Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Top 5 beste scootmobielen tot 3000,- euro + Bonus TIP

Wij hebben een top 5 beste scootmobielen lijst voor je gemaakt voor onder de 3000,- euro. Deze modellen zijn niet alleen mooi en modern, maar ook super veilig, betrouwbaar, duurzaam, uitbreidbaar en aanpasbaar, en bovendien heel snel.

Veiligheidskenmerken van de 5 beste scootmobielen

Remmen en verlichting zijn een van de meest belangrijke zaken aan een scootmobiel die te maken hebben met de veiligheid. De verlichting zorgt er niet alleen voor dat je zelf goed kunt zien in het donker, maar dat je overdag ook goed wordt gezien in het verkeer. Daarvoor is onze top 5 beste scootmobielen onder de 3000,- euro voorzien van dagrijverlichting!

Remmen zijn minstens zo belangrijk natuurlijk als verlichting. Een korte remweg is van levensbelang en daarom is onze top 5 uitgerust met echte remmen en niet een remsysteem dat uit zichzelf remt wanneer je het gas loslaat. Als je aan de beste scootmobiel denkt, dan moet alles goed, veilig, betrouwbaar, en in orde zijn, en dat is onze top 5 beste scootmobielen dan ook absoluut.

De top 5 is ook duurzaam en betrouwbaar

Vandaag de dag rijden er nog steeds een boel scootmobielen rond met een elektromotor die is uitgerust met koolborstels. Dit type motoren zijn gevoelig voor slijtage en tevens niet altijd even betrouwbaar. Wanneer de koolborstels versleten zijn, dan stopt de motor met werken, en dat brengt je mobiliteit in gevaar. Je wilt immers niet, terwijl je de straat oversteekt, dat je scootmobiel stil komt te vallen.

Onze top 5 beste scootmobielen zijn allemaal uitgerust met een borstelloze elektromotor. Deze motoren worden tevens onderhoudsvrije motoren genoemd. Dat maakt het gehandicaptenvoertuig dus een heel stuk betrouwbaarder.

Wanneer je de specificaties van een scootmobiel bekijkt en er wordt niets verteld over de motor, dan kun je er bijna vanuit gaan dat hij koolborstels bevat. Met onze top 5 zit je dus beslist veilig.

De vraag naar aanpassingsmogelijkheden wordt steeds groter

Omdat iedereen verschillend is, wordt de vraag naar aanpassingsmogelijkheden steeds groter. Bovendien heeft niet iedereen dezelfde handicap of beperking. Daarom is het ook fijn dat een scootmobiel aangepast kan worden. Zo kan de stoel aangepast worden tot en met de manier van gas geven of remmen.

Ook wat de opties en accessoires betreft is het fijn dat je het invalidenvoertuig verder kunt uitbreiden om hem helemaal naar smaak te maken. Dat kan bijvoorbeeld zijn door een mandje aan de voorkant, een afsluitbare koffer aan de achterkant, of wellicht een stokhouder links of rechts.

Met een groot rijbereik worden de mogelijkheden nog groter

Het rijbereik, wat ook wel actieradius genoemd wordt, hoeft tegenwoordig niet meer te stoppen bij 15 of 20 kilometer. Bij alle modellen kun je kiezen voor een accu upgrade waardoor je soms wel tot 300 kilometer kunt rijden! Dat betekent minder vaak opladen en minder vaak kijken op de batterijmeter. Bovendien kun je ook familie en vrienden bezoeken die ver weg wonen, zeker met de snelle modellen waarmee je ook een hoop tijd bespaart.

Top 5 beste scootmobielen op een rij:

Nr 1. For Motion On Four

De On Four van For Motion is een super degelijke scootmobiel met 4 wielen en een echte alleskunner. Hij heeft een ijzersterke motor, een geweldige wielophanging welke zorgt voor veel stabiliteit en comfort, en de stoel kan worden aangepast zonder meerprijs! Je kunt er probleemloos stoepranden op en af zonder je onveilig te voelen.

De beste scootmobiel van Nederland

Waar de For Motion On Four zich vooral in onderscheidt is zijn heerlijke rijkarakter, hoge topsnelheid (25 of 32 km/u), uitstekende gasdosering en aanpassingsmogelijkheden.

Naast een voetganger blijven rijden is kinderspel voor de On Four vierwieler, evenals naast een ebike te blijven rijden met dezelfde snelheid. Andere weggebruikers inhalen kan ook probleemloos vanwege zijn hoge topsnelheid.

Qua accu opties is de keuze enorm. Je kunt zelfs 300 kilometer halen met het grootste accupakket. Hier zit echter dan wel een meerprijs aan waardoor je boven de 3000,- euro komt, maar het kan. Ook biedt dit model de meeste aanpassingsmogelijkheden! Niet zonder reden is dit de best geteste scootmobiel van dit moment en onze nummer 1.

Nr 2. Nipponia 2Fast

De Nipponia 2Fast is een super betaalbare scootmobiel en kenmerkt zich door zijn sportieve uitstraling en pittige rijkarakter. Zoek je een snelle scootmobiel die heel vlot optrekt, dan is de 2Fast van Nipponia zeker iets voor jou.

beste scootmobiel met 3 wielen

De 2Fast is uit te rusten met een lithium accupack waardoor je tot wel 100 kilometer kunt rijden. Bovendien zijn er verschillende aanpassingsmogelijkheden. Een van de grote voordelen van de 2Fast is dat je er gratis een zeer luxe stoel bij krijgt met verstelbare armleuningen en een hoge rugleuning. Deze prijspakker mag je niet laten liggen.

Vanwege de kleine draaicirkel wat driewielers hebben en het design is de Nipponia 2Fast een veel verkochte scootmobiel met een goede reputatie.

Nr 3. Nipponia Pride

Voor de mensen die nog niet toe zijn aan een scootmobiel, of niet met een traditioneel model gezien willen worden, kunnen kiezen voor de Nipponia Pride. De Pride heeft het uiterlijk van een normale sportieve scooter, maar is dan uitgerust met 2 achterwielen. Hierdoor valt hij in de categorie gehandicaptenvoertuigen.

Hij beschikt over een scooter zadel en biedt overigens zitplek voor 2. Hij is ideaal voor jongeren die niet op een gehandicaptenvoertuig nog gezien willen worden, en voor mensen die bijvoorbeeld vanwege evenwichtsproblemen aangepast vervoer nodig hebben. Niemand zou denken dat de Pride van Nipponia een scootmobiel is, en dat is zijn kracht.

Vanwege zijn topsnelheid van 25 kilometer per uur ben je snel op locatie en je mag ook gewoon met dit voertuig op de stoep rijden en parkeren. De regels zijn namelijk precies hetzelfde voor deze driewieler. Ook dit model kan met een flink grote accu worden uitgebreid voor een riant bereik.

Nr 4. Nipponia 4Fast

De Nipponia 4Fast is een zeer luxe scootmobiel met vier wielen. Hij wordt standaard geleverd met een topkoffer, luxe stoel, en metalen voorbumper. Zijn topsnelheid bedraagt 25 kilometer per uur, en met een lithium accu-upgrade kun je 100 kilometer rijden.

Hij is voorzien van fraaie ledverlichting en een 800 Watt sterke motor. Ondanks zijn compacte afmetingen biedt hij verrassend veel ruimte. Ook zeer lange mensen zitten zeer comfortabel op de vierwieler.

Het moderne design spreekt veel mensen aan want het oog wil ook wat. Ook dit model is natuurlijk met diverse opties uit te breiden om hem nog completer te maken.

Nr 5. For Motion CityCruiser

De For Motion CityCruiser is een 4-wiel scootmobiel en een van de goedkoopste vier wiel scootmobielen van Nederland. Los van zijn ongekend lage prijs is het een van de beste low budget scootmobielen die er is.

Hoewel er weinig uitbreidingsmogelijkheden zijn voor de CityCruiser, is het toch een aanrader voor mensen die een instap scootmobiel zoeken van goede kwaliteit en wat minder eisen stellen aan een invalidenvoertuig.

De CityCruiser rijdt heel prettig en de besturing is heel eenvoudig gehouden. Zo rijdt iedereen er moeiteloos mee weg, zelfs de allereerste keer.

En wat het design betreft is het ontwerp ook zeer geslaagd. Ook beschikt hij over een zeer prettig zittende stoel en uitgevoerd met heldere ledverlichting die je extra goed zichtbaar maakt in het verkeer.

Bonus beste voor alle terreinen: Forty-5

De For Motion Forty-5 ligt mogelijk boven je budget, want hij kost meer dan 3000,- euro. Maar we hebben hem als bonus erbij gezet omdat hij heel speciaal is. Dit model kun je bovendien ook leasen net als alle andere modellen, en dan betaal je slechts een paar tientjes per maand. Zo wordt hij ineens heel betaalbaar.

De Forty-5 is een scootmobiel voor alle terreinen en gaat geen obstakel uit de weg. Deze 4-wieler is uitgerust met twee 800 Watt sterke motoren. Hierdoor is hij niet alleen krachtig maar ook geschikt voor ieder terrein. Hij heeft een topsnelheid van 45 kilometer per uur en hiervoor is geen helm of rijbewijs nodig. Bovendien kun je hem omtoveren tot 2 persoons scootmobiel!

De Forty-5 kunnen we de Rolls Royce noemen van de scootmobielen en er is geen enkele andere die zo voortreffelijk rijdt als deze. De Forty-5 draagt beslist de kroon is de beste scootmobiel die er maar te koop is. Mocht het budget misschien toch iets groter zijn, en ben je een heel veeleisende bestuurder, dan is het zeker een kijkje waard.

Meer over een scootmobiel leasen

Voor mensen die zelf een scootmobiel moeten betalen kan leasen een heel goed alternatief zijn. Je hebt namelijk geen spaargeld nodig om te kunnen leasen. Leasen is kopen op afbetaling en dat betekent dat je het aankoopbedrag in maandelijkse termijnen betaalt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de accu upgraden voor een groter rijbereik of een onderhoudspakket erbij nemen waar je dan ook maandelijks voor betaalt. De kosten spreid je waardoor je ook kunt kiezen voor een goede scootmobiel en geen compromissen hoeft te doen.

Een van de beste scootmobiel via de gemeente krijgen

Natuurlijk is er ook de WMO en PGB. Kom je in aanmerking voor een scootmobiel subsidie dan kun je ook zelf de beste scootmobiel uit de top 5 voorleggen bij de gemeente. Je kunt de aanvraag bij de gemeente indienen en ze voorzien van een scootmobielofferte. De offerte kun je direct via onze website downloaden. Hiervoor kies je eerst de scootmobiel uit die bij je past, inclusief alle opties en aanpassingen, en klik je op de knop ‘Offerte aanvragen’. Zodoende ontvang je meteen de offerte en kun je de aanvraag bij de gemeente voltooien.

Tip: neem er een onderhoudspakket bij

Wil je geen omkijken naar het onderhoud van je gehandicaptenvoertuig, dan is een onderhoudspakket een aanrader. Zo krijgt de scootmobiel altijd het onderhoud wat hij nodig heeft, en blijft de betrouwbaarheid gewaarborgd. Je kunt tevens voor de haal- en brengservice kiezen zodat je de deur zelf niet meer uit hoeft.


4.9/5 - (18 stemmen)
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00