Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Scootmobiel Groningen – Scootmobiel Kopen in Groningen bij Sootmobiel Centrum

Woon je in de buurt van Groningen en wil je een scootmobiel kopen? Dan ben je bij Scootmobiel Centrum aan het juiste adres! Via onze webshop kun je eenvoudig een nieuwe scootmobiel bestellen en thuis laten bezorgen, maar je mag uiteraard ook langskomen in onze scootmobielwinkel in Groningen. Wij staan klaar om je te helpen.


Waarom kiezen voor een scootmobiel?

Een scootmobiel zorgt ervoor dat je weer volledig mobiel bent en je maximale vrijheid ervaart. Je bent minder afhankelijk van je omgeving en kunt zelfstandig weer boodschappen doen, de dokter bezoeken, of het contact onderhouden met vrienden en familie. Ook kun je lekker naar het park en een frisse neus halen, of het winkelcentrum induiken. De mogelijkheden zijn ongekend.

Tegenwoordig kun je met een scootmobiel grote afstanden afleggen en heel comfortabel zitten. Er zijn veel nieuwe scootmobiel modellen bijgekomen met verschillende mogelijkheden en voordelen. Ook zijn er veel accessoires mogelijk op onze modellen zodat je voertuig praktisch wordt, en heel breed inzetbaar.

Scootmobielwinkel in Groningen

Scootmobiel Centrum heeft meerdere scootmobiel winkels waaronder in Groningen. Woon je in Groningen zelf, of in Delfzijl, Veendam, Scheemda, Marum, Loppersum, Sappemeer, Leek, Hoogezand, of Zuid Laren, dan ben je binnen een half uur bij onze winkel.

Ook vanuit de Binnenstad, Beijum, Lewenborg, Paddepoel, Vinkhuizen, Hoogkerk, of Korrewegwijk ben je binnen 15 minuten bij ons. Kom dus gerust langs om een kijkje te nemen.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een scootmobiel?

Ga je een nieuwe scootmobiel aanschaffen, dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Zo moet je op de eerste plaats een keuze maken of het een 3-wiel scootmobiel of vierwieler wordt. Driewielers kenmerken zich door hun kleine draaicirkel en dat maakt ze extra wendbaar. Ideaal voor een kleine ruimte zoals een supermarkt.

Wil je echter een voertuig waarmee je probleemloos de stoeprand schuin op kunt rijden, en wat sneller kunt rijden over rechte stukken vanwege de hoge topsnelheid, dan is wellicht een vierwiel scootmobiel een betere keuze.

Hier kun je de verschillen tussen een 3- en 4-wiel Scootmobiel nalezen.

Wat ook een belangrijke factor is, is het zitcomfort en de zitpositie. Zeker wanneer je langdurig op een scootmobiel zit, bijvoorbeeld omdat je lange afstanden maakt, wordt de zithouding nog belangrijker. Wil je als een koning zitten? Kies dan voor een comfortstoel!

Een aangepaste scootmobiel kopen in Groningen

Niet iedere lichamelijke beperking is hetzelfde. Het kan dus voorkomen dat je vanwege je handicap niet op iedere scootmobiel kunt rijden. Hij zal dus aangepast moeten worden waardoor hij wel geschikt wordt.

Wanneer je op zoek bent naar een aanpasbare scootmobiel, dan ben je bij Scootmobiel Centrum aan het juiste adres. Wij hebben zowel 3-wiel- als 4 -wiel scootmobielen in het assortiment zitten die kunnen worden aangepast aan een beperking of handicap.

Een van onze grote voordelen is dat je een aangepaste scootmobiel kunt kopen vanuit huis in Groningen of omgeving. Onze webshop is hierop aangepast. Dat betekent dat je een scootmobiel kunt uitzoeken en zelf bepaalde zaken kunt aanpassen, bijvoorbeeld de stoel, de manier van gas geven, of de manier van remmen. Je kunt hem dus zelf direct aangepast bestellen.

Het merk For Motion biedt hierin de meeste mogelijkheden en wordt opgevolgd door het merk Nipponia.

perfecte scootmobiel

Vind snel een passend gehandicaptenvoertuigen met onze keuzehulp

Heb je geen idee welke scootmobiel het beste bij je past? Dan kun je ook gebruikmaken van onze online keuzehulp. Door vragen te beantwoorden krijg je direct een selectie aan scootmobielen te zien die geschikt zijn. Dat kan de keuze nog eenvoudiger maken.

Gemeente scootmobiel aanvragen (Groningen en omgeving)

Mensen die in Groningen en omgeving wonen kunnen bij de gemeente een scootmobiel aanvragen. Via de PGB, wat onderdeel is van de WMO, kun je een persoonsgebonden budget aanvragen. Met dit budget kun je een scootmobiel kopen in Groningen of omgeving.

Om een budget te krijgen moet je bij de gemeente Groningen of omgeving een WMO/PGB aanvraag doen. De gemeente bekijkt en beoordeelt jouw persoonlijke situatie. Wanneer je goed kunt onderbouwen waarom je de betreffende scootmobiel nodig hebt, dan krijg je die ook vaak.

Stel dat je in Groningen woont en graag je kleinkinderen wilt bezoeken in Delfzijl op 30 kilometer afstand, dan heb je een scootmobiel nodig die op zijn minst 60 kilometer moet kunnen rijden. Op die manier kun je namelijk heen en weer. In dat geval moet je dan een model kiezen die deze afstand ook moeiteloos kan halen. Aangezien de meeste modellen met een standaard accu niet meer dan 50 kilometer kunnen halen, zul je moeten kiezen voor de accu upgrade. Omdat dit vaak in stappen van +50 km gaat, zal het rijbereik dus 100 kilometer worden, en dat is zeker voldoende in deze situatie.

Het voordeel van een snelle scootmobiel

Wanneer je grote afstanden wilt gaan maken, bijvoorbeeld om familie bezoeken die wat verder weg woont, is een snelle scootmobiel erg handig. Zo kun je in een kortere tijd op je bestemming zijn. Dat betekent ook dat je minder lang buiten bent en dat is erg prettig wanneer het koud buiten is of regent.

Tegenwoordig hoef je niet meer genoegen te nemen met een scootmobiel die maximaal 15- of 18 kilometer per uur kan rijden. Wij hebben modellen die 25-, 32-, of zelfs 45km per uur kunnen halen!

Kosten en verzekering in de regio Groningen

De kosten waarmee je te maken krijgt in Groningen en omgeving zijn de verzekeringspremie, de onderhoudskosten, en de eventuele bezorgkosten. Wat de verzekering betreft kun je bijvoorbeeld kiezen voor de scootmobielverzekering van de ANWB die je ongeveer 60,- euro per jaar kost. Kies je voor een all-risk, dan betaal je een stuk meer. Dit kun je vaak per maand betalen. Het voordeel is dan dat je eigen schade ook vergoed wordt.

Kies je voor een onderhoudspakket dan kun je op de onderhoudskosten besparen en weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Een losse onderhoudsbeurt is natuurlijk ook mogelijk, maar die valt wat duurder uit.

Verder heb je alleen nog kosten om de scootmobiel op te laden. De kosten per kilometer zijn bijzonder laag bij een elektrische scootmobiel. Doorgaans betaal je slechts 1,5 cent per kilometer aan elektriciteit. Heb je zonnepanelen dan rijd je gratis.

scootmobiel financiering mogelijkheden

Scootmobiel kopen Groningen

Je kunt eenvoudig een scootmobiel kopen in Groningen en omgeving door er een te bestellen via onze online webshop, of door naar de winkel te gaan. Heb je een specifiek model op het oog, neem dan vooraf even contact op met de vestiging Groningen om er zeker van te zijn dat we het model daar ook hebben staan. Ons online assortiment kan soms groter zijn dan de ruimte in de winkel.

Scootmobiel leasen en per maand betalen

Een scootmobiel leasen is iets waar veel mensen in de regio Groningen voor kiezen. Je kunt zodoende namelijk per maand voor je elektrische scootmobiel betalen. Je betaalt het aankoopbedrag maandelijks af en daarbij maakt het niet uit of je voor een vaste scootmobiel kiest met 3 wielen, of een gesloten scootmobiel met 4 wielen.

Ook opties, aanpassingen en accessoires kun je in de lease meenemen, en dat geldt ook voor het onderhoud.

Onze lease is zeer flexibel en dat betekent dat je ook tussentijds extra mag aflossen zonder boete. Heb je bijvoorbeeld een financiële meevaller, dan kun je daar een gedeelte van in de financiering steken en zodoende de looptijd verkorten.

Betaal eenvoudig in 3 termijnen

Tot een bedrag van 5000,- euro kun je kiezen voor de betaalmethode IN3. Met IN3 kun je namelijk de aankoopprijs in 3 gelijke delen splitsen. Het eerste deel voldoe je tijdens het bestellen van jouw samengestelde scootmobiel. Het tweede deel betaal je dan binnen 30 dagen, en het derde deel wederom binnen 30 dagen.

Momenteel is de betaalmethode IN3 helaas alleen mogelijk binnen Nederland.

Thuisbezorgen met goede uitleg

Uiteraard kun je zelf je nieuwe scootmobiel komen afhalen in de scootmobielwinkel in Groningen, maar thuisbezorgen behoort ook tot de optie. Onze ervaren chauffeur zal je persoonlijk uitleg geven over de scootmobiel zodat je er direct mee de weg op kunt. Het enige wat je zelf vooraf moet regelen is de verzekering, want onverzekerd mag je de weg niet op.

Onderhoud en service

Om je scootmobiel in topconditie te houden en ervoor te zorgen dat hij veilig en betrouwbaar blijft, worden onderhoudsbeurten aanbevolen. Normaliter laat je jaarlijks een onderhoudsbeurt uitvoeren, mits je echt veel kilometers maakt. Dan zou het mogelijk vaker dan 1x per jaar moeten gebeuren.

Wil je vooraf weten waar je aan toe bent en niet achteraf met onderhoudskosten te maken krijgen, dan kun je een onderhoudspakket nemen. Een onderhoudspakket biedt je een heleboel voordelen en is bovendien goedkoper.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

5/5 - (2 stemmen)
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00