Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Bromauto Kopen? Brommobiel Prijzen en Aanbod 

Bromauto’s worden steeds populairder in Nederland, zowel bij jongere als oudere bestuurders. Of je nu op zoek bent naar een betaalbare, compacte auto zonder rijbewijs of je wilt overstappen op een milieuvriendelijkere elektrische brommobiel, deze gids biedt je alle informatie die je nodig hebt. We bespreken alles wat je moet weten over het kopen van een brommobiel, van de voordelen en verschillende merken tot de regels voor brommobielen. Deze blogpost is ideaal voor iedereen die overweegt een brommobiel te kopen en op zoek is naar uitgebreide en betrouwbare informatie.

Wat zijn de voordelen van een brommobiel?

Een Brom auto biedt tal van voordelen ten opzichte van reguliere auto’s. Of je nu in de stad of op het platteland woont, met een brommobiel kun je moeiteloos door het verkeer navigeren, parkeren is een stuk eenvoudiger en je hebt geen auto rijbewijs nodig. Bovendien rijden veel brommobielen op elektriciteit, wat betekent dat je niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu helpt.

Wat is een Brom auto?

Een Brom auto is een lichte vierwielige auto die maximaal 45 km/u kan rijden. In tegenstelling tot een reguliere auto, heb je voor een brommobiel geen auto rijbewijs nodig. Met een rijbewijs AM, dat je ook voor een bromfiets nodig hebt, mag je al de weg op. Hierdoor is een brommobiel een populaire keuze voor mensen die geen volledig rijbewijs willen halen maar toch mobiel willen blijven.

Verschil tussen een brommobiel en een bromauto

De termen bromauto’s en brommobielen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn enkele subtiele verschillen. Een brommobiel heeft altijd 4 wielen en een maximale snelheid van 45 km/u. Een bromauto kan daarnaast verwijzen naar een bredere categorie van lichte voertuigen, inclusief driewielers en andere compacte auto’s.

Voordelen van een elektrische brommobiel 45 km per uur

De elektrische brommobiel is steeds meer in opkomst. Met een elektrische brommobiel rijd je stil, schoon en goedkoop. Ze zijn ideaal voor korte ritjes in de stad en vragen weinig onderhoud in vergelijking met hun benzine-tegenhangers. Daarnaast zijn er steeds meer laadstations, waardoor opladen onderweg eenvoudiger wordt.

Voordelen van een elektrische microcar:

  • Milieuvriendelijk: Geen uitstoot van schadelijke gassen.
  • Lage kosten per kilometer: Elektriciteit is goedkoper dan benzine.
  • Weinig onderhoud: Geen olie- of motoronderdelen die slijten.

45 km auto Leasen of bromauto kopen

Populaire mini auto merken

Er zijn diverse merken op de markt die betrouwbare Bromauto’s  aanbieden. Enkele van de meest bekende zijn:

Aixam

Aixam is een van de grootste spelers op de markt. Dit Franse merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en veiligheid. Aixam biedt zowel elektrische als benzine-aangedreven brommobielen aan. Het merk is vooral geliefd bij bestuurders die op zoek zijn naar duurzaamheid en een hoog niveau van comfort.

Move Citycar – 4 wielen brommobiel

De Citycar is een compacte brommobiel met 4 wielen, ideaal voor gebruik in stedelijke gebieden. Deze kleine auto biedt een comfortabele rit met moderne technologie, waaronder elektrische ramen en centrale deurvergrendeling. Een uitstekende keuze voor wie een betaalbare brommobiel wil kopen.

Move Vigorous 1500 Innercity II

De Vigorous 1500 Innercity II is een krachtige elektrische brommobiel die tot 80 km/u kan rijden. Deze robuuste brommobiel is perfect voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen. Met een indrukwekkend bereik en stevige constructie, is het een uitstekende optie voor wie meer snelheid en kracht zoekt.

Move E4 Scootmobiel Auto

De E4 is een scootmobiel auto die perfect is voor mensen die een veelzijdige en milieuvriendelijke optie willen. Deze elektrische brommobiel combineert het gemak van een scooter rijbewijs met de luxe van een auto. Dankzij de stille motor en lage gebruikskosten is dit een aantrekkelijke optie voor stedelijke ritten.

Move E3 – Elektrische Driewieler

De E3 is een innovatieve elektrische driewieler die zowel comfort als stabiliteit biedt. Deze brommobiel is perfect voor bestuurders die op zoek zijn naar een compact en wendbaar voertuig met lage gebruikskosten. Met zijn elektrische aandrijving is de Move E3 ook nog eens milieuvriendelijk.

Move Vigorous 8 – Kleine Auto

De Vigorous 8 is een kleine auto met een grote persoonlijkheid. Deze compacte brommobiel is ideaal voor stedelijke gebieden waar ruimte schaars is. Het biedt alle voordelen van een brommobiel, inclusief zuinigheid, zonder in te leveren op comfort of stijl.

Move Vigorous 1500 S-Line II

De Vigorous 1500 S-Line II is een premium model binnen de Move-reeks. Met een krachtige motor en luxe afwerking is deze brommobiel ontworpen voor bestuurders die waarde hechten aan zowel prestaties als comfort. Dit model biedt extra functies zoals verwarmde stoelen en een hoogwaardig audiosysteem.

Ligier

Ook Ligier is een Franse fabrikant die hoogwaardige brommobielen produceert. Het merk heeft een breed assortiment, variërend van luxe modellen tot meer betaalbare opties. Ligier is een populaire keuze voor wie stijl, comfort en betrouwbaarheid in één pakket wil.

Waar moet je op letten bij het kopen van een brom auto kopen?

Bij het kopen van een brommobiel 45 kilometer per uur zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je enkele belangrijke punten die je in overweging moet nemen:

Snelheid en vermogen

De meeste brom auto’s hebben een maximale snelheid van 45 km/u. Sommige modellen, zoals de Move Vigorous 1500 Innercity II, kunnen echter snelheden van 80 km/u bereiken. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op de snelweg, zolang je de juiste wegen kiest.

Nieuw of tweedehands brommobiel?

Net als bij gewone auto’s kun je kiezen tussen een nieuwe brommobiel of een tweedehands brommobiel. Een nieuwe brommobiel kopen biedt uiteraard het voordeel van garantie en de nieuwste technologieën. Tweedehands brommobielen kunnen echter een stuk voordeliger zijn.

Is een nieuwe brommobiel iets voor jou?

Of je nu geen auto rijbewijs hebt, of gewoon een goedkoper en compacter alternatief voor een auto zoekt, een brommobiel kan de perfecte keuze zijn. Het biedt de mobiliteit van een auto zonder de kosten en eisen van een volledig rijbewijs.

Regels voor bromautos

Regels voor bromauto’s

Als je overweegt een brommobiel te kopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels voor brommobielen. In Nederland mag je met een brommobiel deelnemen aan het verkeer zolang je een rijbewijs AM hebt. Je hoeft geen motor rijbewijs of auto rijbewijs te hebben. Verder moet je brommobiel voorzien zijn van een kenteken en is het dragen van een helm niet verplicht.

45 km auto Leasen of bromauto kopen?

Wil je liever niet in één keer een groot bedrag uitgeven? Dan is brommobiel leasen misschien iets voor jou. Door een brommobiel te leasen spreid je de kosten over een langere periode. Veel aanbieders bieden ook onderhoudscontracten aan bij hun lease-opties.

Wat is het verschil tussen een 45 km auto en een 80 km auto?

Een 45 km auto, ook wel brommobiel 45 km genoemd, is beperkt tot een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur en kan vaak zonder rijbewijs B worden bestuurd. Een 80 km auto kan hogere snelheden bereiken, tot 80 km/u, en vereist meestal een rijbewijs B. Beide zijn ideaal voor korte afstanden, maar de 80 km auto biedt meer flexibiliteit voor langere ritten.

5/5 - (1 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00