Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Nipponia Scootmobielen

Nipponia scootmobielen kenmerken zich door hun hoge topsnelheid, aanpasbaarheid, comfort, en sportieve design. Standaard zijn ze voorzien van veel luxe en rijden erg makkelijk en prettig. De invalidenvoertuigen zijn ook zeer veilig doordat er veel aandacht is besteed aan de remmen en de verlichting. Kortom, heel goede scootmobielen dus.

Welke Nipponia modellen zijn er?

Van het merk Nipponia kun je verschillende scootmobielen kopen. Zo heeft het merk 3-wiel scootmobielen en 4-wiel scootmobielen. Naast de traditionele vaste scootmobiel kun je ook een scooter scootmobiel kopen. Een scooter scootmobiel is een scooter welke voorzien is van 3 wielen. En doordat hij aan de regelgeving gehandicaptenvoertuigen voldoet, is het officieel een scootmobiel. Het voordeel van een scooter scootmobiel is dat je er met 2 personen op kunt zitten, en dat hij een normaal scooterzadel heeft. Dit is ideaal voor mensen die nog niet op een invalidenvoertuig gezien willen worden.

Voor alle scootmobielen geldt dat er geen rijbewijs of helm nodig is.

2Fast

De 2Fast van Nipponia is een 3 wiel scootmobiel. Hij kenmerkt zich door zijn compacte design en wendbaarheid. Het design is absoluut sportief te noemen. Hij heeft V-vormige lijnen in de neus waarin de led dagrijverlichting ook is meegenomen. En met zijn topsnelheid van 25 kilometer per uur brengt hij je overal snel naar toe. De 2Fast kan worden uitgebreid met een lithium accupakket, dat een bereik heeft van 100 kilometer. Een grote actieradius dus.

4Fast

De 4Fast van Nipponia is een 4 wiel scootmobiel. Vierwielers zijn wat stabieler dan de driewielers, en dat verschil merk je met name wanneer je niet recht de stoeprand oprijdt of heel snel de bocht doorgaat.

De 4Fast vierwieler van Nipponia is afgeleid van de 2Fast drie wiel uitvoering. Echter zijn er bij de 4Fast scooter 2 wielen aan de voorzijde aanwezig welke beide uitgevoerd zijn met een eigen remschijf en veersysteem. Hierdoor is de remweg nog korter en rijdt hij geweldig.

Pride

De Pride van Nipponia is absoluut geen 13 in een dozijn scootmobiel. Hij is totaal anders dan wat je van gehandicaptenvoertuigen gewend bent. Dankzij de 2 achterwielen biedt hij veel stabiliteit. En vanwege zijn grote zadel biedt hij ruimte aan 2 personen. Er zijn voetsteps voor de passagier, en de standaard meegeleverde koffer is tegelijkertijd de rugsteun. Zo kan de passagier heerlijk meerijden.

De Pride is een zeer sportieve scooter om te zien en uitgerust met allerlei luxe attributen. Denk aan stoere beugels die ook ter bescherming zijn, mooie opvallende led dagrijverlichting, een USB aansluiting, en zelfs sportvelgen! Bovendien heeft hij een topsnelheid van 25 km per uur en kun je hem uitbreiden met verschillende opties.

Nipponia

Een Nipponia scootmobiel kun je laten aanpassen

Zoek je een scootmobiel die aangepast kan worden aan een eventuele beperking of handicap, dan kun je ook een Nipponia scootmobiel kopen.

Standaard zijn de modellen van Nipponia uitgerust met remgrepen aan het stuur en een gashendel die je naar je toe draait. Omdat het remmen en/of gas geven niet voor iedereen even makkelijk gaat, bijvoorbeeld door een handicap op lichamelijke beperking, zijn er verschillende aanpassingen mogelijk om dit te veranderen.

Bij Nipponia kun je kiezen voor een gaspedaal (voetgas), rempedaal (voetrem), en duimgas. De duimgas is een knop die zowel links als rechts op het stuur gemonteerd kan worden, waarmee je de snelheid heel nauwkeurig kunt regelen. Hoe verder je de knop met de duim induwt, hoe sneller de scootmobiel gaat rijden. Maar er is nog meer mogelijk, en daarvoor verwijzen we je naar de specifieke modellen. Daar staat alles uitgelegd.

Grote actieradius, zowel bij de 3-wiel als 4-wiel scootmobielen

Een grote actieradius is iets waar steeds meer vraag naar is. Een groot bereik vergroot namelijk de mogelijkheden en je mobiliteit.

Standaard worden de voertuigen geleverd met een gel accu die in veel gevallen een range heeft van 40 kilometer. De gel-accu zorgt er tevens voor dat de instap prijs laag ligt en je zodoende goedkoop een scootmobiel kunt kopen.

Optioneel kun je het gelaccu pakket verruilen met een lithium accupakket. Bij lithium heb je 2 opties, namelijk een 50 km bereik en een 100 km bereik, maar net wat het meeste bij je past.

Wat goed is om te weten, is dat lithium accu’s een langere levensduur hebben, en sneller op te laden zijn. De investering heb je vaak binnen enkele jaren weer terugverdiend, en qua rijbereik ga je er tegelijkertijd op vooruit.

Luxe stoel met veel verstel mogelijkheden

Zowel de 2Fast als 4Fast vaste scootmobiel zijn voorzien van een luxe verstelbare stoel. Bij andere merken moet je hier extra voor betalen maar bij Nipponia zit die standaard bij de prijs inbegrepen. Hierdoor wordt het echt een topdeal.

De stoel is eenvoudig naar voren en achter te plaatsen doordat hij op een rails is gemonteerd. De rugleuning kan eenvoudig met behulp van een hendel versteld worden qua hellingshoek. Er is standaard een hoofdsteun aanwezig en de armleuningen zijn niet alleen opklapbaar, maar ook verstelbaar qua stoppositie. Een ware luxe dus met een hoog zitcomfort.

Remmen en verlichting zijn een van de veiligheidsaspecten

Waar Nipponia zich ook in onderscheidt zijn de remmen en de verlichting. Zo wordt er voor de voorrem altijd gekozen voor een hydraulisch remschijf waarbij de remklauw tevens voorzien is van een dubbele remzuiger. Daarnaast is de remleiding voorzien van een stalen mantel voor een hoge bedrijfszekerheid. In dit soort details zie je dat Nipponia een stukje verder gaat.

En wat de verlichting betreft wordt er veelal energiezuinige ledverlichting toegepast met dagrijverlichting. Hierdoor heb je niet alleen meer lichtopbrengst wanneer het buiten donker is, maar het maakt je ook in het verkeer beter zichtbaar.

Nipponia Scootmobiel kopen

Nipponia scootmobiel kopen

Ga je een Nipponia scootmobiel kopen, dan kies je voor veiligheid, comfort, en tegelijkertijd ook design. Het oog wil ook wat natuurlijk. Daarnaast zijn de voertuigen helemaal van deze tijd en allemaal uitgerust met een onderhoudsvrije elektromotor.

De Nipponia laten aanpassen aan een beperking of handicap, of het accupakket laten uitbreiden voor een heel groot bereik is allemaal mogelijk.

Het kopen van een Nipponia scootmobiel is online heel eenvoudig te doen. Via onze webshop kun je het model namelijk eenvoudig samenstellen, aanpassen naar wens, en direct bestellen.

Nipponia leasen

Wil je een scootmobiel van Nipponia leasen en in maandelijkse termijnen afbetalen, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Bij ons kun je kiezen voor 12, 24, 36, 48, en 60 termijnen. Meer termijnen betekent een lager maandbedrag. Tussendoor extra aflossen is altijd boetevrij. Ook het onderhoud, aanpassing, of accessoire kun je in de lease meenemen. Zo ben je voor een vast bedrag helemaal klaar.

Nipponia scootmobiel via de WMO

Veel mensen kiezen voor een Nipponia scootmobiel via de WMO. Door zijn veelzijdige karakter, grote bereik, hoge snelheid, en aanpassingsmogelijkheden zijn ze erg populair.

Er zijn al veel gemeenten in Nederland geweest die de WMO aanvraag voor een Nipponia scootmobiel hebben goedgekeurd.

Bij de subsidieaanvraag wordt er door de gemeente beoordeeld of je in aanmerking komt. Wat de gemeente nodig heeft om een WMO aanvraag in behandeling te nemen is een scootmobiel offerte. Deze kun je eenvoudig direct aanvragen via onze shop. Je kiest als eerst de scootmobiel naar keuze, past hem aan naar wens, en klikt op de offerte knop. Meer dan dat is het niet.

Mocht de gemeente geen scootmobiel geven, of duurt het wachten je te lang, dan kun je altijd nog besluiten een Nipponia zelf te kopen.

5/5 - (4 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00