Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00

Scootmobiel Kopen: Wat Vergoedt de WMO?

Als je overweegt een scootmobiel aan te schaffen, is het van essentieel belang om te weten wat de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) voor je kan betekenen. De WMO is erop gericht om mensen te helpen die ondersteuning nodig hebben om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Dit kan betekenen dat de kosten van een scootmobiel gedeeltelijk of zelfs volledig worden vergoed. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: Scootmobiel Kopen: Wat Vergoedt de WMO? en de mogelijkheden en waar je op moet letten bij de aanschaf van een scootmobiel.

Wat is de WMO?

De WMO is een Nederlandse wet die in 2015 is ingegaan en wordt uitgevoerd door de gemeenten. Het doel is om burgers de zorg en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij. Hieronder valt ook de mobiliteit buitenshuis, wat voor veel mensen inhoudt dat ze een scootmobiel nodig hebben.

WMO en Scootmobielen

Onder de WMO kunnen mensen met een beperking aanspraak maken op een scootmobiel. De gemeente bepaalt aan de hand van een persoonlijk gesprek en eventueel een medische keuring of je in aanmerking komt voor een scootmobiel. De criteria kunnen per gemeente verschillen, maar het uitgangspunt is dat je zonder scootmobiel niet zelfstandig kunt deelnemen aan het maatschappelijk verkeer.

Eigen Bijdrage en PGB

In sommige gevallen wordt er een eigen bijdrage gevraagd voor de scootmobiel. Dit bedrag is inkomensafhankelijk en heeft een maximumtarief. Mocht je specifieke wensen hebben voor een scootmobiel die buiten de standaardvoorziening valt, dan kun je soms gebruik maken van een persoonsgebonden budget (PGB). Met een PGB kun je zelf je scootmobiel uitzoeken, waarbij je de vrijheid hebt om te kiezen voor specifieke kenmerken die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Kiezen van de Juiste Scootmobiel

Bij het kiezen van een scootmobiel is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

  • Actieradius: Hoe ver kun je rijden met een volle accu? Onze modellen variëren van een actieradius van 45 km tot wel 300 km.
  • Snelheid: Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen voor een scootmobiel die snelheden haalt van 25 km/u tot 45 km/u.
  • Motorvermogen: Het motorvermogen is bepalend voor de prestaties van de scootmobiel. Onze scootmobielen zijn uitgerust met motoren variërend van 650W tot 2x 8000W.
  • Aanpasbaarheid: De mogelijkheid om de scootmobiel aan te passen aan je persoonlijke voorkeur is een groot voordeel. Denk hierbij aan verstelbare arm- en rugleuningen, duim- of voetgas en -remmen, en de optie voor extra accessoires zoals een stokhouder of telefoonhouder.

Veiligheid en Comfort

Veiligheid staat voorop bij het kiezen van een scootmobiel. Wij zorgen ervoor dat onze scootmobielen zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties zoals schijfremmen en LED-verlichting. Ook het comfort is niet te negeren; met opties als stoelverwarming en een windscherm wordt elke rit aangenaam.

Modellen en Specificaties

Hieronder lichten we een aantal van onze topmodellen uit:

  • For Motion On Four: Deze vierwieler haalt een snelheid van 32 km/u en heeft een actieradius van maar liefst 300 km.
  • For Motion On Four Duo: Ideaal voor twee personen, met dezelfde indrukwekkende actieradius en snelheid als het enkele model.
  • For Motion City Cruiser: Een compacte vierwieler met een actieradius van 45 km en een snelheid van 25 km/u, perfect voor de stad.
  • For Motion Forty-5: Dit model is de snelheidsduivel onder de scootmobielen met een snelheid van 45 km/u.
  • For Motion Fast One: Een driewieler die met een actieradius van 200 km ideaal is voor langere ritten.

Onderhoud en Service

Goed onderhoud is cruciaal voor de levensduur en veiligheid van je scootmobiel. Wij adviseren regelmatig de banden en accu te laten controleren en bieden hiervoor ook services aan.

scootmobiel aanschaffen - Wat Vergoedt de Wet maatschappelijke ondersteuning

Scootmobiel Kopen: Wat Vergoedt de WMO?

Een scootmobiel kopen met vergoeding van de WMO kan een uitkomst bieden voor veel mensen. Het is belangrijk om goed te onderzoeken wat jouw gemeente aanbiedt en welke scootmobiel het beste bij jouw levensstijl past.

Lokale Beschikbaarheid en Proefritten

Wij begrijpen het belang van het testen van een scootmobiel voordat je overgaat tot aanschaf. Daarom bieden we de mogelijkheid om modellen lokaal te testen of zelfs een proefrit aan huis te organiseren.

5/5 - (1 stemmen)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00