Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00
google stars

Review Move Vigorous 1500 InnerCity II – Getest vanuit eigen ervaring

Wij hebben de Move Vigorous 1500 InnerCity II getest en onze ervaring lees je in de onderstaande review allemaal terug.

Mocht je overwegen om er een te kopen, dan kan deze review van toegevoegde waarde zijn.

In Amsterdam rijden deze microcars heel veel rond

Wie wel eens in Amsterdam of grote steden zoals Utrecht en Rotterdam komt zal het niet ontgaan zijn dat daar veel gesloten driewiel scootmobielen rondrijden die sprekend lijken op de Move Vigorous 1500 InnerCity II. Dit is grotendeels te denken aan de bijzondere spelregels waar dit voertuig mee te maken heeft. Het is namelijk een gesloten scootmobiel en daarvoor heb je geen rijbewijs nodig. Een helm of gordel dragen is ook niet nodig. Bovendien haalt de Vigorous 1500 InnerCity II een topsnelheid van 45 kilometer en dat hebben wij natuurlijk ook getest.

Doordat je droog zit wanneer het regent, en warm zit wanneer het koud buiten is, is de gesloten driewieler een ware uitkomst. Daarnaast mag je overal rijden met de scootmobiel, dus ook op de stoep, het fietspad, en zelfs op een weg waar auto’s maximaal 80 km per uur mogen rijden. Dat klinkt dus als een ideaal vervoermiddel. Maar of de Vigorous 1500 ook zo ideaal is lees je zo direct in onze review.

op de stoep geparkeerd tussen andere autos

Hoe rijdt de Vigorous 1500 InnerCity II?

Je kunt de Move Vigorous 1500 kopen in 2 uitvoering, namelijk de brommobiel uitvoering, 45 km/u en met kenteken, en de scootmobiel uitvoering, ook 45 km/u maar dan zonder kenteken. De scootmobiel uitvoering heeft de tekst “InnerCity II” erachter staan. Het grootste verschil en zover ons bekend is het enige verschil ook hoe hij op papier geregistreerd staat. Technisch zijn ze verder gelijk aan elkaar.

Hoe geschikt is hij voor mensen met een beperking?

In deze Move Vigorous 1500 review gaan we even in op de driewiel scootmobiel uitvoering en als we ons dan even verplaatsen in iemand met een handicap aan de knieën dan zou het goed kunnen dat dit voertuig niet optimaal geschikt is. Dit heeft met name te maken met hoe ver de deur open kan en hoe je met een knie beperking in moet stappen. Ben je wat dat betreft ‘lenig’ genoeg, dan is er weinig aan de hand. Als dat wel het geval is dan raden we je de Move E3 aan of een van de Move vierwielers zoals de E4 of Vigorous 8. Die hebben een ruimere instap.

maximaal open wordt gehouden waarbij de focus ligt op hoe ver de deur openkan

Lekkere stoel die je goed kunt verstellen

Nadat je in het voertuig hebt plaatsgenomen heb je verder weinig te klagen. De stoel zit lekker en is bovendien goed te verstellen. Hij kan ver genoeg naar voren en achteren en ook de rugleuning is te verstellen. Bij driewielers heb je wel te maken met een scooterstuur. Andere driewielers die wij getest hadden, hadden dit ook.

voorstoel

De gas en rem zitten op het stuur

De remmen zitten dus op het stuur en dat geldt ook voor de gashendel. Je zou kunnen stellen dat de Vigorous 1500 een overdekte scooter is met 2 achterwielen.

bovenkant stuur

Wanneer we aan de gashendel draaien komt de scootmobiel in beweging. De gasdosering werkt heel nauwkeurig dus je kunt ook heel gedoseerd inparkeren, uitparkeren en bijzondere verrichtingen doen. In zijn achteruit kun je gebruikmaken van de parkeercamera. In het dashboard bevindt zich een apart kleurenbeeldscherm waarop je de camerabeelden kunt waarnemen. Dat maakt het parkeren een stuk makkelijker. Mede doordat er lijnen in beeld worden gebracht die je kunt volgen om het inparkeren nog eenvoudiger te maken.

monitor parkeercamera

Hoe de Vigorous 1500 InnerCity II reed over slecht wegdek

Wij hebben een asfaltweg getest voor onze review en ook een klinkerweg waar hier en daar een kuil in het wegdek zat. Nu moeten we zeggen dat de asfaltweg echt heerlijk reed. De klinkerweg daarentegen was wat hobbeliger maar alsnog goed te doen. Het zorgde voor net iets meer geluid. Zolang je niet kilometers een klinkerweg met hobbels en kuilen hoeft te volgen, dan is het verder op zich prima.

De overdekte 3 wiel scooter voelt groter aan dan dat hij is

Wat ons opviel is dat je het gevoel hebt dat het voertuig groter is dan dat hij daadwerkelijk is. Dat is in het begin even wennen. Zodra je doorhebt wat de daadwerkelijke omvang is en een beetje ervaring opdoet, dan zul je snel zelfverzekerd je microcar overal parkeren.

makkelijk parkeren met de Vigorous 1500

Wat parkeren betreft is het heel eenvoudig om een parkeerplek te vinden. Dit is ongetwijfeld de reden waarom dit soort voertuigen in Amsterdam en andere grote drukke steden van Nederland zo populair zijn. Zelfs het kleinste plekje pas je moeiteloos in, en je mag hem zelfs op de stoep parkeren zolang je niet de stoep volledig blokkeert.

We zijn tijdens onze testrit ook naar de Albert Heijn gereden die een ondergrondse parkeergarage had. Zo konden we meteen testen hoe de helling naar beneden en naar boven verliep. In onze test had de Vigorous daar geen moeite mee en liet niet merken dat het geen grote uitdaging voor hem was.

Fraaie verlichting die goed opvalt

De verlichting hebben we niet goed kunnen testen in het donker maar wel in de parkeergarage bij de Albert Heijn waarbij de garage redelijk goed verlicht was. Een auto die achteruit parkeerde merkte ons vlot op, en liet ons passeren.

verlichting voorkant

Wanneer je een rondje rond de InnerCity II loopt dan is duidelijk op te merken dat er veel aandacht is besteed aan de zichtbaarheid want de verlichting is vanuit iedere hoek goed waarneembaar.

verlichting achterkant

Het nadeel van een gesloten scootmobiel

Iets wat met een normale scootmobiel wel zou kunnen en je zeker niet met een gesloten driewieler moet proberen is de supermarkt in te gaan. Dat past absoluut niet. De gesloten modellen zijn bijna allemaal 110 cm breed en dat geldt ook voor ons testmodel. De breedte van de poortjes lag op een 85 cm bij de ingang dus dat ging niet passen.

Ruime elektrische boodschappenwagen

De Move Vigorous 1500 InnerCity II beschikt ook over een achterbank. De ene zegt dat het een 2-persoons voertuig is en de ander dat er in totaal 3 mensen inpassen. Voor de review hebben wij getest hoeveel mensen er in passen en komen niet verder dan 2 volwassenen.

achterbank

Hoeveel ruimte je op de achterbank overhoudt hangt namelijk ook deels af van de lengte van de bestuurder. Wanneer de bestuurder lang is moet de stoel verder naar achter geschoven worden, en daardoor wordt het wat krapper op de achterbank. Maar wil je 2 kinderen op de achterbank kwijt, dan lukt dat ook met een wat langere bestuurder. Zo kun je alsnog aan 3 personen komen.

Een bijgeluid waaraan je even moet wennen

Bij de Move Vigorous 1500 InnerCity II hoor je binnenin het geluid iets van de elektromotor. In onze test viel dit vooral de eerste 10 minuten op. Daarna went dat en valt het nauwelijks meer op. Zou dit je blijven storen, dan kun je handig gebruikmaken van de muziekinstallatie. Er is namelijk een autoradio aanwezig waar ook een USB aansluiting op zit. Wanneer je op een USB stick muziek zet (MP3) dan kun je dat probleemloos afspelen in de driewiel auto. Verwacht niet te veel van de geluidskwaliteit maar het is beter dan niets. We hebben beter gehoord, maar ook slechter. Je kunt ook naar de radio luisteren. Onze ervaring was dat het even wat moeite kostte om uit te vogelen hoe de radio werkt. Maar een handleiding lezen komt niet voor in ons boekje :).

autoradio

Aan luxe kom je niets te kort

Aan luxe ontbreekt het je eigenlijk niet. Je hebt zowel links als rechts een raam die je elektrisch kunt openen en sluiten met het knopje dat in de deur zit. Ideaal wanneer je wat frisse lucht wilt hebben of een parkeerkaartje in ontvangst moet nemen bij de automaat. Normaal parkeer je overal gratis met een scootmobiel behalve bij een ondergrondse parkeergarage met slagbomen.

raam half open waarbij de ruit en het knop in beeld komen

Voldoende opbergruimte

De opbergvakken in de deuren en de ruime achterbank zorgen ervoor dat je op zich niet veel ruimte te kort komt. Mocht je een groter object willen meenemen dan is onze ervaring dat je de stoel naar voren moet schuiven om goed bij de achterbank te komen. Daarna zet je de stoel weer terug in de juiste positie.

Kies je voor de lood accu of meteen voor het lithiumpakket?

Wij hebben het model getest met de loodaccu’s maar gereden in de versie met het lithium pakket. Uit onze test is gebleken dat er verschil zit tussen de 2. Dit is niet omdat de loodaccu’s zwaarder zijn qua gewicht, maar omdat het lithiumaccupakket meer power heeft. Je merkt het in trekkracht en de tijd die nodig is om op topsnelheid te komen. De lithium uitvoering is gewoon een tikkie feller.

dashboard van batterijmeter

Het lithiumpakket heeft dan ook wel een flinke meerprijs en dat is niet mis. Het is logisch dat mensen daar een extra nachtje over moeten slapen. Wat echter wel zo is, is dat lithium accu’s een stuk langer meegaan dan de standaard loodaccu. Normaliter zijn dit soort voertuigen flink aan de prijs en om hem enigszins betaalbaar te maken is er gekozen voor een goedkoper accupakket en dat is lood.

Het lithiumpakket heeft meer voordelen dan het hebben van wat meer pit. Opladen gaat sneller, leegrijden is geen probleem mits je hem maar weer zo snel mogelijk aan de lader zet, en de levensduur van de accu’s is ook een 2 tot 3 keer langer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het grotere bereik waardoor je meer kilometers kunt afleggen voordat je hem weer aan de lader zet. Mocht je de intentie hebben om ook eens wat langere afstanden te gaan rijden, dan is dit een betere keuze.

Even alles samengevat

Om even alles samen te vatten en ons eindoordeel te vellen is de Move Vigorous 1500 InnerCity II een heel leuk en speels voertuig dat er fantastisch uitziet en is onze ervaring positief. Het zal wel in het begin even wennen zijn in een grote drukke stad met veel verkeer omdat je het gevoel hebt dat het voertuig groter aanvoelt dan dat hij daadwerkelijk is.

Doordat de deuren niet maximaal open kunnen vinden wij ongeschikt voor mensen met knieproblemen en mensen die bij een normale auto al moeite hebben om in te stappen.

Verder rijdt hij heel vlot en vind je altijd en overal een parkeerplekje. Bovendien is hij volledig elektrisch en is het daardoor een heel goedkoop vervoermiddel. Je betaalt ook geen wegenbelasting of kosten voor een apk. Mocht je vaak dit vervoermiddel gaan gebruiken dan is het zeker de moeite waard om voor het lithium pakket te gaan. Je rijbereik wordt groter, je accu gaat langer mee, opladen gaat sneller, en hij rijdt net nog wat pittiger en dat is ook wel een genot.

Video Vigorous 1500 InnerCity

4.1/5 - (8 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
Ga naar de inhoud