Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Nieuwe Scootmobiel

Assortiment nieuwe scootmobielen

Wil je een nieuwe scootmobiel kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een heel groot assortiment aan nieuwe scootmobielen. Zo hebben wij opvouwbare, vaste, en overdekte scootmobielen voor een zeer scherpe prijs. En wanneer je een aanpasbaar model zoekt, een snelle, of een met een enorm groot bereik, dan moet je zeker bij ons zijn.

Waarop letten bij het kopen van een nieuwe scootmobiel?

Ga je een nieuwe scootmobiel kopen, dan is de eerste vraag waar je hem voor gaat gebruiken. Het doel zal bepalen of een opvouwbare scootmobiel, een vaste scootmobiel, of een gesloten scootmobiel het beste is.

Opvouwbare scootmobielen

Opvouwbare scootmobielen kun je meestal meenemen in de auto. Ze zijn handig voor korte stukjes maar minder geschikt voor wat langere afstanden. Ze bieden namelijk minder comfort, de vering is minimaal, heeft een beperkte topsnelheid, en een kleine accu. Hierdoor kun je vaak maar maximaal 10 kilometer rijden.

Vaste scootmobielen

Vaste scootmobielen bieden heel veel comfort, hebben uitstekende vering en zijn bedoeld voor dagelijks gebruik. Je kunt er grote afstanden mee afleggen met een veel hogere snelheid. Bovendien kun je ze laten aanpassen aan een beperking of handicap. Dit geldt met name voor de merken For Motion en Nipponia.Wat het bereik (actieradius) betreft kun je bij een nieuw model zelf de keuze maken hoeveel dat moet zijn. Je kunt namelijk zelf het accupakket kiezen. En wat de snelheid betreft is er ook veel keuze. 25 km per uur rijden is namelijk bij bijna alle nieuwe modellen mogelijk, met uitschieters naar 32 km/u en zelfs 45 km/u.een nieuwe scootmobiel uitzoeken

Kies je een 3-wiel of 4-wiel scootmobiel?

Zowel bij opklapbare, vaste, en gesloten scootmobielen kun je kiezen voor een 3-wiel scootmobiel of 4-wiel scootmobiel.3 wielers hebben een kleinere draaicirkel. De vaste 3-wiel scootmobielen zijn daardoor iets geschikter in kleine ruimtes en in de supermarkt met smalle paden.4 wielers bieden daarentegen meer stabiliteit en comfort. Vooral snel door een bocht en de stoeprand schuin oprijden gaat een stuk veiliger met de vierwiel modellen.Het is dus maar net waarvoor je hem gaat gebruiken en met welk doel het invalidenvoertuig aanschaft.

Overdekte scootmobielen

Overdekte scootmobielen, die ook wel ‘gesloten’ genoemd worden, zijn ideaal voor mensen die door weer en wind willen. Doordat je overdekt zit, zit je altijd warm en droog, en dat is best praktisch in een land zoals Nederland of België waar het bijna de helft van de tijd regent.Bij een gesloten overdekte scootmobiel moet je denken aan het model van een kleine auto zoals de canta bijvoorbeeld. Echter beschikken onze modellen over zeer veel luxe en betaal je nooit te veel.

Een 2de hands of nieuwe scootmobiel kopen?

Met onze scherpe prijzen, garantie, betaalmogelijkheden en service zou je bijna gek zijn als je voor een 2de hands zou kiezen. Vaak neem je de ellende van een ander over en zou je jezelf moeten afvragen waarom de persoon de scootmobiel wegdoet.Het duurste onderdeel en tegelijkertijd meest slijtage gevoelige onderdeel van de scootmobiel is de accu. Nu zit je vaak met een lithium accu veilig, mits daar goed mee om is gegaan. Met alle andere accu-types moet je rekening houden met aanzienlijke vervangingskosten. Zo kan het verschil tussen een nieuwe scootmobiel en een tweedehands model weleens heel klein worden.Voordelen van een nieuwe scootmobiel:

 • 2 jaar garantie
 • alles werkt tip top
 • je kunt er 100% op vertrouwen
 • geen verborgen gebreken met bijbehorende kosten
 • volledige bereik op de accu
 • geen onverwachte kosten de eerste tijd
 • alles is nieuw
 • modernere techniek
 • mogelijk tot aan laten passen aan beperking of handicap
 • accessoires kunnen kiezen
 • levering aan huis inclusief instructies
 • mogelijkheid om te kiezen voor een onderhoudspakket

Zoals je ziet zijn er behoorlijk veel voordelen te noemen van een nieuwe scootmobiel.nieuwe 3 of 4 wiel scootmobiel

Nieuwste scootmobielen

De nieuwste scootmobielen van dit moment hebben we hieronder op een rijtje gezet voor je met een korte omschrijving.

Nipponia 2Fast

De Nipponia 2Fast is een scherp geprijsde snelle vaste 3-wiel scootmobiel. Hij is bijzonder wendbaar dankzij zijn kleine draaicirkel en verpakt in een gestroomlijnd jasje.

Nipponia 4Fast

De Nipponia 4Fast is een vaste 4 wiel scootmobiel met een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Hij heeft een topsnelheid van 25 km/u, een sportief design, en is de vierwiel variant van de populaire 2Fast.

Nipponia Pride

De Nipponia Pride is een scooter model met 2 achterwielen. Hij is super sportief en stoer. Je kunt er met 2 personen op zitten want hij beschikt over een scooterzadel in plaats van een stoel. Ideaal voor mensen die nog niet op een scootmobiel gezien willen worden.

For Motion On Four

De For Motion On Four is een zeer hoogwaardig scootmobiel met 4 wielen die zich onderscheidt in aanpasbaarheid, accu mogelijkheden, en snelheid. Dit model kun je kopen als 25 km/u en 32 km/u.

For Motion On Four DUO

De For Motion On Four DUO is de verlengde versie van de normale On Four, en een volwaardige 2-persoons scootmobiel. Hierop kun jij je partner meenemen en er samen op uit trekken.

For Motion Fast One

De For Motion Fast One is een snelle en vaste 3-wiel scootmobiel. Hij is bijzonder wendbaar vanwege zijn compacte design. Daarnaast is hij bijzonder aanpasbaar en uit te rusten met nagenoeg ieder accupakket. Zijn maximale range is 300 kilometer!

For Motion Forty-5

De For Motion Forty-5 is een vaste scootmobiel met 4-wielen en absoluut het nieuwste van het nieuwste. Hij haalt namelijk een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Dit is het pronkstuk van het uiterst betrouwbare merk For Motion, en ook aanpasbaar op elk gebied. Bovendien is de Forty-5 om te toveren naar een 2-persoons scootmobiel!

For Motion City Cruiser

De For Motion City Cruiser is een vaste 4-wiel scootmobiel waarbij je absoluut waar voor je geld krijgt. Dit nieuwste model is wellicht minder aanpasbaar dan zijn grotere broers, maar wel een echte prijsvechter.

Move E3

De Move E3 is een gesloten 3-wiel scootmobiel dat in een super modern jasje zit. Dit is een van de nieuwste scootmobielen die gesloten zijn. Het 2024 design zal vele harten veroveren. Bovendien zit hij bomvol met luxe gadgets!

Move E4

De Move E4 is de vierwiel uitvoering van de E3. In plaats van een scooter stuur zoals de E3 heeft de E4 een autostuur. Een parkeercamera, elektrische ramen, en een autoradio ontbreken niet bij dit nieuwste scootmobiel auto model.

Move Vigorous 8

De Move Vigorous 8 is ook een gesloten scootmobiel met 4 wielen. Dit nieuwe model van Move heeft karaktertrekjes van een Range Rover. Zijn enigszins hoekige lijnenspel maakt hem erg stoer. Ook dit model rijdt net als een echte auto.Voor alle scootmobielen geldt dat je geen rijbewijs nodig hebt, ook niet voor de 45 km per uur varianten.advies over nieuwe scootmobielen

Techniek bij de nieuwste scootmobielen

Ook bij scootmobielen staan de techniek en ontwikkelingen niet stil. Zo hebben al onze nieuwe scootmobielen een onderhoudsvrije motor. Er wordt niet meer gebruikgemaakt van koolborstels in de motor welke op den duur vervangen moeten worden. Daardoor heeft de motor een oneindig leven. De motor is een van de belangrijkste onderdelen op een elektrisch aangedreven gehandicaptenvoertuig. Daarop wil je kunnen vertrouwen.Bij 95% van onze nieuwe scootmobiel modellen worden hydraulische schijfremmen aan de voorzijde gemonteerd. De hydraulische bediening zorgt ervoor dat de krachtsinspanning die je moet leveren minimaal is. Tegelijkertijd is de remkracht enorm. Dit komt de veiligheid ten goede.Ook hebben nagenoeg alle nieuwe scootmobielen led verlichting aan boord. Led verlichting heeft een veel langere levensduur, verbruikt minder energie wat handig is op een elektrisch voertuig, en heeft meer lichtopbrengst. Hierdoor zie je niet alleen in het donker meer, maar overdag ben je daardoor ook beter zichtbaar.Er zijn nog een heleboel andere moderne snufjes op de nieuwe modellen terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een lithium accu, usb aansluiting, goed afleesbaar digitaal dashboard, snelheidsbegrenzing, en een snelheidsregeling die zeer goed te doseren is.

Lithium accupakket met een rijbereik naar keuze

Ga je een nieuwe scootmobiel kopen, dan heb je in 95% van de gevallen de keuze welk accupakket er in moet komen te zitten. Veel modellen hebben standaard een gel of loodzuur accu erin, maar deze kun je upgraden naar een lithium accu. Deze nieuwe technologie, welke je ook in je smartfoon hebt zitten, heeft veel voordelen. Lithium accu’s laden sneller op en gaan een stuk langer mee. De investering om te kiezen voor een lithium accu bij een nieuwe scootmobiel verdien je dan ook binnen enkele jaren weer terug.De merken Nipponia en For Motion bieden de grootste mogelijkheden qua accu upgrades. Hieronder geven we een paar modellen als voorbeeld.

Merk en model Aantal wielen Accupakket bereik (KM)
For Motion On Four 4 40 / 50 / 100 / 150 / 200 / 300
For Motion On Four DUO 4 40 / 50 / 100 / 150 / 200 / 300
For Motion Fast One 3 40 / 50 / 100 / 150 / 200 / 300
For Motion City Cruiser 4 50
For Motion Forty-5 4 40 / 60 / 100 / 150
Nipponia 2Fast 3 40 / 50 / 100
Nipponia 4Fast 4 40 / 50 / 100
Nipponia Pride 3 40 / 50 / 100

De nieuwste scootmobielen

Nieuwste scootmobielen kunnen ook sneller rijden

Of je snel of langzaam rijdt hangt natuurlijk af van hoe ver je het gas opendraait of intrapt. Een scootmobiel met een topsnelheid van 18 kilometer per uur of 32 kilometer per uur is dus net zo nauwkeurig te doseren.De nieuwste modellen kunnen echter een stuk sneller rijden dan voorheen, en dat heeft mede te maken met de nieuwe motor, nieuwe elektronica, en krachtige accu’s.Om je een beeld te geven welke snelheden mogelijk zijn bij nieuwe scootmobielen hebben we hieronder een tabel met maximum snelheden waarin ze te verkrijgen zijn.

Merk en model Maximum snelheid km/u
For Motion On Four 25 / 32
For Motion On Four DUO 25 / 32
For Motion Fast One 25
For Motion City Cruiser 25 / 32
For Motion Forty-5 45
Nipponia 2Fast 25
Nipponia 4Fast 25
Nipponia Pride 25
Move E3 25 / 45
Move E4 25 / 45
Move Vigorous 8 25 / 45
Move Vigorous 1500 Innercity II 25 / 45

Prijzen van nieuwe scootmobielen

Hoeveel kost een nieuwe scootmobiel?

Een nieuwe scootmobiel kun je al kopen onder de 2000,- euro. De prijzen van nieuwe voertuigen liggen gemiddeld tussen de 2000,- en 3000,- euro. De overdekte modellen beginnen vanaf ongeveer 6000,- euro.Opties en aanpassingen hebben ook invloed op de prijs natuurlijk. Zo kan een lithium accupakket of een gaspedaal in plaats van standaard gashendel invloed hebben op de prijs.Wist je dat je bij ons ook een scootmobiel in termijnen kunt betalen?

Laat je nieuwe scootmobiel aanpassen

Standaard heeft een vaste scootmobiel remgrepen op het stuur die je moet inknijpen en een gashendel waaraan je moet draaien. Bij overdekte 4 wiel scootmobielen betreft dit een rond stuur met gaspedaal en rempedaal.De manier van remmen en gasgeven kan worden aangepast bij vaste scootmobielen, maar ook bij overdekte 3 wiel scootmobielen. Zo kun je kiezen voor een gaspedaal, rempedaal, of duimgas welke je induwt met de duim.Maar er zijn nog meer aanpassingsmogelijkheden. Zo kan de stoel op maat van de bestuurder worden aangepast (bij For Motion), kan er gekozen worden voor een draaibare stoel (bij For Motion), kan er bij alle (vaste) modellen een stokhouder of rollator drager gemonteerd worden, en ga zo maar door. Met name de For Motion scootmobielen hebben oneindige mogelijkheden wat het aanpassen betreft. Kijk hiervoor bij het product om alle mogelijkheden te zien.een nieuwe scootmobiel voor 2 mensen

Nieuwe scootmobiel kopen

Bij ons kun je een nieuwe scootmobiel kopen en betalen op verschillende manieren. Je kunt in 1x afrekenen via iDEAL of Bancontact, in 3 termijnen betalen (met IN3) mits het totaalbedrag niet boven de 5000,- euro komt, of maandelijks aflossen door hem te leasen.Let op: IN3 is momenteel nog niet voor België mogelijk

Nieuwe scootmobiel leasen

Je kunt ook een nieuwe scootmobiel leasen en hem maandelijks afbetalen. Leasen is kopen op afbetaling waarbij je het totaalbedrag maandelijks aflost. In de lease kun je ook opties, aanpassingen, accessoires en onderhoud onderbrengen zodat je voor een vast bedrag per maand klaar bent. Bij ieder voertuig bij ons op de site vind je een lease tabel terug waarin je kunt zien wat hij maandelijks zou kosten.Let op: Leasen is momenteel nog niet voor België mogelijkScootmobiel nieuw kopen

Onderhoudspakket levert je meerdere voordelen op

Met een onderhoudspakket koop je de onderhoudsbeurten vooraf in. Dit levert je meerdere voordelen op. Zo komt het voertuig waar je vermoedelijk van afhankelijk bent nooit aandacht te kort. Hij blijft veilig en betrouwbaar, en gaat zodoende ook langer mee. Onverwachte kosten beperk je tot een minimum. En met een pakket ben je altijd goedkoper uit. Bovendien kun je kiezen voor een pakket waarbij haal- en brengservice is inbegrepen. Zo hoef je zelf de deur niet uit.Let op: een onderhoudspakket afsluiten kan alleen bij de aanschaf van een nieuwe scootmobiel en niet achteraf.

Nieuwe scootmobiel aanvragen via de WMO

Wil je een nieuwe scootmobiel van de gemeente dan kan dat via een WMO aanvraag. De gemeente beoordeelt uiteraard wel je persoonlijke situatie en kijkt of je in aanmerking komt hiervoor.Om een nieuwe scootmobiel aan te vragen bij de gemeente hebben ze een offerte nodig. Via onze site kun je die in enkele minuten aanvragen. Hiervoor kies je eerst een scootmobiel uit, daarna kies je de kleur, de opties, het accupakket, en eventueel een onderhoudspakket, en vervolgens klik je op de knop ‘offerte’. Zo ontvang je de scootmobiel offerte in de mail en kun je de aanvraag online indienen bij de gemeente.

Toont alle 20 resultaten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00