Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Mobiliteitsoplossing voor ouderen en senioren of mensen met een beperking

Wanneer je een dagje ouder wordt en/of te maken krijgt met een lichamelijke beperking, dan kunnen de dagelijkse dingen soms niet meer zo makkelijk gaan als vroeger. Om toch alles te kunnen blijven doen bestaan er mobiliteitsoplossingen die je kunnen ondersteunen in het mobiel blijven. Wat er allemaal mogelijk is lees je in dit artikel.

Lopen en bewegen gaat niet meer zo makkelijk

Een van de grootste problemen waar ouderen en senioren mee te maken krijgen is het lopen en verplaatsen. Lopen kan soms heel moeizaam gaan en zelfs gepaard gaan met pijnklachten. Soms kunnen pijnklachten juist de reden zijn waarom lopen niet meer lukt.

Andere mensen merken dat hun conditie slecht is geworden door medische omstandigheden en/of fysieke beperkingen. Dit kunnen hartproblemen of longproblemen zijn, maar ook reumatische klachten, spierproblemen, gewrichtsproblemen en ga zo maar door. Hierdoor is het niet meer mogelijk voor ouderen en senioren om wat langere afstanden te lopen of te wandelen. Gelukkig zijn daar mobiliteit hulpmiddelen voor…

Mobiliteit hulpmiddelen

Mobiliteit hulpmiddelen zijn hulpmiddelen die je mobiliteit vergroten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een wandelstok, looprek, rollator of scootmobiel. Allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen en die lees je hieronder.

De wandelstok

De wandelstok biedt balans en stabiliteit. Het kan ook helpen bij het ontzien van bepaalde lichamelijke delen. Echter wanneer je een slechte conditie hebt, niet lang kunt staan, of polsklachten (of reuma) hebt, is het niet de juiste mobiliteitsoplossing.

Het looprek

Het looprek biedt veel stabiliteit en steun bij balansproblemen en mobiliteitsbeperkingen. Je kunt er dus veilig mee lopen. Het vereist echter meer fysieke inspanning dan bijvoorbeeld een wandelstok. Je moet bij iedere stap die je zet het looprek opnieuw verplaatsen. Ook dat kost energie.

De rollator

Het voordeel van een rollator is dat je altijd even kunt gaan zitten wanneer het niet meer gaat. De rollator biedt tegelijkertijd ondersteuning in de balans. Niet voor niets is de rollator een van de meest populaire ondersteuningsmiddelen voor mensen die minder mobiel zijn. Echter is een rollator niet de oplossing voor wanneer je wat grotere afstanden wilt afleggen of wanneer dit hulpmiddel alsnog te veel lichamelijk van je vraagt.

De scootmobiel als Mobiliteitsoplossing voor ouderen en senioren of mensen met een beperking

De scootmobiel

Wanneer je niet lang kunt staan of lopen, vanwege fysieke klachten of pijnklachten, dan is een scootmobiel een perfecte mobiliteitsoplossing.

Bij een scootmobiel kun je namelijk lekker en comfortabel zitten in de stoel. Thuis of voor de deur stap je in, en hoeft alleen maar te sturen. De fysieke inspanning is het minst vergeleken met alle mobiliteitshulpmiddelen. Je hoeft niet op je balans of evenwicht te letten, en ook niet of je nog voldoende conditie over hebt voor de terugreis.

Bovendien kun je met een scootmobiel ook boodschappen doen en hoef je zelf geen boodschappenkar mee te nemen. Scootmobielen kun je uitrusten met een mandje of koffer.

Scootmobiel via de WMO

Wie niet meer, of minder mobiel is, kan mogelijk aanspraak maken op subsidie. Zo zijn er veel mensen die een scootmobiel via de WMO kunnen krijgen. De gemeente kijkt hierbij naar de situatie, woonomstandigheden, en financiële situatie. Op basis daarvan wordt een bepaalde subsidie of vergoeding toegekend.

Om een subsidie aan te vragen bij de gemeente heb je een offerte nodig. De offerte kun je bij ons kosteloos opvragen. Hiervoor kies je eerst een scootmobiel uit naar keuze, past hem aan, en klikt op de knop offerte. Zodoende ontvang je direct de scootmobiel offerte in de mail. Vervolgens kun je de subsidie aanvraag indienen bij de gemeente.

Scootmobiel zelfs kopen

Mocht je niet in aanmerking komen voor subsidie, of niet willen wachten totdat de gemeente jouw zaak heeft beoordeeld, dan kun je ook zelf een scootmobiel kopen. Zo ben je toch weer in zo’n kort mogelijke tijd mobiel.

Bij ons kun je in maandelijkse termijnen afbetalen (leasen), in 3 termijnen betalen zonder rente, maar ook gewoon in 1x afrekenen.

Bovendien kun je kiezen voor een onderhoudspakket waarbij het invalidenvoertuig thuis opgehaald wordt en ook weer thuis gebracht wordt wanneer het onderhoud is uitgevoerd!

5/5 - (1 stemmen)
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00