Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

ANWB Scootmobielverzekering en Pechhulp: Veilig op weg

Het kiezen van de juiste scootmobielverzekering is essentieel om veilig en onbezorgd de weg op te gaan. Of u nu een nieuwe scootmobiel bezitter bent of uw bestaande verzekering wilt herzien, het is belangrijk om de verschillende opties grondig te begrijpen.

Basisdekkingen van een Scootmobiel verzekering

Er zijn twee belangrijke vormen van basisdekkingen beschikbaar voor scootmobiel verzekeringen, vergelijkbaar met autoverzekeringen.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Het is wettelijk verplicht om uw scootmobiel minimaal te verzekeren met een WA-verzekering. Deze verzekering dekt schade die u met uw scootmobiel aan iemand anders, hun bezittingen of hun voertuig veroorzaakt. Let op, deze verzekering dekt geen schade aan uw eigen scootmobiel.

Volledig Casco (All Risk)

Voor een meer uitgebreide dekking kunt u kiezen voor een Volledig Casco-verzekering. Deze dekking vergoedt niet alleen schade die u aan anderen toebrengt, maar ook de schade aan uw eigen scootmobiel. Dit is inclusief schade veroorzaakt door diefstal, joyriding, brand, storm en hagel.

Voordelen van ANWB Wegenwacht Scootmobiel Service

De ANWB biedt een extra service voor haar leden: de Wegenwacht Scootmobiel Service. Deze service biedt hulp bij pech onderweg, en is nu een jaar gratis voor leden die een ANWB Scootmobiel verzekering afsluiten.

Gratis voor Leden

Leden van de ANWB kunnen gratis gebruik maken van de Wegenwacht Scootmobiel Service. De waarde van deze service is € 54,-. Als je nog geen lid bent, kun je direct lid worden tijdens het afsluiten van je scootmobielverzekering. Het ANWB-lidmaatschap kost slechts €15,50 per jaar.

Veiligheidspakket

Veiligheid staat voorop bij de ANWB. Daarom hebben ze in samenwerking met Seeme een veiligheidspakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit een hoofdsteun hoes, rugreflectie en een afdekhoes voor het mandje. Als je een scootmobiel verzekering afsluit bij de ANWB, ontvang je dit veiligheidspakket van €33,85 voor €24,95.

De Kosten van Scootmobielverzekering

De kosten van een scootmobielverzekering variëren afhankelijk van de gekozen dekking. Gemiddeld kost een scootmobielverzekering ongeveer €60 per jaar. Deze kosten kunnen verder beïnvloed worden door factoren zoals het type scootmobiel, de leeftijd van de bestuurder en de regio waarin u woont.

Vergoedingen en Dekkingen

Een Volledig Casco scootmobiel verzekering biedt uitgebreide dekking in geval van diefstal of onherstelbare schade (total loss) aan uw scootmobiel. Als u de eerste eigenaar bent van een nieuwe scootmobiel, krijgt u in het eerste jaar het volledige aankoopbedrag vergoed. Na het eerste jaar geldt er een afschrijvingsregeling. Bij een tweedehands scootmobiel wordt de dagwaarde uitgekeerd.

Uitsluitingen van de Verzekering

Het is belangrijk op te merken dat sommige schades uitgesloten zijn van de scootmobielverzekering. Dit zijn onder andere schades veroorzaakt door slijtage, eigen gebrek, onvoldoende onderhoud en waardevermindering. Ook schade veroorzaakt terwijl de bestuurder onder invloed is van alcohol, medicijnen of andere verdovende middelen valt niet onder de dekking.

Verzekeringssticker en Verlenging van de Verzekering

Na het afsluiten van uw scootmobielverzekering ontvangt u binnen 5 werkdagen een verzekeringssticker. Deze vervangt sinds 2016 het verzekeringsplaatje en heeft dezelfde functie. De polis loopt door tot 1 mei en moet daarna opnieuw worden afgesloten. U ontvangt tijdig een verlengingsvoorstel.

Wat is Niet Verzekerd?

Sommige schades zijn uitgesloten van de scootmobiel verzekering. Hieronder vallen onder andere schades veroorzaakt door slijtage, eigen gebrek, onvoldoende onderhoud en waardevermindering. Ook schades veroorzaakt terwijl de bestuurder onder invloed is van alcohol, medicijnen of andere verdovende middelen, of schades veroorzaakt door opzet of fraude, zijn uitgesloten.

Waarom ANWB?

De ANWB is een betrouwbare en ervaren organisatie die zich inzet voor de verkeersveiligheid en mobiliteit van haar leden. Naast scootmobielverzekeringen biedt de ANWB ook andere verzekeringen en diensten aan, zoals auto-, fiets- en reisverzekeringen. Door te kiezen voor een ANWB Scootmobiel verzekering, draagt u bij aan de maatschappelijke projecten die de ANWB ondersteunt, zoals Streetwise en de Fietsverlichtingsactie.

Kies de juist scootmobiel verzekering

Het kiezen van de juiste scootmobiel verzekering is een belangrijke stap om veilig en zorgeloos op weg te gaan. Of u nu kiest voor een basis WA-verzekering of een uitgebreide Volledig Casco-dekking, het belangrijkste is dat u een verzekering kiest die past bij uw behoeften en budget. Met de juiste verzekering op zak kunt u met een gerust hart genieten van uw mobiliteit.

4.9/5 - (15 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00