Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Op vakantie met een scootmobiel

Het plannen van een vakantie is altijd een spannende onderneming. Maar als u een scootmobiel gebruiker bent, komen er extra overwegingen bij kijken. Deze gids geeft u alle informatie die u nodig heeft om uw scootmobiel vakantie te plannen en ten volle te genieten.

Kiezen van de juiste bestemming

Het kiezen van de juiste bestemming is cruciaal voor een succesvolle scootmobiel vakantie. U wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het kiezen van de perfecte bestemming:

 1. Toegankelijkheid: De bestemming moet toegankelijk zijn voor mensen met een nieuwe scootmobielen. Dit betekent dat er voldoende geasfalteerde paden, hellingen en toegankelijke faciliteiten zoals toiletten en accommodaties moeten zijn.
 2. Openbaar vervoer: Het openbaar vervoer op uw bestemming moet geschikt zijn voor scootmobielen. Dit stelt u in staat om gemakkelijk de omgeving te verkennen zonder afhankelijk te zijn van een auto.
 3. Activiteiten en bezienswaardigheden: Kies een bestemming met activiteiten en bezienswaardigheden die u met een scootmobiel kunt bezoeken. Denk aan musea, parken, en historische sites die toegankelijk zijn voor scootmobielen.

Het vinden van geschikte accommodatie

Het vinden van geschikte accommodatie is even belangrijk als het kiezen van de juiste bestemming. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het vinden van de perfecte accommodatie voor uw scootmobiel vakantie:

 1. Toegankelijkheid: Zoek naar accommodatie die speciaal is ontworpen voor mensen met een scootmobiel. Dit betekent dat er voldoende ruimte moet zijn om te manoeuvreren, geen trappen of drempels en toegankelijke badkamers.
 2. Parkeergelegenheid: Zorg ervoor dat er voldoende parkeergelegenheid is voor uw scootmobiel, zowel bij de accommodatie zelf als in de nabije omgeving.
 3. Oplaadpunten: Controleer of er oplaadpunten voor uw scootmobiel aanwezig zijn bij de accommodatie, zodat u niet zonder stroom komt te zitten tijdens uw vakantie.

Het regelen van vervoer voor uw scootmobiel vakantie

Het regelen van vervoer voor uw scootmobiel kan soms lastig zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het regelen van vervoer voor uw vakantie:

 1. Openbaar vervoer: Als u met het openbaar vervoer reist, informeer dan van tevoren of het vervoer geschikt is voor scootmobielen en of er speciale plekken gereserveerd zijn voor scootmobiel gebruikers.
 2. Vliegreizen: Als u met het vliegtuig reist, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij om te informeren naar de mogelijkheden voor het vervoer van uw scootmobiel. Houd er rekening mee dat u mogelijk een medische verklaring en/of een speciale reisverzekering nodig heeft.
 3. Autovervoer: Als u met de auto reist, zorg er dan voor dat uw scootmobiel veilig en stevig in de auto kan worden vervoerd. Overweeg om een speciale scootmobieldrager te kopen of een aangepaste auto te huren.

Handige tips voor uw scootmobiel vakantie

Om uw vakantie met een scootmobiel zo aangenaam mogelijk te maken, hebben we hier enkele handige tips voor u op een rijtje gezet:

 1. Onderhoud en reparatie: Zorg ervoor dat uw scootmobiel voor vertrek goed is onderhouden en eventuele reparaties zijn uitgevoerd. Neem ook een reparatieset en reserveonderdelen mee, voor het geval dat er onderweg iets gebeurt.
 2. Verzekering en pechhulp: Sluit een goede reisverzekering af die dekking biedt voor uw scootmobiel en zorg voor een pechhulpabonnement, zodat u snel weer op weg bent in geval van problemen.
 3. Routeplanning: Plan uw route zorgvuldig, rekening houdend met de toegankelijkheid van de locaties die u wilt bezoeken. Maak gebruik van speciale apps en websites die informatie bieden over toegankelijke routes en bezienswaardigheden.
 4. Medische benodigdheden: Vergeet niet om voldoende medicatie en eventuele medische hulpmiddelen mee te nemen. Informeer ook uw accommodatie over eventuele speciale behoeften die u heeft.

Geniet van uw scootmobiel vakantie

Door zorgvuldig te plannen en rekening te houden met de specifieke behoeften van uw scootmobiel, kunt u een fantastische vakantie beleven. Van het kiezen van de juiste bestemming en accommodatie tot het regelen van vervoer en het voorbereiden van uw scootmobiel, u bent nu klaar om optimaal te genieten van uw vakantie. Met de juiste voorbereiding en een positieve houding kunt u prachtige nieuwe plekken ontdekken en onvergetelijke herinneringen maken met uw scootmobiel.

5/5 - (7 stemmen)
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00