Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Mobiliteitsgarantie voor scootmobielen met een onderhoudscontract

Een scootmobiel is een perfecte manier om je mobiliteit te vergroten. Zo kun je zelfstandig weer op pad en heb je niemand nodig. Hierdoor kun je zelf naar de supermarkt, de dokter, en vrienden en familie bezoeken.

Om te kunnen blijven bouwen en vertrouwen op je scootmobiel en je mobiliteit, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Wanneer je een onderhoudscontract neemt dan geeft dat je mobiliteitsgarantie.

Wat zijn Onderhoudscontracten?

Onderhoudscontracten zijn servicepakketten. Een servicepakket bevat meerdere onderhoudsbeurten. Zodoende krijgt de scootmobiel de aandacht die hij nodig heeft zonder bijkomende kosten of onverwachte kosten achteraf.

Waarom kiezen voor een onderhoudscontract?

Een onderhoudscontract geeft je niet alleen gemak, en een besparing op de onderhoudskosten, maar het biedt ook de volgende voordelen:

  1. Regelmatige servicebeurten houden je scootmobiel in topconditie
  2. Vermindering van onverwachte reparatiekosten doordat met een servicebeurt ook toekomstige defecten verkleind kunnen worden
  3. Verlenging van de levensduur van je scootmobiel
  4. Besparing op het arbeidsloon bij garantiereparaties
  5. Zekerheid van mobiliteitsgarantie

Mobiliteitsgarantie

Mobiliteitsgarantie houdt in dat je altijd sneller aan de beurt bent wanneer je scootmobiel en onderhoudsbeurt nodig heeft, of gerepareerd moeten worden wanneer hij defect is. Ook wordt het transport op een kortere termijn gepland. Zodoende kun je weer snel genieten van je vervoermiddel. Dit geeft je extra zekerheid.

Breidt je het onderhoudspakket uit met de ANWB pechhulpverlening dan maximaliseer je de mobiliteitsgarantie. Bovendien wordt je dan naar huis gebracht als je onderweg met pech komt te staan, en wordt de transport naar het servicecentrum geregeld om zo snel mogelijk weer de scootmobiel te herstellen.

De ANWB pechhulp optie is vind je in het rijtje van de verzekering terug.

Onderhoudsbeurten

Onderhoudsbeurten zijn essentieel om de scootmobiel in topconditie te houden. Tevens is dit een vereiste vanuit de fabrikant om de onderhoudsintervallen te respecteren, anders kan de garantie zelfs komen te vervallen.

Tijdens een onderhoudsbeurt worden alle draaiende en bewegende delen gecontroleerd op slijtage, speling, en indien nodig gereinigd, gesmeerd en afgesteld. Zo wordt bijvoorbeeld de speling in de stuurinrichting gecontroleerd om de scootmobiel niet alleen veilig te houden, maar ook om te voorkomen dat er iets beschadigd raakt, en er onnodige slijtage optreedt, of een defect.

De meeste scootmobielen hebben ook een overbrenging van de motor naar de achterwielen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een gesloten tandwieloverbrenging en een differentieel. In deze overbrenging zit olie, die niet alleen een smerende functie heeft, maar ook metaaldeeltjes opvangt die ontstaan door slijtage. Wanneer deze olie op tijd wordt vervangen, wordt onnodige slijtage voorkomen doordat de metaaldeeltjes tussen de tandwielen terechtkomen.

Ook zijn de remmen een heel belangrijk aandachtspunt. Ook hier wordt er gekeken of de remmen goed staan afgesteld, soepel genoeg te bedienen zijn, er geen slijtage aan remkabels of remleidingen waarneembaar is, en of er nog voldoende remvoering aanwezig is tot en met de volgende onderhoudsbeurt.

Maar er wordt natuurlijk nog veel meer gedaan dan dit, en zoals je zal begrijpen zijn deze essentieel om te controleren en uit te voeren voor de veiligheid, stabiliteit, het behoud, de betrouwbaarheid, en levensduur van je scootmobiel. Met deze zekerheden ga je met een geruster gevoel op pad.

Welke onderhoudspakketten zijn er?

Er zijn verschillende onderhoudspakketten beschikbaar. Hierin hebben we gekeken om het niet alleen voor iedereen toegankelijk te maken, maar ook aan te laten sluiten bij de behoeften en budget. Hieronder worden de verschillende pakketten toegelicht.

Pakket 1: 3 onderhoudsbeurten

Dit pakket bevat drie onderhoudsbeurten, inclusief alle onderdelen en arbeidsloon. Als er een onderdeel binnen de garantieperiode stuk gaat, wordt het arbeidsloon grotendeels gedekt door dit pakket. De transportkosten zijn echter niet inbegrepen. Dit pakket is ideaal als u in de omgeving van het onderhoudscentrum woont.

Pakket 2: 3 onderhoudsbeurten inclusief transportkosten

Dit pakket is vergelijkbaar met pakket 1, maar bevat ook de transportkosten. Dit betekent dat het halen en brengen van de scootmobiel inbegrepen is in de prijs.

Pakket 3: 6 onderhoudsbeurten

Dit pakket bevat zes onderhoudsbeurten, waardoor het een betere keuze is voor wie de scootmobiel intensief gebruikt. Ook hier zijn alle onderdelen en vloeistoffen inbegrepen, en is het arbeidsloon bij garantiereparaties gereduceerd. De transportkosten zijn echter niet inbegrepen.

Pakket 4: 6 onderhoudsbeurten inclusief transportkosten

Dit pakket is hetzelfde als pakket 3 hierboven, maar bevat ook de transportkosten. Dit betekent dat het ophalen en terugbrengen van je scootmobiel ook bij de service inbegrepen is.

Pakket 5: Onderhoudscontract voor WMO/PGB van 5 jaar, incl transport

Dit pakket is speciaal ontworpen voor klanten met een WMO/PGB. Het bevat een onderhoudscontract voor vijf jaar, inclusief transport en eenmalige vervanging van de accu. Dit pakket is geschikt voor scooters die voornamelijk worden gebruikt voor korte ritten in de buurt. Het omvat vijf onderhoudsbeurten waarbij alle onderdelen en vloeistoffen zijn inbegrepen. Mocht er een onderdeel binnen de garantieperiode stuk gaan, dan worden de arbeidskosten met dit pakket deels gedekt. De kosten voor dit pakket bedragen €2999,- en zijn inclusief één keer batterijvervanging.

Pakket 6: Onderhoudscontract voor WMO/PGB van 6 jaar, incl transport

Dit pakket is vergelijkbaar met pakket 5, maar heeft een looptijd van zes jaar. Het bevat ook een eenmalige vervanging van de accu. Dit pakket is geschikt voor scooters die regelmatig worden gebruikt voor langere ritten. Het omvat zes onderhoudsbeurten waarbij net als het vorige pakket de onderdelen en vloeistoffen inbegrepen zijn. Hetzelfde geldt voor onderdelen die binnen de garantieperiode defect raken. De kosten voor dit pakket bedragen €3499,- en zijn inclusief één keer batterijvervanging.

Pakket 7: Onderhoudscontract voor WMO/PGB van 7 jaar, incl transport

Dit is het meest uitgebreide onderhoudspakket. Het heeft een looptijd van zeven jaar en bevat een eenmalige vervanging van de accu. Dit pakket is geschikt voor scooters die dagelijks worden gebruikt voor woon-werkverkeer of langere ritten. Het omvat zeven onderhoudsbeurten waarbij alle voorgaande zaken ook zijn inbegrepen. De kosten voor dit pakket bedragen €3999,- en zijn inclusief één keer batterijvervanging.

Hier is een overzichtelijke tabel die de verschillende onderhoudspakketten uiteenzet:

Aan tabel niets veranderd

PakketnummerInhoudExtra’sGeschikt voorKosten
Pakket 1Drie onderhoudsbeurtenExclusief transportkostenGebruikers in de buurt van het onderhoudscentrum€349.95
Pakket 2Drie onderhoudsbeurtenInclusief transportkostenAlgemene gebruikers€499.95
Pakket 3Zes onderhoudsbeurtenExclusief transportkostenIntensieve gebruikers€599.95
Pakket 4Zes onderhoudsbeurtenInclusief transportkostenIntensieve gebruikers€849.95
Pakket 55 jaar lang onderhoudsbeurtenInclusief transport en één keer accuvervangingWMO/PGB gebruikers voor korte ritten€2999,-
Pakket 66 jaar lang onderhoudsbeurtenInclusief transport en één keer accuvervangingWMO/PGB gebruikers voor langere ritten€3499,-
Pakket 77 jaar lang onderhoudsbeurtenInclusief transport en één keer accuvervangingWMO/PGB gebruikers voor dagelijks gebruik€3999,-

Voorwaarden en uitzonderingen

Er zijn enkele voorwaarden en uitzonderingen verbonden aan de onderhoudspakketten:

  1. Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van een afspraak voor de onderhoudsbeurten. Voor de eerste beurt doe je dit binnen een jaar na levering of binnen de eerste 1500 kilometer. Voor de opeenvolgende beurten doe je dit wederom binnen een jaar na de laatste beurt, of binnen 4000 kilometer na de laatste beurt. Het mag en kan zeker geen kwaad om vaker een beurt te laten uitvoeren. Dit verhoogt alleen maar de bedrijfszekerheid.
  2. De pakketten zijn maximaal twee jaar geldig (met uitzondering van pakket 5, 6 en 7).
  3. Pakketten kunnen alleen tijdens de aanschaf van een nieuwe scootmobiel worden aangekocht. Achteraf afsluiten is niet mogelijk.
  4. De pakketten zijn alleen geldig voor de oorspronkelijke koper en vervallen bij doorverkoop, total loss verklaringen of ongelukken.
  5. De pakketten kunnen niet worden ingewisseld voor geld of accessoires.

Onderhoudscontract op afbetaling

Ga je een scootmobiel kopen op afbetaling, wat wij ook wel scootmobiel leasen noemen, dan zit daar standaard geen onderhoudscontract bij inbegrepen. Deze kun je echter wel aan je bestelling toevoegen en meenemen in de lease. De kosten voor het onderhoudscontract kun je dan ook in termijnen betalen.

Bij het leasen krijg je te maken met een vast maandbedrag waar alle kosten in zitten. Zo krijg je de maximale zekerheid tegen minimale maandelijkse kosten.

Onderhouden van je scootmobiel

Het onderhouden van je scootmobiel is essentieel om de levensduur te verlengen en om ervoor te zorgen dat deze altijd veilig en betrouwbaar is. De kans dat je onderweg met pech komt te staan wordt hierdoor kleiner.

Met onze scootmobiel onderhoudscontracten ben je verzekerd van regelmatig onderhoud en hoef je geen zorgen te maken over onverwachte kosten.

Aanrader combineer altijd het onderhoudspakket met een ANWB pechhulp verzekering voor acute spoed onderweg.

4.5/5 - (4 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00