4-wiel scootmobielen
Scootmobielen met 4 wielen
Ben je minder mobiel geworden en ervaar je een beperking in je vrijheid? Dan is een scootmobiel de oplossing. 4-wiel scootmobielen zijn de beste en meest veilige gehandicaptenvoertuigen. Waarom dat zo is, en welk model je moet kiezen, lees je op deze pagina.
Wat zijn 4-wiel scootmobielen?
4-wiel scootmobielen zijn gehandicaptenvoertuigen met 4 wielen. Ze beschikken over een stoel waarop je lekker kunt zitten, en een stuur waarmee je kunt sturen. Ze zijn allemaal elektrisch dus je kunt ze eenvoudig opladen via het stopcontact.Voor gehandicaptenvoertuigen is geen rijbewijs nodig, en een helm dragen is niet verplicht. Zelfs rijlessen nemen is niet nodig. Hierdoor zijn ze voor iedereen toegankelijk.Je betaalt geen wegenbelasting of andere kosten. Het enige wat je nog wel nodig hebt is een verzekering.Naast 4 wielers zijn er ook 3-wiel scootmobielen. Deze modellen hebben aan de voorkant slechts 1 wiel en dat maakt de rijervaring heel anders.
Wat zijn de voordelen 4 wiel mobielen
4 wielers hebben een aantal voordelen ten opzichte van driewielers. Zo zijn ze veiliger en bieden ze meer stabiliteit. Ook het rijcomfort ligt hoger bij de modellen met 4 wielen.Ze zijn veiliger omdat je 4 remmen aan boord hebt, en 4 banden die contact maken met het wegdek. Hierdoor heb je ook meer grip, zelfs op glad wegdek.Wanneer je schuin een stoep oprijdt met een 4 wieler dan blijven er altijd minimaal 3 wielen aan de grond. Hierdoor kun je niet omvallen en ervaar je geen wankelend gevoel. Bij driewielers kun je daadwerkelijk omvallen.Bovendien liggen vierwielers ook stabieler in de bocht. Bij een driewieler bestaat de kans dat je nog maar met 2 wielen contact maakt met het wegdek wanneer je de bocht te snel neemt.Ook het rijcomfort is hoger bij modellen met 4 wielen. Er vindt namelijk een betere verdeling plaats van het gewicht, en de vering vangt ook beter de oneffenheden in het wegdek op.Met een 4 wiel scootmobielen kun je ook prima in de supermarkt rijden. De draaicirkel is echter wel iets groter dan bij een driewieler, maar in praktijk scheelt het zo’n 20%. Hierdoor krijg je een draaicirkel van 3,5 meter tegenover een draaicirkel van een 4,5 meter.
Welke 4 wiel scootmobiel modellen zijn er?
Naast traditionele 4 wiel scootmobielen zijn er ook scootmobiel auto’s die met de canta te vergelijken zijn. De automodellen noemen we gesloten scootmobielen. Voor deze modellen is ook geen rijbewijs nodig.
Traditionele 4-scootmobielen
- For Motion City Cruiser (25 km/u of 32 km/u)
- For Motion On Four (25 km/u of 32 km/u)
- For Motion On Four DUO (2 persoons) (25 km/u)
- For Motion Forty-5 (45 km/u) (2 personen mogelijk)
- Nipponia 4Fast (25 km/u)
Gesloten 4-wiel scootmobielen
- Move E4 (25 km/u of 45 km/u)
- Move Vigorous 8 (25 km/u of 45 km/u)
Topsnelheid van een vier wieler
De topsnelheid van een vier wieler varieert sterk van model tot model. Zo gaan opvouwbare 4-wiel scootmobielen vaak niet sneller dan 10 kilometer per uur. Vaste 4-wiel scootmobielen kunnen daarentegen een heel stuk sneller. De meeste vierwielers die je bij ons kunt kopen rijden 25 km per uur, maar we hebben ook een aantal modellen die 32 km p/u kunnen halen, en zelfs 1 traditionele vierwieler die 45 km/u haalt! De gesloten modellen kunnen ook 45 kilometer per uur halen.
Actieradius van scootmobielen met 4 wielen
Ook de actieradius is per scooter met 4 wielen verschillend. Met een gel accu halen de meeste van onze 4 wiel modellen een 40 kilometer aan rijbereik. Kies je voor een lithium accu, dan wordt deze een heel stuk groter. Met een lithium accu kun je 50-, 100-, 150-, 200-, en 300 kilometer rijden, afhankelijk van het pakket dat je kiest. Daarin heb je namelijk altijd een keuze.Niet alle modellen hebben dergelijke grote accupakketten ter beschikking, maar de merken For Motion en Nipponia steken er wel met kop en schouders bovenuit.Lithium accu’s hebben een langere levensduur doordat ze vaker opgeladen kunnen worden. Je kunt ze uitstekend opladen wanneer je de accu maar een klein stukje leeg hebt gereden. Andere accutypes vinden dat minder prettig en dat kan effect hebben op de prestaties.
Aan laten passen aan een beperking of handicap
Wanneer je een handicap of beperking hebt, dan is het wel zo fijn dat je scootmobiel hierop aangepast kan worden. Zodoende kun je jezelf makkelijk verplaatsen zonder al te vinden hinder te ondervinden, en te rijden op een veilige manier.Niet alle scootmobielen zijn aanpasbaar. De merken en modellen die wel uitstekend aanpasbaar zijn aan een beperking of handicap zijn:
- For Motion On Four
- For Motion On Four DUO
- For Motion Forty-5
- Nipponia 4Fast
Met aanpassingsmogelijkheden kun je denken aan een rollator drager, stokhouder, gaspedaal, rempedaal, duim gas, draaibare stoel, stoel met uitgebreide verstelmogelijkheden, stoelaanpassing (afstelling tussen stoel en stuur), stoelverwarming welke pijn verlagend kan werken, uitneembare accu, groot accupakket voor een groot actieradius, mandje, koffer, en ga zo maar door.
Gratis proefrit maken met een For Motion
Zijn er nog twijfels, dan kun je gratis en vrijblijvend een scootmobiel van For Motion thuis uitproberen. De For Motion importeur komt persoonlijk langs voor een demonstratie en begeleiding in eigen omgeving. Bij serieuze interesse kun je het contactformulier hieronder invullen.[formulier]
4-wiel scootmobiel kopen
Wil je een 4-wiel scootmobiel kopen dan vind je op onze website gemakkelijk het type dat helemaal aansluit bij je wensen en verwachtingen. Wij hebben namelijk het grootste online aanbod van Nederland en België. Ieder model kun je configureren met allerlei opties en aanpassen aan een eventuele handicap of beperking. Daarnaast kun je ook betalen op verschillende manieren.
Vierwieler leasen
Wil je een vierwieler leasen en kopen op afbetaling dan ben je bij ons aan het juiste adres. In de lease tabel zie je precies per vierwiel scootmobiel hoeveel hij per maand kost. Ook aanpassingen, opties, accessoires en het onderhoud kun je in de lease onderbrengen.Tijdens het afrekenen kun je in plaats van betalen via iDEAL of Bancontact ook voor leasen kiezen.
Scootmobiel met 4 wielen in 3 termijnen betalen
Als je nog onvoldoende spaargeld op de bank hebt staan, dan zou je normaal gesproken moeten wachten om een scootmobiel te kunnen kopen. Maar bij ons kun je de scootmobiel met 4 wielen nu al kopen wanneer je kiest voor de IN3 betaalmethode. Het aankoopbedrag wordt namelijk in 3 gelijke delen verdeeld. Deel 1 betaal je bij het bestellen, deel 2 betaal je binnen 30 dagen, en deel 3 betaal je binnen 60 dagen. Veel meer betaalgemak op deze manier dus.
Wat voor onderhoud heeft een vierwiel scootmobiel nodig
Jaarlijks heeft iedere scootmobiel een onderhoudsbeurt nodig. Hierbij maakt het aantal wielen dat hij heeft niet uit. Bij een onderhoudsbeurt worden de remmen nagekeken en afgesteld, de remolie ververst, gekeken of de overbrenging tussen de motor en achterassen nog voldoende olie bevat, en nog veel meer. Zo wordt de betrouwbaarheid gewaarborgd.Om niet achteraf met kosten te maken te krijgen, en tegelijkertijd te besparen op de onderhoudskosten, kun je een onderhoudspakket bij ons afnemen. Je koopt meerdere beurten vooraf in en kunt optioneel gebruikmaken van de ophaal- en terugbrengservice. Zo hoef je zelf niet meer de deur uit.
WMO of PGB aanvragen voor een 4-wiel scootmobiel
Ben je minder mobiel en heb je een vervoermiddel nodig zodat je jouw vrijheid behoudt? Dan kun je bij de gemeente een scootmobiel aanvragen. In plaats van dat hun met een voorstel komen, kun je zelf ook aangeven welke voor jou het meest geschikt is.Op onze website kun je namelijk een 4-wiel scootmobiel kiezen die aansluit bij je wensen, en hem met opties en accessoires aanpassen zodat hij voor jou perfect is.Na het samenstellen van je vervoermiddel kun je op de offerte knop klikken. Zodoende ontvang je binnen 1 minuut een scootmobiel offerte in je mail en kun je een PGB of WMO aanvraag doen bij de gemeente.Even een tip… gemeenten doen een investering voor een 6 a 7 jaar, verschillend per gemeente. Hierbij willen ze de zekerheid dat je de scootmobiel ook laat onderhouden. Dit kan door een onderhoudspakket erbij te nemen. Zodoende koop je het onderhoud in en krijgt je 4-wiel invalidenvoertuig de aandacht die hij nodig heeft.
Toont alle 17 resultaten