Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Scootmobiel kopen of aanvragen in Zwolle?

Wil je een scootmobiel kopen in de omgeving van Zwolle of er een aanvragen via de gemeente? Dan ben je bij Scootmobiel Centrum aan het juiste adres!

Je kunt bij ons direct online een scootmobiel kopen maar ook meteen een offerte downloaden voor de WMO/PGB aanvraag. Naar onze vestiging in Zwolle komen is ook een mogelijkheid.


Scootmobiel winkel in Zwolle

Onze scootmobiel winkel in Zwolle is goed bereikbaar met de auto en we hebben altijd meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Vanuit Zwolle Binnenstad, Assendorp, Dieze, Wipstrik, Holtenbroek, Aalanden, Stadshagen, Berkum, Zwolle-Zuid, Westenholte ben je in slechts 10 tot 15 minuten in onze winkel. Ook vanuit omliggende plaatsen zoals Kampen, Meppel, Raalte, Hasselt, Genemuiden, Ommen, Hattem, Wezep, Nunspeet en IJsselmuiden ben je binnen 30 minuten bij Scootmobiel Centrum vestiging Zwolle.

Omdat we in vestiging Zwolle niet alle voertuigen in de showroom hebben staan, raden wij je aan om vooraf even contact op te nemen. Zo voorkom je dat je voor niets komt. Vaak kunnen we je ook vertellen welke vestiging het model wel heeft zodat je eventueel daar naartoe kunt om een kijkje te nemen.

Kies je een 3-wiel scootmobiel of een 4-wiel model?

Een 3-wiel scootmobiel biedt meer wendbaarheid, ideaal voor wanneer je hem ook in een winkel wilt gebruiken of je je door kleine ruimtes wilt manoeuvreren. Een scooter met drie wielen combineert de voordelen van een scooter en een scootmobiel, wat meer comfort en balans biedt. De 4-wiel scootmobiel geeft extra stabiliteit op oneffen terrein. Met een vierwieler kun je gerust schuin de stoep oprijden.

Voor mensen die bescherming tegen weersomstandigheden zoeken, is de overdekte scootmobiel perfect. Deze luxe auto’s waarvoor geen rijbewijs nodig is, bieden bijzonder veel luxe opties, van achteruitrijcamera tot airco en van elektrische ramen tot audioinstallatie.

Een opvouwbare scootmobiel is eenvoudig mee te nemen in de auto en in heel kleine ruimtes te gebruiken, zoals bijvoorbeeld in huis. Ook is hij geschikt om mee te nemen voor een uitstapje met de familie.

De vaste scootmobiel zoals de meeste normale driewielers en vierwielers is robuust en betrouwbaar, geschikt voor dagelijks gebruik, en biedt veel comfort.

Elk type scootmobiel biedt unieke voordelen afhankelijk van jouw mobiliteitsbehoefte en levensstijl, waardoor je een passende keuze kunt maken voor jouw situatie.

3-wiel scootmobiel of een 4-wiel model kiezen in de scootmobiel winkel

Scootmobiel op maat

Zoek je een aangepaste scootmobiel op maat, dan slaag je gegarandeerd bij Scootmobiel Centrum. Wij hebben namelijk een zeer grote keuze aan aanpasbare modellen. Deze scootmobielen kunnen dus worden aangepast aan een beperking of handicap. Zoek je een gehandicaptenvoertuig waarmee je bijvoorbeeld gas kunt geven met de voet, of een aangepaste manier van gas geven? Of dat de stoel draaibaar moet worden of in een speciale positie geplaatst moet worden, waarbij hij tevens verstelbaar blijft? Heel veel is mogelijk! Met name het merk For Motion biedt erg veel mogelijkheden op dit vlak.

Een scootmobiel via de gemeente

Om in aanmerking te komen voor een scootmobiel via de gemeente kun je een WMO/PGB aanvraag indienen. Dit doe je bij de gemeente zelf. De gemeente kijkt naar je persoonlijke situatie, of je in aanmerking komt, en zal het PGB budget bepalen. Met een PGB budget kun je dan zelf een scootmobiel aankopen of in ieder geval zelf kiezen. Deze scootmobiel vergoeding helpt je om de kosten te dekken.

Via onze webshop kun je eenvoudig gratis en vrijblijvend een offerte voor een scootmobiel aanvragen. Kies het invalidenvoertuig dat het beste bij je past en de gewenste aanpassingen en opties. Klik op ‘offerte’ en ontvang de scootmobiel offerte per e-mail. Deze kun je meenemen naar de gemeente of uploaden bij een online PGB aanvraag.

Vaak moet je onderbouwen waarom je bepaalde opties nodig hebt, zoals een groter accupakket. Bijvoorbeeld, als je kleinkinderen op 40 kilometer afstand wonen en je heen en weer wilt kunnen rijden om ze te bezoeken, dan heb je een voertuig nodig dat tenminste 80 kilometer kan afleggen. De WMO is bedoeld om mensen hun vrijheid terug te geven wanneer ze een beperking hebben, zodat ze niet afhankelijk zijn van hun omgeving.

aanvragen van een scootmobiel via de gemeente in Zwolle

Scootmobiel 25 km per uur en zelfs sneller

Veel mensen vinden de doorsnee elektrische scootmobiel niet snel genoeg. Vooral op rechte stukken vinden mensen het vaak te langzaam. Daarom kun je bij ons ook een snelle scootmobiel kopen.

Een snel gehandicaptenvoertuig brengt meerdere voordelen met zich mee.

  • Kleiner snelheidsverschil tussen jou en andere (elektrische) weggebruikers
  • Makkelijker meekomen met het verkeer
  • Sneller op de locatie
  • Minder lang blootgesteld aan slechte weersomstandigheden

Naast 25 km per uur modellen zijn er ook modellen die 32 kilometer per uur halen, of zelfs 45 km p/u. En omdat het allemaal scootmobielen zijn hoef je daarbij geen helm te dragen en heb je geen rijbewijs nodig. De voertuigen zijn heel makkelijk te besturen waardoor je tevens geen rijlessen nodig hebt.

Scootmobiel Centrum is de scootmobiel specialist op het gebied van snelle invalidenvoertuigen! Kijk maar eens rond in onze webwinkel.

Met welke scootmobiel kosten krijg je te maken?

Naast de aanschaf van een scootmobiel krijg je alleen nog met de onderhoudskosten te maken en de kosten van de verzekering. Krijg je een PGB van de gemeente, dan praat je vaak over een kleine bijdrage waarbij de gemeente in feite alles betaalt.

Moet je zelf de kosten dragen, dan adviseren we je een onderhoudspakket te nemen waarbij je achteraf niet te maken krijgt met bijkomende kosten. Bovendien kun je kiezen voor de haal- en brengservice zodat je zelf de deur niet uit hoeft om je voertuig weg te brengen en weer op te halen.

Wat de verzekering betreft zijn de kosten voor een scootmobiel relatief laag. In Zwolle en omgeving wordt aangeraden om te kiezen voor de ANWB scootmobielverzekering. Dit is een van de grootste verzekeraars, en je kunt tegelijkertijd kiezen voor pechhulpverlening. De kosten voor de WA verzekering liggen rond de 50 a 60 euro per jaar, anno 2024.

Scootmobiel prijzen – Wat kost een scootmobiel?

De scootmobiel prijzen in Zwolle beginnen vanaf een 2000,- euro voor vaste modellen. In de prijsrange 2000-2500 euro heb je op het moment van schrijven al keuze uit maar liefst 7 verschillende modellen!

De prijs van een scootmobiel loopt op naarmate je meer opties en uitbreidingen kiest. Dit kan een windscherm zijn maar ook een groter accupakket om meer kilometers mee te rijden. Wil je een aangepaste scootmobiel, dan ben je vaak ook iets meer kwijt, omdat dit op maat wordt gemaakt. Wij hanteren vaste prijzen zodat je vooraf exact weet wat de kosten zijn!

Ben je op zoek naar een overdekte scootmobiel, dan beginnen de prijzen daar vanaf 6000,- euro.

Wat is de beste scootmobiel?

Welke de beste scootmobiel is hangt af van welke voor jou het meest geschikt is en waarnaar je op zoek bent. Zoek je een voertuig dat bijzonder veel kilometers op een acculading kan rijden of waar veel aanpassingen aan verricht kunnen worden, dan raden we je aan om bij het merk For Motion te kijken. Zoek je een overdekt voertuig, kijk dan bij het merk Move. En zoek je een voertuig met een heel sportief design of een fraaie driewielscooter, kijk dan even bij Nipponia. Zo is ieder merk ergens het beste in.

Zoek je een hagelnieuw model? Lees dan meer over de nieuwste scootmobielen.

Scootmobiel kopen via internet

Je hoeft niet per se naar de scootmobielwinkel in Zwolle te komen want online een scootmobiel kopen hebben wij net zo eenvoudig gemaakt. Vanuit je luie stoel kun je heel eenvoudig een scootmobiel bestellen, ook vanuit Zwolle en omgeving. Via de webshop kun je snel en gemakkelijk een driewieler of vierwieler vinden die aansluit bij je wensen. In de optielijst vind je een heleboel accessoires en aanpassingsmogelijkheden terug, en betalen gaat ook heel eenvoudig.

Wij bieden verschillende betaalmogelijkheden aan om aan diverse persoonlijke financiële situaties te voldoen. Zo kun je een aanbetaling doen en de rest bij levering betalen, het volledige bedrag in één keer voldoen, in drie termijnen zonder rente betalen, of maandelijks aflossen. Als de gemeente via een PGB voor je betaalt, zullen zij de offerte goedkeuren en de betaling regelen. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

Scootmobiel leasen

Een scootmobiel leasen kun je ook vanuit Zwolle regelen. Leasen is kopen op afbetaling waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt. Zo kun je zonder spaargeld toch een nieuwe scootmobiel kopen. Bij het leasen is het onderhoud niet inbegrepen. Je kunt echter wel een onderhoudspakket erbij nemen naar keuze. Ook opties en extra aanpassingen kun je in de lease onderbrengen zodat je voor een vast maandbedrag helemaal klaar bent.

Scootmobiel thuis laten bezorgen in Zwolle en omgeving

Tijdens het afrekenen kun je kiezen om je scootmobiel thuis te laten bezorgen in Zwolle of dat je hem in de winkel wilt af komen halen.

Laat je hem thuisbezorgen, dan krijg je altijd uitgebreide uitleg van de chauffeur zodat je in principe direct met de scootmobiel kunt gaan toeren. Voordat je daadwerkelijk de weg opgaat is het verstandig om vooraf een verzekering afgesloten te hebben. Ook een scootmobielverzekering afsluiten kan eenvoudig online of telefonisch.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

5/5 - (6 stemmen)
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00