Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Hoeveel kost de verzekering voor een invalide auto, 45 km auto, en een brommobiel zonder rijbewijs?

Een invalide auto, een 45 km auto, en een brommobiel zijn allemaal overdekte voertuigen waarvoor je geen rijbewijs voor nodig hebt. Met het Nederlandse weertype zijn ze ideaal want je zit lekker warm en droog. Maar wat veel mensen van tevoren willen weten is hoeveel de verzekering gaat kosten van zo’n gesloten voertuig.

De verzekeringskosten kunnen namelijk een rol spelen bij de beslissing of je wel of niet een 45 km auto, brommobiel of invalide auto gaat kopen. Wij geven prijsvoorbeelden waar je iets aan hebt!

Verschillende soorten verzekeringen die hun eigen prijs hebben

Een voertuig verzekeren zoals een invalide auto, 45 km auto, of brommobiel, kan op verschillende manieren. Daarmee bedoelen we niet de manier hoe je hem afsluit, maar welk type verzekering je afsluit. Er zijn namelijk meerdere soorten verzekeringen waaruit je kunt kiezen, en dat bepaalt de prijs van de verzekeringspremie. We leggen je eerst uit wat de verzekering precies dekt, en vertellen je daarna precies wat de verzekeringen kosten.

Wat is een WA verzekering en welke kosten worden er gedekt?

Wettelijk ben je verplicht om je voertuig, gesloten of niet, minimaal WA te verzekeren. WA is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering die de schade dekt die jij met je voertuig veroorzaakt aan de eigendommen van anderen, of wanneer je letselschade veroorzaakt bij een ander.

Om je een goed voorbeeld te geven welke schade gedekt wordt bij een standaard WA verzekering geven wij het volgende voorbeeld;

Stel je rijdt met je 45 km auto zonder rijbewijs op de weg en slaat rechtsaf. Hierbij zie je een scooter over het hoofd die je aanrijdt. De scooter en de bestuurder vallen op de grond. De scooter heeft schade en de bestuurder heeft zijn pols gebroken. De bestuurder kan hierdoor 6 weken niet werken en loopt inkomsten mis.

De WA verzekering keert in dit geval niet alleen de kosten van de schade uit aan de scooter, maar ook de medische kosten vanwege de polsbreuk, eventuele kledingschade, en dekt ook het inkomstenverlies van de persoon in kwestie. Zonder de WA verzekering zou je zelf voor al deze kosten aansprakelijk worden gesteld.

kosten voor een wa of caso verzekering van voeruigen zonder rijbewijs

Wat is WA+Casco en wat wordt er aan schade gedekt?

WA+Casco is een All Risk verzekering. Dit omvat de standaard WA verzekering die we zojuist hebben beschreven en heeft een aanvulling, namelijk de Casco. Casco wil zeggen dat ook je eigen schade wordt gedekt.

We geven je een voorbeeld om duidelijk te maken wat een All Risk verzekering dekt bij een auto zonder rijbewijs, 45 km auto of invalide auto.

Stel dat je op een regenachtige dag de controle over je auto verliest omdat er net wat bladeren op de weg lagen die het wegdek glad hebben gemaakt. Je zou hierdoor in de slip raken en tegen de stoeprand botsen.

Er zijn in dit geval geen andere partijen betrokken behalve de stoeprand, maar die kan wel tegen een stootje, dus het WA gedeelte van de verzekering hoeft in dat geval niets uit te keren. Echter is je voertuig wel beschadigd geraakt. Bij zo’n incident kan je band lek raken, je velg beschadigen, en de stuurinrichting vernield raken. De schade aan het voertuig zal vanwege de Casco ook gedekt worden, ondanks dat het wellicht je eigen schuld is.

In praktijk zal de verzekeringsexpert beoordelen of het voertuig nog gerepareerd kan worden en zal de reparatie rekening worden betaald door de verzekering. Indien de schade groter is dan de dagwaarde, dan zal het voertuig als total loss worden beschouwd. De verzekering zal dan de dagwaarde aan je uitkeren.

Wat ook gedekt wordt door een All risk verzekering is brand, vandalisme, en natuurrampen. Hagelschade of een tak die van de boom afwaait valt onder natuurrampen en die schade wordt dus ook vergoed.

Bij invalidenvoertuigen is het voor de verzekering van belang dat je een lichamelijke beperking hebt. Dit kan van invloed zijn op de dekking bij schade-uitkeringen.

hulp van de rechtsbijstand bij schade afhandeling

Wat is rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van juridische ondersteuning en advies wanneer dit verband houdt met je voertuig en/of het verkeer. Voor alle verkeer gerelateerde zaken kun je dus advies inwinnen, en je zelfs door een advocaat laten bijstaan zonder bijkomende kosten.

Dit kan handig zijn wanneer iemand jouw voertuig beschadigt, of jij slachtoffer wordt van letselschade die je in het verkeer oploopt door een ander. Met name als de tegenpartij niet wilt betalen of dat zijn of haar verzekering lastig doet. Dan schakel je jouw rechtsbijstand in die jouw belangen gaat behartigen.

Ook een geschil met bijvoorbeeld een verkeersboete of een verkeersmisdrijf zal de juridische afdeling verdedigen. Zelfs wanneer je tegen een probleem aanloopt bij de reparatie van je voertuig staan ze voor je klaar.

Wat zijn de verzekeringskosten voor een invalide auto, brommobiel, of 45 km auto?

Nu je weet welke verzekering je nodig hebt voor je brommobiel, invalide auto, of een ander voertuig dat maximaal 45 km/u rijdt, vind je hieronder de kosten.

Een verzekering is altijd maatwerk. Er zijn factoren die de premie (prijs van de verzekering) bepalen. Deze kan dus per persoon verschillend zijn.

Wat invloed op de premie kan hebben is:

 • Je woonplaats
 • Leeftijd van bestuurder
 • Type voertuig
 • Cataloguswaarde (totale nieuwprijs)

Prijsvoorbeelden op basis van gemiddelden

Voorbeeld voertuig Move Vigorous 8, cataloguswaarde  € 7.800,- :

 • WA € 37,- per maand inclusief 21% assurantiebelasting
 • WA met rechtsbijstand € 39,25 per maand inclusief 21% assurantiebelasting
 • WA+ Casco (€7.800,-) € 85,50 per maand inclusief 21% assurantiebelasting
 • WA+ Casco (€7800,-) met rechtsbijstand € 87,75 per maand inclusief 21% assurantiebelasting

Voorbeeld voertuig Move E4, cataloguswaarde  € 11.500,- (Full option):

 • WA+ Casco (€11.500,-)  € 113,- per maand inclusief 21% assurantiebelasting
 • WA+ Casco (€11.500,-)  met rechtsbijstand € 115,- per maand inclusief 21% assurantiebelasting

Voorbeeld voertuig Move E3, cataloguswaarde  € 7.300,- :

 • WA: €36,- per maand inclusief 21% assurantiebelasting
 • WA met rechtsbijstand: €38,25 per maand inclusief 21% assurantiebelasting
 • WA+ Casco (€7.300): €84,- per maand inclusief 21% assurantiebelasting
 • WA+ Casco (€7.300) met rechtsbijstand: €86,50 per maand inclusief 21% assurantiebelasting

Wat zijn dit voor een voertuigen?

De Move Vigorous 8 is een gesloten voertuig die 45 km per uur kan halen en heeft de looks van een Range Rover. Hij is standaard voorzien van 12 inch sportvelgen, een camera, bluetooth audio, elektrische ramen, en rijdt net als een echte auto.

De Move E4 is een 4 wiel auto met een moderne mini auto look. Je kunt het bereik flink upgraden met lithium accu’s, en hij beschikt over een touchscreen multimedia systeem met parkeercamera en nog veel meer toeters en bellen. Zelfs een airco is mogelijk!

De Move E3 is vergelijkbaar met de E4 die hierboven beschreven staat, maat heeft dan 3 wielen. In plaats van een auto stuur heeft hij een scooter stuur. Achterin is hij net zo ruim en biedt een totale ruimte voor maximaal 3 personen.

verzekering afsluiten voor een auto zonder rijbewijs

Hoe regel je de verzekering voor een 45 km auto?

De verzekering kun je thuis eenvoudig regelen. Via deze website kun je de premie berekenen. De vrijblijvende offerte kun je online goedkeuren. Je premie betalen kan per maand, per kwartaal, per half jaar, of jaarlijks.

Nadat je de offerte hebt goedgekeurd zal je de verzekerings sticker ontvangen per post. De sticker ben je verplicht aan de achterzijde te plakken. Op de sticker staat namelijk het kenteken. Zonder kenteken mag je niet rijden en riskeer je een boete (rijden zonder kenteken).

5/5 - (3 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00