Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Scootmobiel subsidie aanvragen

Heb je een scootmobiel nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen, om zelfstandig boodschappen te kunnen doen, of om in contact te blijven met vrienden of familie, dan kun je vanwege deze beperking een scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente.

Welke subsidies zijn er voor een scootmobiel?

De overheid kent 2 subsidies die bedoeld zijn om mensen met een fysieke of mentale beperking te ondersteunen om een zelfstandig leven te kunnen leiden en zelfstandig te kunnen wonen. Zo is er het WMO en het PGB en met deze twee scootmobiel vergoedingen is de kans aanzienlijk dat je in aanmerking kunt komen.

Subsidie via WMO

WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Je kunt een scootmobiel via WMO krijgen omdat deze wet ondersteuning biedt bij zaken zoals hulp in het huishouden, woonvoorzieningen, maar ook vervoersvoorzieningen. Ben je niet in staat om gebruik te maken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld omdat je niet naar de bushalte kunt kopen vanwege een handicap of beperking, dan kun je in aanmerking komen voor een WMO scootmobiel.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO

Subsidie via PGB

PGB staat voor het Persoonsgebonden Budget. Met een PGB krijg je een bedrag waarmee je zelf kunt bepalen hoe je jouw zorg inkoopt. De PGB komt uit de WMO. In dit geval krijg je dus een budget om zelf een scootmobiel mee te kopen. Afhankelijk van de hoogte van de PGB scootmobiel en van de aankoopprijs, kan het zijn dat je zelf nog iets moet bijleggen.

Persoonsgebonden Budget PGB

WMO Scootmobiel subsidie aanvragen

WMO scootmobiel subsidie of PGB scootmobiel subsidie vraag je aan bij de gemeente. Die gaan kijken naar jouw persoonlijke situatie en beslissen waar je recht op hebt. Zo wordt er gekeken naar welke handicap of beperking je hebt, hoe en waar je woont, en naar je inkomen. Hoe lang het duurt voordat je iets van de gemeente hoort en de subsidie toegekend wordt, verschilt per gemeente en kan van 4 weken tot 16 weken duren.

scootermobiel Offerte aanvragen voor WMO of PGB vergoeding via de gemeente

Hoe vraag je de subsidie aan?

Via de website van de gemeente kun je online een aanvraag indienen. Hiervoor google je het beste naar “wmo aanvragen scootmobiel + de gemeente waar je woont”. Zodoende kom je het snelst op de juiste plek uit.

Bij het aanvragen (hulpvraag indienen) vul je de vragenlijst in en geeft daarop zo goed mogelijk antwoord. Er is ook een optie om documenten, rekeningen, of facturen te uploaden. Hier kun je dan vervolgens een scootmobiel offerte toevoegen.

Scootmobiel offerte t.b.v. subsidie aanvraag

Via onze website kun je snel en eenvoudig een scootmobiel offerte ontvangen om een pgb of wmo subsidieaanvraag mee te doen.

Je kiest als eerst een scootmobiel uit waarin je interesse in hebt. Vervolgens kies je de kleur, het accupakket, eventuele aanpassingen, en opties zoals bijvoorbeeld een windscherm. Als je klaar bent dan klik je op de knop offerte. Deze staat onder de knop kopen.

Nadat je jouw persoonlijke gegevens zoals naam, adresgegevens, en contactgegevens hebt ingevuld, ontvang je meteen de scootmobielofferte in de mail. Deze kun je dan vervolgens uploaden bij de gemeente waarin je woont.

Tip: In veel gevallen ziet de gemeente graag dat je een onderhoudspakket bij de scooter neemt. Op die manier krijgen ze de zekerheid dat de investering die ze voor 6 a 7 jaar doen ook maximaal benut wordt.

Eigen bijdrage betalen voor WMO

Afhankelijk van je situatie kan het zijn dat de gemeente een bijdrage vraagt voor de WMO. Dit kun je zien als een soort abonnementsgeld. Dit bedrag is maximaal 20,60 euro per maand. De gemeente mag zelf bepalen hoeveel korting ze geven op dit maximale bedrag. Daarnaast wordt er naar je persoonlijke situatie gekeken en hoeveel je te besteden hebt. Soms hoeven mensen niets bij te dragen.

Kom je niet in aanmerking? Leasen kan ook.

Wijst de gemeente jouw scootmobiel via WMO of PGB af dan kun je altijd nog leasen.

Met leasen ga je een kopen op afbetaling regeling aan waarbij je per maand betaalt. Leasen kan al vanaf 35 euro per maand. Om te kunnen leasen heb je wel een vorm van inkomen nodig. Zo kun je mogelijk alsnog een scootmobiel krijgen.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00