Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Scootmobiel Modellen

Welke scootmobiel modellen zijn er?

Scootmobiel modellen kunnen we in verschillende categorieën verdelen. Zo zijn er opvouwbare modellen, vaste modellen, overdekte modellen, scooter modellen en 2-persoons modellen. De meeste hiervan kun je zowel als een 3-wiel- als 4-wiel scootmobiel kopen.

Vaste scootmobiel

Een vaste scootmobiel is het meest voorkomende scootmobiel dat je tegenkomt en op straat ziet rijden. ‘Vast’ wil zeggen dat hij niet opklapbaar of opvouwbaar is. Ze zijn bedoeld voor dagelijks gebruik en bieden ook het meeste comfort. Ze zijn uitgerust met een goede comfortabele stoel waarop je lang op kunt zitten, hebben een sterk onderstel met soepele vering, goede remmen wat hem heel veilig maakt, een goed accupakket voor een grote actieradius, en ze zijn bovendien lekker snel waardoor grote afstanden makkelijker te zijn af te leggen.

Veel vaste scootmobiel modellen hebben tegenwoordig een scooter stuur dat uitgerust is met remhendels (voor de veiligheid) en een gashendel om de snelheid te doseren. Voorheen was dat een ander type stuur met flippers, maar dat zorgde uiteindelijk voor te veel ongevallen en verkopen wij alleen de nieuwste en veiligste generatie. Wat de remmen betreft, en het gas geven kun je dat ook laten aanpassen zodat hij ook inzetbaar wordt met een bepaalde handicap.

Scooter scootmobiel

Een scooter scootmobiel model is een gehandicaptenvoertuig dat niet op een traditioneel invalidenvoertuig zoals een scootmobiel lijkt. Het is namelijk een gewone normale scooter, maar dat aanpast met 2 achterwielen. Hierdoor blijf je stabiel en val je niet om. Ook ideaal voor mensen met evenwichtsproblemen.

De scooter scootmobiel heeft ook geen stoel maar een zadel. Deze modellen hebben meerdere voordelen want je kunt er zelfs met z’n tweeën op zitten net als bij een normale scooter, en het ziet er niet uit als een traditionele scootmobiel.

Veel mensen die wel een beperking hebben maar zich nog te jong voelen voor een gehandicaptenvoertuig kiezen nagenoeg allemaal voor de scooter variant. Ook voor dit model is geen rijbewijs of helm nodig ondanks dat ze 25 km per uur kunnen halen.

Meer weten over dit type? Kijk dan eens naar de Nipponia Pride en de IVA TR3.

Opvouwbare scootmobiel

Een opvouwbare scootmobiel is heel klein en compact. Vandaar dat hij ideaal is om mee te nemen op reis of voor thuisgebruik. Dankzij zijn compacte afmetingen kun je bijvoorbeeld met de auto ergens naartoe rijden en dan de opvouwbare scootmobiel uit de kofferbak halen om rond te rijden. Ideaal wanneer je moeite hebt met lopen en zo behoudt je tegelijkertijd je mobiliteit. Een voorbeeld hiervan is de Move Fold.

Overdekte scootmobiel

Een overdekte scootmobiel is een gesloten voertuig waarbij je warm en droog zit tijdens koude dagen en/of natte dagen. Maar overdekte modellen bieden je ook een hoop luxe. Zo kun je voor de warme dagen ook de ramen elektrisch openzetten, of gebruik maken van een airco die soms optioneel beschikbaar is.

Al onze overdekte scootmobielen zijn voorzien van een parkeercamera, autoradio, usb-aansluiting, en nog een heleboel andere gadgets.

Je kunt een overdekt scootmobiel model kopen met 3 wielen en met 4 wielen. De 3 wielers hebben meestal een scooterstuur met remhendels en de gashendel op het stuur, maar dit kan ook meestal worden aangepast in een gaspedaal en rempedaal.

Bij de 4 wiel voertuigen is er een rond autostuur aanwezig met een gaspedaal en rempedaal. Dit zijn kleine auto’s zonder rijbewijs want voor scootmobielen is geen rijbewijs nodig. Meestal kun je kiezen uit 2 maximumsnelheden waaronder 25 km per uur en 45 km per uur.

2-persoons modellen

Met 2 personen op een scootmobiel rijden kan tegenwoordig! Er zijn volwaardige 2-persoons modellen, maar ook uitvoeringen die je om kunt toveren tot een 2-zitter.

Het voordeel van een 2 persoons scootmobiel is dat je jouw partner kunt meenemen. Je kunt zelf bepalen wie er stuurt.

Dit zijn de modellen waarop je met z’n tweeën kunt zitten:

 • Nipponia Pride (3-wiel model scooter met een scooter zadel)
 • For Motion On Four DUO (limousine 4-wiel scootmobiel met 2 stoelen)
 • For Motion Forty-5 (4-wiel scootmobiel 45 km/u die je in 30 seconde kunt transformeren tot 2 zitter)

Aanpasbare modellen

Zoek je een scootmobiel model dat aangepast kan worden aan een beperking of handicap, dan blijven er eigenlijk nog maar 3 merken over waarbij dat mogelijk is. Dit zijn de merken For Motion, Nipponia, en Move. Een aantal van hun modellen zijn aanpasbaar.

Met aanpassingen bedoelen we dat het model aangepast kan worden op de manier van gasgeven, de manier van remmen, en de manier van instappen en uitstappen. Er kunnen andere stoelen gekozen worden, zelfs met stoelverwarming (alleen For Motion) voor pijnverlichting en therapeutische doeleinden, maar ook een groter accupakket. Hierdoor kun je grotere afstanden rijden en hoef je minder vaak op te laden.

Scootmobiel Modellen van Scootmobiel Centrum Nederland & België

3-wiel scootmobiel modellen met modelinfo

We zetten de populaire 3-wiel scootmobiel modellen met een korte beschrijving.

Vast

 • For Motion Fast One – De Fast One is een compacte scootmobiel die 25 km/u haalt als topsnelheid. Dit model is zeer wendbaar, aanpasbaar en uit te breiden met een zeer groot accupakket. Dit is een echte alleskunner die voor iedereen geschikt is vanwege zijn uitgebreide stoelinstellingen en 1000W onderhoudsvrije motor.
 • Nipponia 2Fast – De 2Fast is ook een compacte scootmobiel die 25 km per uur kan rijden en heel wendbaar is, maar dan met een heel sportief design. Hij beschikt standaard over led dagrijverlichting en ook bij dit model zijn er verschillende accu opties mogelijk. De motor betreft een 650W borstelloze motor.

Opvouwbaar

 • Move Fold – De Move Fold is een zeer compacte scootmobiel die je om kunt toveren in een koffer. Zo kun je hem makkelijk meenemen op reis, zelfs in het vliegtuig! Zijn rijbereik is tot 16 kilometer en hij weegt slechts 12 kilogram.

Overdekt

 • Move E3 – De E3 van Move is een supermoderne gesloten scootmobiel met veel luxe aan boord. Zo beschikt hij over een touchscreen multimedia systeem, een camera voor het parkeren, elektrische ramen, en nog veel meer luxe. Je kunt dit model kopen in een 25 km/u en 45 km/u variant.
 • Move Vigorous 1500 Innercity II – De Innercity II is een scootmobiel met een grote range en een bijzondere uitstraling. Ook dit model beschikt over elektrische ramen, een bluetooth autoradio, en een parkeercamera. Zowel 25 als 45 is mogelijk. Met het lithium combipakket haal je een actieradius van 130 kilometer.

Scooter model

 • Nipponia Pride – De Pride is een scooter met 2 achterwielen. Het is officieel een scootmobiel maar lijkt maar weinig op het traditionele model. Dat is heel gunstig want hiermee spreekt hij de doelgroep aan die nog niet op een scootmobiel gezien wilt worden. Het model is aanpasbaar qua remmen en gasgeven, maar ook qua rijbereik. Maximaal kun je er 100 km mee rijden. Ook dit model haalt makkelijk de 25 kilometer per uur.

4-wiel scootmobiel modellen met modelinfo

Hieronder vind je de populaire 4-wiel scootmobiel modellen met een korte beschrijving.

vast

 • For Motion On Four – De On Four is een echte alleskunner en super stabiel. Hij heeft een ongeëvenaarde wegligging, is op alle vlakken aanpasbaar, en kan zelfs worden uitgerust met een accupakket waarmee je tot 300 kilometer kunt rijden! Wat de topsnelheid betreft kan er gekozen worden voor 25 km/u of 32. Zelfs hele korte en hele lange mensen passen hier moeiteloos op.
 • For Motion On Four DUO – De DUO is de verlengde versie van de On Four en een volwaardige 2-persoons scootmobiel. Je kunt dus met je partner eropuit trekken. Met zijn krachtige onderhoudsvrije motor en optioneel enorm bereik kun je dagen rondtoeren zonder op te laden. Ook dit model kan maximaal 32 km per uur rijden.
 • For Motion City Cruiser – De City Cruiser is een prijsvechter en ook van uitstekende kwaliteit. Hij is heel compleet en rijdt bovendien verrassend lekker. Standaard krijg je bij dit model een lithium accu pakket die zelfs uitneembaar is met een bereik van 50 kilometer. Wat de topsnelheid betreft kun je kiezen voor 25- of 32 kilometer per uur.
 • For Motion Forty-5 – De Forty-5 is de snelste vaste scootmobiel van Nederland. Tegelijkertijd is dit het vlaggenschipmodel van het merk For Motion. De Forty-5 is een echt werkpaard met een dubbele 800W motor. Absoluut de Mercedes onder de scootmobielen. Bovendien kun je hem eenvoudig omtoveren tot 2-persoons scootmobiel! Hij kan op alle vlakken worden aangepast en is geschikt voor kleine en grote mensen.

Overdekt

 • Move E4 – De E4 van Move is een micro auto waarvoor geen rijbewijs nodig is. Je beschikt over een autostuur, een gaspedaal en rempedaal, en een heleboel luxe. Zo is er een groot touchscreen beeldscherm voor de entertainment, beschikt hij over verwarming en frisse lucht, elektrische ramen, een camera, en nog veel meer. Zijn topsnelheid is 45km per uur en hij kan 100 km ver rijden met de lithium accu.
 • Move Vigorous 8 – De Vigorous 8 is ook een microauto welke ook gewoon een scootmobiel is. Dit model heeft zich echter laten inspireren door de Range Rover waarbij het hoekige lijnenspel is overgenomen. Ook deze canta variant is een heerlijk vervoermiddel met veel luxe voorzieningen waaronder een entertainment systeem, camera, verwarming en elektrische ramen.

Opties, accessoires en mogelijkheden

Nagenoeg ieder voertuig kun je aankleden met opties en accessoires. Zo kun je kiezen voor een mandje, koffer, usb aansluiting, led verlichting, scooterhoes, beenkleed, rollator drager, stokhouder, windscherm, maar ook een onderhoudspakket.

Betaalmogelijkheden die wij bieden in de shop

Er zijn via onze shop verschillende betaalmogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo kun je direct online betalen via BanContact of iDEAL, een aanbetaling doen en de rest bij aflevering, maar ook (niet voor België) in 3 termijnen betalen zonder rente of leasen (kopen op afbetaling).

Meer gemak van een onderhoudspakket

Bij ieder model scootmobiel kun je een onderhoudspakket erbij nemen. Dit kan alleen bij aanschaf van een nieuw voertuig en niet achteraf. Met een pakket koop je meerdere beurten vooraf in. Daarmee bespaar je niet alleen geld maar krijgt achteraf ook niet te maken met kosten. Je bent sneller aan de beurt met het onderhoud en loopt nooit een beurt mis. Daardoor blijft je gehandicaptenvoertuig nog betrouwbaarder en veilig. Optioneel kun je ook voor de haal- en brengservice kiezen zodat je de deur niet uit hoeft voor de beurt.

Kun je voor ieder model een WMO aanvragen?

Wil je een scootmobiel via de gemeente, dan kun je een WMO aanvraag indienen. Je kunt in principe voor ieder model een WMO aanvraag indienen. De gemeente beoordeelt iedere aanvraag apart. Kun je onderbouwen waarom het gekozen type het beste bij je past, en voldoe je aan de criteria, dan kun je de scootmobiel krijgen van de gemeente. Wijst de gemeente je aanvraag af, dan kun je altijd nog zelf de scootmobiel kopen. Wij bieden ook de mogelijkheid om te betalen in termijnen, wat leasen genoemd wordt.

Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

5/5 - (3 stemmen)
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00