Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Scootmobiel kopen

Het kopen van een scootmobiel kan een uitdagende taak zijn, vooral als u niet weet waar u op moet letten. In deze uitgebreide gids gaan we diep in op verschillende aspecten die u moet overwegen voordat u besluit een scootmobiel te kopen.

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een mobiliteitshulpmiddel dat lijkt op een scooter maar meer comfort biedt. Het is uitgerust met meerdere wielen (3 of 4) voor een extra wendbaarheid en stabiele wegligging, een comfortabele zitplaats en extra bagageruimte. Een scootmobiel werkt op een accu, net als een elektrische scooter. Zodra de accu is opgeladen, is uw scootmobiel klaar voor gebruik.

scootmobiel kopen in de winkel

Waarom zou u een scootmobiel kopen?

Een scootmobiel kan een geweldige oplossing zijn voor mensen met een verminderde mobiliteit. Het biedt de mogelijkheid om zelfstandig te blijven en uw dagelijkse activiteiten te blijven uitvoeren. Met een scootmobiel kunt u gemakkelijk boodschappen doen, familie en vrienden bezoeken en genieten van uw omgeving. Het geeft u de vrijheid om weer deel te nemen aan het dagelijks leven en te genieten van de dingen die u graag doet.

Voordelen van een scootmobiel kopen

Een nieuwe scootmobiel kopen kan bijzonder nuttig zijn als u mindervalide of slecht ter been bent. Hier zijn enkele voordelen:

 • U bent mobieler: boodschappen doen of familie bezoeken gaat makkelijker.
 • Een scootmobiel is veilig.
 • U kunt kiezen uit verschillende scootmobielen voor een model dat bij u past.
 • U ervaart meer vrijheid omdat u makkelijker op pad kunt.
 • Veel winkels en ziekenhuizen zijn toegankelijk voor scootmobielen.
 • Een moderne scootmobiel is stil en energiezuinig.

keuze uit verschillende scootmobielen om aan te schaffen online

Verschillende Soorten scootmobielen

Het belangrijkste verschil tussen scootmobielen is het aantal wielen. Er zijn voertuigen met 3, 4 en wielen. Elk type scootmobiel heeft zijn eigen voor- en nadelen.

 • 3 wielen: lichte besturing, extra wendbaar, kleine draaicirkel uitermate geschikt voor langere mensen vanwege de extra beenruimte.
 • 4 wielen: extra stabiel, ideaal voor als u wat extra stabiliteit wilt. Met hun stevige wegligging geven 4-wiel scootmobielen een veilig gevoel.

Opvouwbare scootmobiel kopen of vaste scootmobiel?

Er zijn opvouwbare en niet-opvouwbare modellen. Een opvouwbare scootmobiel vouwt u gemakkelijk op en legt u in de kofferbak van uw voertuig of uw auto – ideaal voor als u hem mee wilt nemen op vakantie of als u niet langere tijd achter elkaar kunt lopen. Een vast model kiest u wanneer u minder mobiel bent en meer afhankelijk van de scootmobiel. Deze andere modellen zijn zijn wat zwaarder, hebben extra stabiliteit en zijn eenvoudig te bedienen en halen grotere afstanden.

Overdekte scootmobielen

Overdekte scootmobielen, ook wel bekend als overdekte scooters voor 2 personen , bieden extra bescherming tegen slecht weer en bieden een volledig afgesloten zitruimte. Ze zijn ideaal voor mensen die extra bescherming nodig hebben tegen regen, wind en kou.

Hoe snel moet uw scootmobiel zijn?

De snelheid die u nodig heeft, hangt af van hoe u de scootmobiel wilt gebruiken. Als u de scootmobiel voornamelijk binnenshuis of voor korte ritjes wilt gebruiken, heeft u geen model nodig met een hoge snelheid. Een scootmobiel met een maximumsnelheid van 6 tot 25 kilometer per uur is voldoende. Als u van plan bent langere afstanden te rijden, is het raadzaam om een model te kiezen met een hogere snelheid. Er zijn nieuwe scootmobielen bij ons met een maximumsnelheid van 25 tot 45 kilometer per uur, wat vergelijkbaar is met een fietser die stevig doortrapt.

De accu van een scootmobiel

Een elektrische scootmobiel werkt op een accu die u oplaadt aan het stopcontact. De oplaadtijd is ongeveer 8 uur. U kunt uw scootmobiel dus ‘s avonds of ‘s nachts opladen om er de volgende dag mee op pad te gaan. De actieradius van de accu is 60 tot 300 kilometer: dat betekent dat u 60 tot 300 kilometer kunt afleggen met een volle accu.

Veiligheid van een scootmobiel

Veiligheid is een belangrijk aspect bij de aanschaf van een elektrische scootmobiel. Hier zijn enkele veiligheidskenmerken van producten die u zou moeten overwegen:

 • Wheeliebar aan de achterkant om achteroverslaan te voorkomen.
 • Krachtige veilige remmen
 • Signaal bij achteruit rijden.
 • Remverlichting
 • Duidelijk, helder scherm (cockpit)
 • 10 inch wielen voor een uitstekende wegligging.

Prijzen en accessoires van scootmobielen

De prijzen en eigenschappen van verschillende soorten scootmobielen kunnen sterk variëren: van 1500 euro voor een eenvoudig model tot 3500 euro voor een luxe scootmobiel. U kunt ook extra accessoires aanschaffen, zoals een windscherm. U hoeft geen kosten te maken voor brandstof en een elektrische motor slijt niet snel, waardoor er weinig onderhoud nodig is.

Scootmobiel Aanvragen met WMO/PGB

In sommige gevallen kunt u mogelijk financiële ondersteuning krijgen (scootmobiel subsidie) voor de aanschaf van een nieuwe scootmobiel via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of PGB (Persoons Gebonden Budget). Dit zijn regelingen die worden aangeboden door de overheid om mensen te helpen die hulpmiddelen nodig hebben om hun mobiliteit te verbeteren.

Het proces voor het aanvragen van deze subsidies kan complex zijn, maar Scootmobielcentrum kan u helpen. Onze PGB-adviseurs kunnen samen met u kijken welke soort scootmobiel, rolstoel of ander mobiliteitshulpmiddel het beste bij uw wensen past en helpen u bij het opstellen van wensen voor een PGB-aanvraag.

scootmobiel te koop bij scootmobielcentrum

Scootmobiel kopen bij Scootmobielcentrum.com

Bij het kiezen van een nieuwe scootmobiel kopen kunt u kiezen uit verschillende modellen die Scootmobielcentrum in het assortiment heeft:

Een scootmobiel kopen bij Scootmobielcentrum.com heeft de volgende pluspunten:

U kunt eenvoudig een proefrit inplannen via onze website om de comfortabele scootmobiel 3 of 4 wiel scootmobielen te testen voordat u tot aankoop overgaat. Het is belangrijk dat deze aan al uw wensen voldoet.

nieuwe scootmobiel kopen online

Scootmobiel kopen online

Een nieuwe scootmobiel kopen online is een belangrijke beslissing. Het is een investering in uw mobiliteit en onafhankelijkheid. Of u nu kiest voor een 3-wiel, 4-wiel, opvouwbare of vaste scootmobiel, tweedehands scootmobielen, het is belangrijk dat u een model kiest dat aan uw behoeften voldoet. Bij Scootmobiel Centrum Nederland & België scootmobiel winkel bieden we een breed scala aan comfortabele scootmobielen om aan uw individuele behoeften te voldoen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of advies nodig heeft bij het kiezen van de juiste scootmobiel voor u. Als u een andere scootmobiel koopt vergeten dan niet de scootmobiel verzekering af te sluiten. Of een gratis proefrit maken aan huis

Heel Nederland kan terecht bij Scootmobiel Centrum:

5/5 - (15 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00