Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00


for-motion-on-four-scootmobiel-aanbieding-vierwieler

De BESTE scootmobielen in het assortiment

 • Thuisbezorgd aan huis
 • Snelle levertijden
 • Betaalbaar & goedkoop
 • Snelle modelen


Bekijk de beste scootmobielen


scootmobielen met 3 wielen


Scootmobiel 3 wiel


scootmobielen met vier-wielen


Scootmobiel 4 wiel
Opvouwbare scootmobiel

Snel & makkelijk een scootmobiel kopen online
5/5

Best verkochte scootmobiel modellen

VERZEKERING & PECHHULP

Een WA verzekering is verplicht bij een scootmobiel. Daarvoor kun je als voorbeeld naar de ANWB.

Daarnaast biedt de ANWB ook een pech verhelpen voor onderweg!


Meer info over verzekering en pechhulp

SCOOTMOBIEL ADVIES NODIG?

Kom je er niet uit welke scootmobiel het beste bij je past? Win dan advies bij ons in. Aan de hand van de vragenlijst kunnen wij een passend advies geven.


Win scootmobiel advies in

Scootmobiel Centrum Nederland & België

Het kopen van een scootmobiel kan een uitdagende taak zijn. Met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke scootmobiel het beste bij uw wensen en behoeften past. In deze gids zullen we u door de verschillende opties begeleiden om u te helpen de juiste beslissing te nemen. Of u nu op zoek bent naar een opvouwbare scootmobiel, een nieuwe scootmobiel, of de beste scootmobiel kopen voor uw specifieke behoeften, wij Scootmobiel Centrum hebben de oplossing voor u.

https://youtu.be/4Hyx54IjYz0

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een voertuig ontworpen voor mensen die moeite hebben met lopen of een fysieke beperking hebben. Het wordt aangedreven door een elektrische motor ze worden ook wel snormobiel, stoelmobiel, Elektrisch aangedreven rolstoel, Gemotoriseerde rolstoel, Invalidevervoermiddel, Rolstoel met hulpmotor, Voertuig voor invaliden Voertuig voor mindervaliden of elektrisch aangedreven scooter met drie, vier of vijf wielen en een stoel op een plateau genoemd en heeft meestal drie of vier wielen, een zitplaats en stuurhandvatten. Scootmobielen kunnen variëren in grootte, snelheid, bereik en andere kenmerken, afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant.

Waarom een Scootmobiel Kopen?

De aankoop van een gehandicaptenvoertuig kan de mobiliteit en onafhankelijkheid van mensen met mobiliteitsproblemen aanzienlijk verbeteren. Het stelt hen in staat om dagelijkse taken uit te voeren, zoals boodschappen doen, een bezoek aan vrienden of familie, en deel te nemen aan sociale activiteiten.

Verschillende soorten scootmobielen

Er zijn verschillende soorten gehandicaptenvoertuigen om uit ons assortiment van producten te kiezen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen:

3-wiel scootmobielen

Driewiel scootmobielen hebben één wiel aan de voorkant en twee aan de achterkant. Ze zijn over het algemeen wendbaarder dan vierwielers, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik binnenshuis of in drukke gebieden. Ze hebben echter meestal een kleiner draagvermogen dan vierwielers en kunnen minder stabiel zijn op oneffen terrein.

4-wiel scootmobielen

Vierwiel scootmobielen hebben twee wielen aan zowel de voor- als achterkant, wat zorgt voor meer stabiliteit, vooral op oneffen terrein. Ze zijn ook in staat om zwaardere lasten te dragen. Ze zijn echter over het algemeen minder wendbaar dan driewielers.

Opvouwbare scootmobielen

Opvouwbare scootmobielen kunnen worden ingeklapt tot een compact formaat voor eenvoudig transport en opslag. Dit maakt ze ideaal voor mensen die regelmatig reizen. Ze zijn meestal lichter en kleiner dan vaste gehandicaptenvoertuigen, maar hebben vaak een kortere levensduur van de batterij en een lager draagvermogen.

Vaste scootmobielen

Vaste scootmobielen zijn ontworpen voor langdurig gebruik en hebben vaak een robuustere constructie dan hun opvouwbare tegenhangers. Ze zijn ideaal voor mensen die een mobileitscooter nodig hebben voor dagelijks gebruik en die op zoek zijn naar een model met een hoge duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Gesloten Scootmobielen

Gesloten scootmobielen bieden extra comfort en bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Ze lijken op kleine auto’s met 3 wielen en zijn elektrisch aangedreven. Deze gehandicaptenvoertuigen zijn voorzien van luxe functies zoals ruitenwissers, elektrische ramen, een alarmsysteem en zelfs een bluetooth-mogelijkheid om handsfree te bellen.

Ze zijn geschikt voor twee personen en vallen onder dezelfde regelgeving als andere gehandicaptenvoertuigen. Er zijn ook modellen beschikbaar met een dak en voorruit, waardoor je droog kunt zitten bij regenachtig weer.

Aanpasbare scootmobielen op maat

We maken scootmobielen die passen bij uw behoeften. U kunt de stoel, het stuur en andere delen aanpassen. Ook de snelheid kan aangepast worden. Zo wordt uw scootmobiel echt van u. U voelt zich er goed in en u kunt gaan waar u wilt.

Een persons of twee persons?

Scootmobielen zijn er voor één of twee personen. Dit hangt af van wat je nodig hebt. Een gehandicaptenvoertuig voor één persoon is gemakkelijker te besturen. Ze zijn ook kleiner en lichter.

Dit maakt ze makkelijk om te vervoeren. Een scootmobiel voor twee personen is groter. Het is perfect als je niet alleen wilt rijden. Of als je iemand wilt meenemen op je gehandicaptenvoertuig

Snelle scootmobiel van 25km/h tot snelste 45 km/h

Scootmobielen zijn er in verschillende snelheden. Sommige modellen gaan 25 km/h, andere halen zelfs 45 km/h. Deze snelle scootmobielen zijn handig als u lange afstanden moet rijden. Ze maken het makkelijker om snel op uw plek te komen.

https://youtu.be/Yt-bod2aQvw

Het is goed om te weten dat de regels voor snelle gehandicaptenvoertuigen anders zijn dan voor langzamere modellen. Zo heeft u voor een scootmobiel die 45 km/h kan GEEN rijbewijs nodig. Het is dus belangrijk om dit goed uit te zoeken voordat u een snelle scootmobiel koopt. We hebben een breed assortiment aan snelle scootmobielen. Van modellen die 25 km/h gaan tot de snelste die 45 km/h halen.

Nieuwste scootmobiel kopen

We kennen de nieuwste scootmobielen. Hier zijn enkele van de beste:

Wat te overwegen bij het kopen van een scootmobiel

Bij het kopen van een scootmobiel zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Deze omvatten:

 1. Uw behoeften: Het is belangrijk om een gehandicaptenvoertuig te kiezen die aansluit bij uw specifieke behoeften. Als u bijvoorbeeld moeite heeft met lopen, kan een model met een comfortabele stoel en goede vering een goede keuze zijn.
 2. Budget: gehandicaptenvoertuigen variëren in prijs, dus het is belangrijk om een budget te bepalen en te kiezen voor een model dat u zich kunt veroorloven. Houd er rekening mee dat duurdere modellen vaak extra functies hebben, zoals een grotere actieradius of meer comfortabele stoelen.
 3. Grootte: De grootte van de scootmobiel is een belangrijke factor, vooral als u van plan bent om het voertuig regelmatig te vervoeren. Opvouwbare modellen zijn meestal kleiner en lichter, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren zijn.
 4. Actieradius: De actieradius van een scootmobiel verwijst naar de afstand die het voertuig kan afleggen op een enkele lading. Als u van plan bent om lange afstanden af te leggen, is het belangrijk om een model te kiezen met een grote actieradius.
 5. Comfort en aanpassingen: Kijk naar de beschikbare opties en aanpassingen die je kunt maken aan de gehandicaptenvoertuig om deze aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Sommige scoot mobielen kunnen worden uitgerust met extra functies, zoals een verstelbare stoel, een draaibare stoel, een stokhouder of een mandje. Overweeg welke aanpassingen belangrijk zijn voor jouw comfort en mobiliteit.
 6. Snelheid: Afhankelijk van je behoeften en waar je de scootmobiel wilt gebruiken, wil je misschien een model dat een hogere maximumsnelheid heeft.
 7. Kwaliteit: Zoek naar een scootmobiel van hoge kwaliteit die is gebouwd om lang mee te gaan. Controleer ook of er garantie op zit.
 8. Leverancier: Koop bij een betrouwbare leverancier die goede klantenservice en ondersteuning biedt.

Accu Opties

Bij het kiezen van een scootmobiel kun je ook kijken naar de verschillende accu-opties. Er zijn lood, gel, agm en lithium accu’s beschikbaar. Loodaccu’s zijn de goedkoopste optie, maar ook het zwaarst en nemen veel ruimte in beslag. Gel en agm accu’s zijn duurder, gaan langer mee en kunnen beter tegen ontlading en kou. Lithium accu’s zijn lichtgewicht, nemen weinig ruimte in en kunnen sneller worden opgeladen dan andere accu’s. Ze hebben ook een groter bereik en gaan langer mee. Het is belangrijk om te kijken naar het bereik en de oplaadtijd van de accu bij het kiezen van een gehandicaptenvoertuig.

Veiligheid

Veiligheid is een prioriteit bij het kiezen van een scootmobiel. Let op de volgende veiligheidskenmerken:

 • Remsysteem: Controleer of de gehandicaptenvoertuig beschikt over een veilig en betrouwbaar remsysteem. Een remsysteem dat werkt op de wielen, zoals hydraulische schijfremmen, biedt meer controle en veiligheid dan een systeem dat werkt door het gas los te laten.
 • Stabiliteit: Overweeg of je een 3 wiel scootmobiel of een 4 wiel scootmobiel wilt. Beide hebben hun eigen voordelen, maar een 4 wiel scootmobiel biedt over het algemeen meer stabiliteit, vooral bij het rijden over oneffen oppervlakken.
 • Verlichting en zichtbaarheid: Zorg ervoor dat de scootmobiel is uitgerust met goede verlichting, zoals koplampen en achterlichten, om zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers, vooral bij slechte weersomstandigheden of in het donker.

Scootmobielen met een veilig remsysteem

Een veilig remsysteem is belangrijk voor een scootmobiel. Het zorgt ervoor dat u snel kunt stoppen als dat nodig is. Het houdt u veilig in het verkeer. Een goed remsysteem is ook belangrijk bij het rijden op hellingen. Het helpt u om langzaam en onder controle naar beneden te gaan.

Onze gehandicaptenvoertuigen hebben een sterk en betrouwbaar remsysteem. Ze stoppen snel en veilig. Met een gehandicaptenvoertuig met een goed remsysteem kunt u zich veilig en met vertrouwen op de weg begeve

Waarom een 4-wieler kopen en geen 3-wieler?

Het kiezen tussen een driewieler en een vierwieler kan afhangen van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Vierwielers bieden over het algemeen meer extra stabiliteit, wat vooral belangrijk is als u van plan bent om op oneffen terrein of pad te rijden.

Ze zijn ook meestal in staat om zwaardere lasten te dragen. drie wielen hebben een kleine draaicirkel en zijn uitermate geschikt voor binnenshuis. Driewielers daarentegen, zijn vaak extra wendbaarder en kunnen beter manoeuvreren in krappe ruimtes. Ze zijn meestal ook iets goedkoper in aanschaf en onderhoud dan vierwielers.

Accessoires zijn beschikbaar voor gehandicaptenvoertuigen

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor verschillende scootmobielen ook, waaronder:

 • Mandjes en koffers: Deze kunnen aan de voorkant of achterkant van de gehandicaptenvoertuig worden bevestigd en bieden extra opbergruimte voor persoonlijke spullen of boodschappen.
 • Comfortstoel met verwarming: Op maat van lichaamslengte gemaakte extra comfortabele stoel met verwarring in 5 standen, zodat u spieren warm blijven en u meer comfort heeft.
 • Windschermen: Deze kunnen helpen om u te beschermen tegen de zon tijdens warme dagen en koud en regen in kouden dagen. Deze kunnen u helpen droog te blijven tijdens regenachtig weer.
 • Extra accu’s: Deze kunnen handig zijn als u langere reizen wilt maken en niet de mogelijkheid heeft om tussendoor op te laden.

Scootmobiel prijzen

De kosten van een nieuwe scootmobiel variëren sterk, afhankelijk van het merk, model, en de specificaties van het voertuig. In het algemeen kunt u verwachten dat u tussen de €1.000 en €5.000 betaalt voor een nieuwe scootmobiel. Hoger geprijsde modellen hebben vaak extra functies zoals een grotere maximale actieradius bijvoorbeeld, meer comfortabele stoelen, en geavanceerde veiligheidsfuncties.

Scootmobiel verzekering – Pechhulp voor scootmobielen

We kennen allemaal het belang van verzekering. Zelfs met een scootmobiel is verzekering belangrijk. Een verzekering dekt kosten bij schade of diefstal. Ook beschermt het u tegen kosten van ongelukken die u veroorzaakt.

Bij ongelukken met uw scootmobiel kan de schade hoog oplopen. Met een goede verzekering hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Het is ook handig om te weten dat er pechhulp voor scoot mobielen bestaat. Dit is net als de ANWB, maar dan voor gehandicaptenvoertuigen. U staat nooit alleen als u pech heeft.

Zijn er scootmobiel subsidies?

Ja, er zijn verschillende subsidieprogramma’s beschikbaar voor mensen die een elektrische scootmobiel nodig hebben. Deze subsidies kunnen helpen om de kosten van een gehandicaptenvoertuig te dekken, waardoor ze betaalbaarder worden. Het is belangrijk om contact op te nemen met uw lokale overheid of zorgverzekeraar om te zien welke subsidies beschikbaar zijn in uw gebied en welke aanmerking komen om een elektrische rolstoel scootmobiel koopt via subsidies. Voor tweedehands scootmobielen is er geen scootmobiel subsidie.

Scootmobiel aanvragen via WMO / PGB van de gemeente

Een scootmobiel kopen met geld uit de WMO of het PGB is mogelijk. De WMO helpt mensen die niet goed kunnen lopen, zitten, zien, horen of iets begrijpen. Het PGB is geld van de gemeente voor mensen die zorg nodig hebben.

Je kunt dit geld voor een gehandicaptenvoertuig gebruiken. Praat met de gemeente over deze optie. Zij kunnen uitleggen wat je moet doen. Het kan zijn dat je eerst een test moet doen. Maar maak je geen zorgen.

Regels en voorschriften

Hoewel je geen speciale vergunning of rijbewijs nodig hebt om een scootmobiel te besturen, zijn er wel een aantal regels en voorschriften waar je je aan moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 • Minimale leeftijd: Om een scootmobiel te mogen besturen die een snelheid van 45 km/u kan halen, moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Voor scootmobielen met een lagere snelheid is er geen minimale leeftijd.
 • Verzekering: Het is verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor je gehandicaptenvoertuig voordat je de weg op gaat. Dit zorgt ervoor dat je verzekerd bent in geval van schade aan anderen of hun eigendommen.
 • Verkeersregels: Als bestuurder van een scootmobiel moet je je houden aan dezelfde verkeersregels als andere weggebruikers. Dit betekent dat je bijvoorbeeld moet stoppen voor rood licht en rekening moet houden met andere weggebruikers.
 • Gebruik van het voetpad en fietspad: Je mag met een scootmobiel op het voetpad rijden, maar alleen als je niet sneller gaat dan 6 km/u. Als er een apart fietspad is, moet je daarop rijden. Als er geen apart fietspad is en het fietspad deel uitmaakt van de rijbaan, mag je ook op de rijbaan rijden met een snelheid van maximaal 45 kilometer per uur.
 • Gebruik in winkels: Je mag met een scootmobiel een winkel in, maar dit hangt af van de grootte en toegankelijkheid van de winkel. Sommige winkels, vooral kleinere supermarkten, zijn mogelijk niet geschikt voor gehandicaptenvoertuigen vanwege smalle gangpaden of obstakels. Grotere supermarkten zijn meestal beter voorbereid op gehandicaptenvoertuigen en hebben bredere gangpaden.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke regels en voorschriften in jouw regio, aangezien deze kunnen variëren. Raadpleeg de lokale verkeersregels en neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

Hoe onderhoud ik mijn scootmobiel?

Het onderhoud van een scootmobiel is relatief eenvoudig en omvat meestal het regelmatig opladen van de accu, het controleren van de bandenspanning, en het schoonhouden van het voertuig. Het is ook belangrijk om de gehandicaptenvoertuig regelmatig te laten controleren door een professional om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed functioneren.

Wat zijn de kenmerken van een goede scootmobiel?

Bij het kiezen van een scootmobiel zijn er een aantal belangrijke kenmerken om op te letten. Hier zijn enkele van de meest cruciale:

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een scootmobiel. U wilt natuurlijk er zeker van zijn dat uw voertuig u veilig en betrouwbaar van A naar B kan brengen.

Bouwkwaliteit en duurzaamheid

Een goed gebouwde gehandicaptenvoertuig zal langer meegaan en beter bestand zijn tegen slijtage. Het moet ook in staat zijn om uw gewicht comfortabel en veilig te dragen.

Rijbereik

Het bereik van uw mobileitscooter – hoe ver het kan reizen op een enkele acculading – is een andere belangrijke factor om te overwegen. Een groter bereik kan nuttig zijn als u van plan bent om lange reizen te maken.

Snelheid

De topsnelheid van uw scootmobiel kan ook een belangrijke overweging zijn, vooral als u van plan bent om op wegen te rijden. Sommige gehandicaptenvoertuigen kunnen snelheden tot 25 km/u bereiken.

Comfort

Comfort is een andere belangrijke factor. Dit omvat alles, van de kwaliteit van de stoel en de rijpositie, tot de soepelheid van de rit en de kwaliteit van de vering.

De Beste 3-wiel Scootmobielen om te Overwegen

Er zijn veel verschillende 3-wiel gehandicaptenvoertuigen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn een paar van de beste 3-wiel scootmobielen om in overweging te nemen.

De Beste 4-wiel Scootmobielen

Hier zijn enkele van de beste 4-wiel scootmobielen die u kunt overwegen voor 2023-2024.

Het kiezen van de juiste scootmobiel

Bij het kiezen van de juiste scootmobiel zijn er enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden. Hier zijn enkele vragen die u uzelf kunt stellen om u te helpen de beste scootmobiel voor uw wensen en behoeften te vinden:

 • Hoe vaak gaat u de gehandicaptenvoertuig gebruiken?
 • Waar gaat u de scootmobiel voornamelijk gebruiken – binnenshuis, buitenshuis, op oneffen terrein?
 • Wat is uw budget?
 • Heeft u speciale behoeften of voorkeuren, zoals een opvouwbaar model, een bepaalde topsnelheid of een specifieke actieradius?
 • Heeft u behoefte aan bepaalde comfortfuncties, zoals een verstelbare stoel, een goede vering of een specifieke besturingsstijl?

Welke nieuwe Scootmobiel kopen online?

Het kopen van een gehandicaptenvoertuig is een belangrijke beslissing die uw mobiliteit en onafhankelijkheid kan verbeteren. Of u nu op zoek bent naar een opvouwbare scootmobiel, een nieuwe scootmobiel of de beste scootmobiel voor uw behoeften, er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Door zorgvuldig uw behoeften en voorkeuren te overwegen, kunt u de juiste soort scootmobiel vinden die past bij uw levensstijl en u helpt om vrij en scootmobiel comfortabel te bewegen.

Scootmobiel winkel Scootmobiel Centrum

Bij scootmobielcentrum.com, uw online scootmobiel winkel, hebben we een groot assortiment nieuwe scootmobielen. We begrijpen dat het kiezen van de juiste scootmobiel lastig kan zijn. Daarom staan we klaar om u te helpen. Onze website is makkelijk te gebruiken. U kunt in uw eigen tijd de verschillende soorten scoot mobielen bekijken en vergelijken.

We bieden veel informatie over elke gehandicaptenvoertuig. Zo kunt u een goede keuze maken. We hebben gehandicaptenvoertuigen voor iedereen: van kleine, opvouwbare modellen tot grote, vaste scootmobielen. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en we zorgen voor snelle levering.

Specialist in onderhoud

We zorgen voor jouw scootmobiel. Het is belangrijk om het goed te houden. Wij zijn experts in het onderhoud van gehandicaptenvoertuigen. We hebben veel ervaring en weten precies wat we moeten doen. We controleren alles op je gehandicaptenvoertuig.

Van de banden tot de motor, we kijken ernaar. We zorgen ervoor dat je mobileitscooter altijd in topvorm is. Dat maakt jouw ritten veilig en plezierig. Je hoeft je geen zorgen te maken over technische problemen. Ons team van experts lost deze snel op. Je scootmobiel is bij ons in goede handen!

Onze scootmobielen zijn veel comfortabeler

We willen dat je je altijd op je gemak voelt als je rijdt. Daarom maken we onze scootmobielen van Scootmobiel Centrum zijn veel comfortabeler dan andere merken. We gebruiken zachte stoelen die goed voelen om op te zitten. Ook is er veel ruimte voor je benen. Zo heb je nooit last van kramp of pijn na een lange rit.

We zorgen er ook voor dat de rit zelf soepel is. Onze gehandicaptenvoertuigen hebben goede schokdempers. Deze schokdempers zorgen ervoor dat je bijna niets voelt van hobbels op de weg. Zo kun je van een fijne, rustige rit genieten, zelfs als de weg niet zo goed is. We luisteren ook naar wat onze klanten ons vertellen. Als zij vinden dat iets beter kan, dan doen we ons best om dat te veranderen. Op deze manier verbeteren we onze scootmobielen steeds meer. Zo zorgen we ervoor dat onze scootmobielen de meest comfortabele zijn die je kunt krijgen.

Nieuws

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00