Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Elektrisch rijden zonder helm of rijbewijs

Wil je elektrisch rijden zonder helm of rijbewijs, lees dan beslist verder want wij gaan diep op dit onderwerp in.

Voor je het weet kun jij zonder rijbewijs of helm met een elektrisch vervoermiddel de weg op! Elektrisch heeft bovendien een hoop voordelen.

Elektrische vervoermiddelen zonder helm of rijbewijs

De hamvraag is welke elektrische vervoermiddelen er zijn waarbij je geen helm hoeft te dragen of rijbewijs nodig hebt. We weten dat je tegenwoordig op een snorfiets al een helm moet dragen, en voor snorfietsen en brommers sowieso een rijbewijs nodig hebt.

Gelukkig blijven er nog een aantal elektrische voertuigen over waar je elektrisch kunt rijden, waarbij toch geen helm of rijbewijs nodig is. In dit artikel gaan we daar dieper op in. Het is meer keuze en meer mogelijk dan je waarschijnlijk zal denken.

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden biedt een hoop voordelen. Op de eerste plaats kost het verplaatsen je minder energie omdat de elektromotor je voortbeweegt. Tegenover rijden op brandstof is elektriciteit een veel goedkopere energiebron. Als we er vanuit gaan dat je geen zonnepanelen op je dak hebt liggen, dan is elektrisch rijden ongeveer 6x goedkoper dan rijden op benzine. Heb je wel zonnepanelen, dan zijn er waarschijnlijk geen kosten per kilometer.

Minder storingsgevoelig en geen uitstoot

De elektromotoren van tegenwoordig zijn allemaal onderhoudsvrij. Er worden geen slijtagegevoelige onderdelen meer gebruikt zoals koolborstels en daarom is de motor ook heel duurzaam. Hierdoor zijn de onderhoudskosten ook lager en is de kans op een storing of defect ook kleiner.

Ook zijn elektrische scooters en brommers beter voor het milieu en krijg je niet te maken met vervelende milieuzones omdat ze geen uitstoot produceren. Een verbetering op alle vlakken dus.

Wat mag je rijden zonder helm?

25 km per uur snorscooters vallen tegenwoordig helaas af want ook daar moet je een helm voor dragen. Maar een elektrische fiets zoals bijvoorbeeld een fatbike, daar hoef je geen helm op te dragen. Ook de 25 km per uur 3-wiel scooter van Nipponia mag je zonder helm besturen, en dat geldt ook voor scootmobielen, zelfs als ze 45 km per uur gaan zoals de For Motion Forty-5.

Gesloten voertuigen zoals 45 km auto’s als brommobiel of scootmobiel, daar is ook geen helm voor nodig.

Wat mag je rijden zonder helm

Wat mag je rijden zonder rijbewijs?

Wat je elektrisch mag rijden zonder rijbewijs is een elektrische fiets (ebike), een elektrische fatbike, en een scootmobiel. Ebikes en fatbikes mogen niet sneller kunnen dan 25 km/u maar scootmobielen mogen maximaal 45 km/u kunnen.

Wat mag je rijden zonder rijbewijs

De Nipponia Pride is een scooter die 25 km per uur kan en dat is technisch gezien een scootmobiel. Zodoende kun je toch 25 km p/u op een scooter rijden zonder rijbewijs of helm.

Scootmobielen zijn er in alle soorten en maten die je allemaal zonder rijbewijs mag rijden, dus van scooter modellen tot auto modellen. Bovendien ben je met de verzekering ook goedkoper uit!

Meer over de Nipponia Pride

De Nipponia Pride is een 3 wiel scootmobiel. In de basis is het een normale sportieve scooter. Maar doordat hij 2 achterwielen heeft valt hij in de categorie scootmobiel. Hierdoor zijn in een keer alle regels anders. Op die manier kun je niet alleen elektrisch rijden, maar ook zonder helm of rijbewijs.

Gunstige verkeersregels voor de Pride escooter

De Nipponia Pride heeft een topsnelheid van 25 kilometer per uur en rijdt net als een normale scooter. Het voordeel dat hij biedt is dat je geen voet aan de grond hoeft te zetten bij het stoplicht. Door zijn 3 wielen blijft hij namelijk altijd rechtop. En daarnaast zijn de verkeersregels ook gunstiger voor je. Zo mag je bijvoorbeeld ook op de stoep rijden of zelfs parkeren. Waar een normale scootmobiel mag komen, daar mag de Nipponia escooter ook komen.

Rijbereik tot 150 kilometer

Je kunt met de Nipponia Pride heel veel kilometers elektrisch afleggen. Met het grootste lithium accupakket haal je 150 kilometer. Het voordeel van lithium accu’s is dat ze langer meegaan dan traditionele accu’s en dat het opladen sneller gaat.

Heel sportieve elektrische scooter zonder rijbewijs of helm

De Nipponia zit in een heel sportief jasje verpakt. Hij heeft niet alleen een sportief gestroomlijnd design maar ook sportvelgen met rode sportieve rand, een stoere chromen beugel, led dagrijverlichting, en is in verschillende trendy kleuren verkrijgbaar. De sportieve karaktereigenschappen vind je ook terug in de remmen en het zadel welke voor 2 personen geschikt is.

Sterke onderhoudsvrije motor

De motor is beresterk. De elektrische Pride scooter beschikt namelijk over een cardan achterwielaandrijving met een onderhoudsvrije motor. De aandrijving is zo sterk dat hij je moeiteloos boven op een heuvel brengt, en dat wanneer je met 2 personen de weg op gaat, je nog even snel op topsnelheid bent.

Elektrische rijden en per maand betalen

Wil je elektrisch rijden, geen helm dragen of rijbewijs nodig hebben, en per maand betalen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt namelijk dit elektrische voertuig van Nipponia leasen. Maar dat geldt niet alleen voor de Nipponia scooter, want al onze voertuigen kun je leasen.

Leasen wil zeggen dat je per maand het aankoopbedrag aflost. Het onderhoud zit niet standaard in de lease inbegrepen maar dat kan wel. Hiervoor hoef je alleen een onderhoudspakket te kiezen. Daarnaast zijn er nog een heleboel opties en accessoires die je ook in de lease kunt onderbrengen. Zo ben je voor een vast bedrag per maand klaar en hoef je vooraf niet eerst te sparen.

Kies jij voor de Pride of misschien toch voor een gesloten voertuig zoals de Move E3 of Move E4?

5/5 - (2 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00