Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Wat kost een scootmobiel per maand?

Bij het overwegen van de aanschaf van een scootmobiel is een van de belangrijkste vragen: “Wat zijn de maandelijkse kosten?” Deze vraag is niet alleen relevant voor de initiële aankoop, maar ook voor het langdurig onderhouden van comfort en mobiliteit. In dit artikel nemen we alle kosten die komen kijken bij het bezitten van een scootmobiel onder de loep, zodat je een duidelijk beeld hebt van de maandelijkse uitgaven.

Aanschafkosten en Afschrijving

De aanschafprijs van een scootmobiel varieert sterk, afhankelijk van het model, merk en de functies. Een standaardmodel kan je al in huis hebben voor een bedrag rond de €800, terwijl de meer geavanceerde modellen met extra comfort en functionaliteiten kunnen oplopen tot wel €5000. Over het algemeen kun je een afschrijving van 20% per jaar verwachten, wat neerkomt op een maandelijkse kostenpost van €13 tot €83.

Onderhoud en Reparaties

Regelmatig onderhoud is essentieel om je scootmobiel veilig en betrouwbaar te houden. Gemiddeld liggen de kosten voor onderhoud en kleine reparaties rond de €60 per jaar, wat maandelijks neerkomt op €5. Grotere reparaties kunnen uiteraard deze kosten verhogen.

Verzekering en Belasting

Een WA-verzekering is verplicht en kost ongeveer €50 tot €120 per jaar, afhankelijk van de dekking en aanbieder. Dit is een maandelijks bedrag van ongeveer €4 tot €10. Belastingen zijn niet van toepassing op scootmobielen, aangezien deze zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

Energieverbruik

Een scootmobiel heeft elektriciteit nodig om op te laden. De kosten hiervan zijn relatief laag. Voor een gemiddelde scootmobiel met een actieradius van 40 km, kost volledig opladen ongeveer €0,50. Bij dagelijks gebruik komt dit neer op circa €15 per maand.

Accessoires en Aanpassingen

Accessoires zoals een stokhouder, extra mandje of een aangepaste stoel kunnen het comfort en gebruiksgemak aanzienlijk verhogen. Deze eenmalige kosten variëren van €20 tot €200, wat je zou kunnen omrekenen naar een maandelijkse kostenpost als je deze over een bepaalde periode afschrijft.

Dit kost een scootmobiel per maand

Dit zijn de kosten van een scootmobiel per maand

De maandelijkse kosten van een scootmobiel zijn dus opgebouwd uit afschrijving, onderhoud, verzekering, energieverbruik en eventuele accessoires. Gemiddeld kun je uitgaan van een bedrag tussen de €35 en €115 per maand, afhankelijk van jouw persoonlijke keuzes en gebruik.

Nuttig artikel post

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00