Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

De Top 4 beste voertuigen zonder rijbewijs

Heb je geen rijbewijs en wil je toch een kleine auto rijden, dan heb je nu geluk. Wij hebben namelijk de beste voertuigen zonder rijbewijs voor je op een rijtje gezet! Wij gaan je tevens vertellen hoe het precies met de regelgeving zit en wat je allemaal wel en niet mag met een 45 km auto. 45km auto zonder rijbewijs als scootmobiel en brommobiel Een 45 km auto zonder rijbewijs kun je als brommobiel kopen maar ook als scootmobiel.

Technisch en zelfs qua uiterlijk verschillen de 2 vaak niet van elkaar. Het is namelijk hoe de voertuigen op papier zijn gezet. Daarom kan exact hetzelfde voertuig verkocht worden als brommobiel en tegelijkertijd als scootmobiel. Brommobielen hebben echter een kenteken dat ook tenaam is gesteld en dat is het grootste verschil. Maar alle kenmerken tussen brommobielen en scootmobielen hebben we hieronder toegelicht.

Brommobiel kenmerken:

 • Geen autorijbewijs maar rijbewijs AM (brommer/scooter) voor nodig
 • Heeft eigen kentekenplaat
 • Is tenaamgesteld bij RDW
 • Geen helmplicht
 • Maximum snelheid 45 km per uur
 • Je moet de regels voor een bromfiets volgen
 • Wettelijk gezien is een elektrische brommobiel een bromfiets
 • Betaald parkeren geldt ook voor brommobielen
 • Minimum leeftijd is 16 jaarVoordelen van een 45 km mini Auto Zonder Rijbewijs

Scootmobiel kenmerken:

 • Helemaal geen rijbewijs nodig
 • Geen helmplicht
 • Maximum snelheid 45 km per uur
 • Ook zonder handicap of beperking mag je er in rijden
 • Je volgt de regels van een scootmobiel. Op de stoep rijden en parkeren mag dus ook.
 • Parkeren is overal gratis
 • Minimum leeftijd is 16 jaar
 • Mag door iedereen bestuurd worden
 • Het afsluiten van een verzekering vormt nooit een probleem voor mensen met een beperking of handicap

Voordelen van een kleine auto zonder rijbewijs

Met een kleine auto zonder rijbewijs heb je nooit parkeerproblemen. Je vindt namelijk altijd wel een parkeerplek waar je in past of tussen past.

Normale kleine auto’s zoals de Citroën C1 of de Kia Picanto, waar wel een rijbewijs voor nodig is, zijn ongeveer 3.50 a 3.60 meter lang. Als we die vergelijken met de MOVE E4 welke ook een kleine auto is met 4 wielen, dan is de MOVE ongeveer ⅓ kleiner en komt uit op een 2.35 meter.

Ook betaal je geen wegenbelasting, kan de verzekering een stuk goedkoper uitvallen, heb je geen jaarlijkse apk, zijn de onderhoudskosten bijzonder laag, en zijn er ook een heel stuk minder slijtage gevoelige onderdelen omdat het allemaal elektrische auto’s zijn. Geen verbrandingsmotor, geen uitstoot, geen oliewissel en dus een heleboel voordelen. Het is een emissieloos voertuig en je hebt daardoor ook geen last van milieuzones. Financieel gezien kun je dus veel beter een kleine auto zonder rijbewijs kopen.

Goedkoop parkeren is ook een van de voordelen van de kleine elektrische auto’s.

kleine elektrische auto’s zonder rijbewijs

Wat zijn de beste kleine elektrische auto’s zonder rijbewijs?

Zoek je de beste elektrische auto zonder rijbewijs, dan kun je kiezen uit de 4 onderstaande toppers die allemaal van het merk Move zijn. Move maakt elektrische voertuigen welke je zowel als brommobiel zonder rijbewijs als scootmobiel zonder rijbewijs kunt kopen. Dit zijn de Move E3, Move E4, Move Vigorous 8, en de Move Vigorous 1500 Innercity II. Hieronder vertellen we wat meer over de modellen.

Move E4

De Move E4 is een van de beste elektrische auto’s zonder rijbewijs met 4 wielen, welke je kunt kopen als scootmobiel zonder rijbewijs of als brommobiel waarbij rijbewijs AM (scooter rijbewijs) vereist is of een autorijbewijs. De scootmobiel mag iedereen dus besturen, ook al gaat die 45.

De Move E4 heeft een super modern uiterlijk en voorzien van de laatste trends qua design en gadgets. Zo zijn de led richtingaanwijzers naadloos opgenomen in het design en in de vorm van pijlen die je nog meer zichtbaarheid geven in het verkeer.

De led dagrijverlichting in de neus is aanwezig over de hele breedte waardoor hij een echt 2024 design met zich meedraagt.

Ook aan de binnenkant is deze 45km auto zonder rijbewijs helemaal up 2 date want zo beschikt hij over een touchscreen multimedia systeem met achteruitrij-parkeercamera en waarbij je tevens via bluetooth je favoriete muziek via Spotify kunt streamen.

De auto beschikt tevens over alle luxe elementen die je ook bij grotere auto’s tegenkomt. Denk aan rondom remschijven, elektrische ramen, ventilatie en verwarming, een dakraam en achterruit die open kan, gordels, een handrem, en een heel fraai afgewerkt interieur. Zelfs een airco is bij dit model mogelijk als optie. Een volwaardige mini auto dus en met het grootste lithium accupakket haal je bovendien 90 kilometer en kun je met maximaal 3 personen op stap.

Move E3

De Move E3 is nagenoeg exact dezelfde kleine elektrische auto zonder rijbewijs als de Move E4. Echter is de E3 een driewieler. Het stuur is daarom geen autostuur maar scooterstuur. Hij beschikt wel over een rempedaal, gaspedaal, en extra rem op het stuur. De driewieler auto heeft een iets kleinere draaicirkel dan een vierwieler dus voor een complete draai heb je minder ruimte nodig..

Ook beschikt de E3 over alle gadgets en mogelijkheden die de E4 biedt. Hij beschikt over dezelfde optie behalve de airco, die is niet op de 3-wiel scootmobiel of brommobiel verkrijgbaar.

Move Vigorous 8

De Move Vigorous 8 is een stoere 4 wiel 45 auto zonder rijbewijs. Je kunt hem kopen als scootmobiel en brommobiel (rijbewijs am).Voor de scootmobiel heb je dus geen rijbewijs nodig. Daar mag iedereen dus in rijden.

De Vigorous 8 kenmerkt zich door zijn stoere lijnenspel. Hij heeft zich laten inspireren door de Range Rover en dat is goed gelukt. Hij beschikt over 12 inch zwart gepolijste sportvelgen, een auto stuur, een rempedaal en gaspedaal, elektrische ramen, een bluetooth autoradio, achteruitrij camera, groot kleuren beeldscherm, ruitenwisser, dakraam, verwarming en verkoeling, rondom schijfremmen, en hij biedt bovendien zitplek aan 3 personen! De achterbank is namelijk ruim genoeg voor 2 mensen. Het verschil tussen een echte auto en dit model is vooral de afmeting.

De Vigorous 8 heeft stoere led koplampen met schijnwerper, dagrijverlichting, chromen details welke de auto een chique karakter geven, en een two-tone kunstlederen bekleding met ademende zittingen. Met het lithium accupakket heb je een bereik van 90 kilometer.

Move Vigorous 1500 Innercity II

De Move Vigorous 1500 kun je kopen als S-Line II welke een brommobiel is die 45 km per uur kan, of een Innercity II welke een scootmobiel is. De Vigorous 1500 Innercity II kun je zowel als 25 km/u als 45 km/u model kopen.

De Vigorous 1500 is een 3-wiel auto zonder rijbewijs, welke beschikt over 1 voorwiel en 2 achterwielen. Het gesloten voertuig is normaal voorzien van scooterstuur met een gashendel op het stuur, en 2 remhendel. Er is ook een handrem aanwezig, een autoradio, ruitenwissers, elektrische ramen, en ga zo maar door. Optioneel kun je een gaspedaal in laten bouwen die de gashendel vervangt. Tevens kun je het standaard accupakket laten aanpassen door het te vervangen of uit te breiden met een lithium accupakket. Daarmee kun je een actieradius creëren van maximaal 130 kilometer. Daarmee is dit de beste 45 km auto als het gaat om groot rijbereik.

2de hands auto zonder rijbewijs kopen, is dat slim?

Uiteraard kun je ook een 2de hands auto zonder rijbewijs kopen, maar of dat slim is hangt van een aantal zaken af. Gezien bij elektrische voertuigen de accu het meest gevoelige onderdeel is en tevens het meest kostbare, wil je liever niet een miskoop doen.

Bovendien krijg je vaak geen enkele garantie bij een tweedehands voertuig van een particulier. Ga je een nieuwe auto zonder rijbewijs kopen, dan kun je altijd rekenen op 2 jaar fabrieksgarantie. Dat is eigenlijk het beste en zo loop je geen enkel risico. Bovendien kun je hem eventueel ook kopen op afbetaling.

voertuig zonder rijbewijs aan het strand

Hoe zit het met de verzekering van een auto zonder rijbewijs?

Iedereen kan normaal gesproken een auto zonder rijbewijs verzekeren. Ook zonder AM rijbewijs of ander rijbewijs kun je een brommobiel of scootmobiel verzekeren. Een rijbewijs hoef je bovendien niet aan te tonen.

Ben je niet invalide dan kun je wel een scootmobiel 45 auto kopen maar mogelijk tegen het probleem aanlopen dat de verzekeraar vraagt of je een beperking of handicap hebt en je weigeren wanneer dat niet zo is. Online een verzekering afsluiten lukt soms wel.

Bij de verzekering kun je kiezen voor standaard WA of voor Casco. WA dekt de schade die aan anderen (personen/voertuigen/eigendommen) wordt toegebracht. Casco gaat een stapje verder en dekt ook de schade aan je eigen voertuig.

Hoeveel de verzekering precies kost hangt af van de leeftijd van de bestuurder en het schadeverleden. Bij een casco verzekering (All Risk) voor een auto zonder rijbewijs in de categorie scootmobiel moet je ongeveer denken aan 80 euro per maand. De standaard WA is daarentegen een heel stuk goedkoper per maand en kan zelfs 5 en 10 euro kosten als je een beetje geluk hebt.

kleine elektrische auto rijbewijsvrij ook voor jongeren

Auto zonder rijbewijs kopen

Met de 4 beste auto’s zonder rijbewijs op de markt wordt de keuze om de auto zonder rijbewijs te kopen je nog makkelijker gemaakt. Je kunt ze eenvoudig aankleden met accessoires en opties, en wij kunnen hem rijklaar voor je deur afleveren.

Aangezien ze meestal geschikt zijn voor meerdere personen, en je het accu pakket ook kunt upgraden, kun je er veel plezier kilometers mee gaan maken of inzetten voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

45 Auto zonder rijbewijs kopen of leasen

45 km auto leasen

Wil je een 45 km auto leasen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Leasen is kopen op afbetaling waarbij je maandelijks het aankoopbedrag aflost. Opties en extra’s zoals bijvoorbeeld het onderhoud kun je ook in de lease meenemen. Zo ben je voor een vast maandbedrag klaar en beschikt zodoende over een geweldig vervoermiddel waar je altijd lekker warm en droog in zit.

Ook parkeren is heel eenvoudig omdat de voertuigen lekker compact zijn aan de buitenkant, maar toch veel ruimte binnenin bieden.

Wil je weten wat de 45 km auto lease kost? Bekijk dan een van de beste 45 km auto’s zonder rijbewijs waar je naast de normale kopen prijs ook het de lease prijs ziet staan.

5/5 - (3 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00