het maken van betaalbare maandelijkse betalingen.

nieuwe scootmobiel leasen

Scootmobiel Leasen mogelijkheden

Een nieuwe scootmobiel leasen is een uitstekende oplossing voor mensen die de vrijheid en onafhankelijkheid van een scootmobiel willen, maar niet het volledige aankoopbedrag willen of kunnen betalen. Met een lease heb je de flexibiliteit om de scootmobiel te vervangen of te upgraden na aanschaf of het einde van de leaseperiode, en de meeste leaseovereenkomsten omvatten GEEN onderhoud en reparaties. Als je geïnteresseerd bent in het leasen van een scootmobiel, neem dan vandaag nog contact met ons op bij Scootmobiel Centrum Nederland & België. We helpen je graag bij het vinden van de perfecte scootmobiel leasen voor jouw behoeften met een vast bedrag per maand.

4.1/5 - (8 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00